חשד לסרטן ברירית הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לסרטן ברירית הרחם
    דנה
    05/11/2009

שמי דנה חן ואני בת 29. נישאתי לפני כאחד עשר חודשים. לא עקבתי באופן סדיר אחר המחזור שלי כשהייתי רווקה משום שלא קיימתי יחסים לפני החתונה והתאריך המדויק לא היה רלוונטי. בגדול - היה לי מחזור די סדיר (קיבלתי חודש בחודשו, אך אחר היום המדויק לא עקבתי).
    הכל התחיל מאז החתונה - אנחנו זוג דתי וניסינו להיכנס להריון (לא השתמשנו באמצעי מניעה). פיספסנו כמעט תמיד את מועד הביוץ (אותו חישבנו באמצעות אתרי האינטרנט השונים) משום שהיה לי מחזור ארוך (בערך 6 ימים) ואח"כ הייתי צריכה לספור עוד שבעה נקיים עד הטבילה במקווה.

המחזור מאז החתונה לא סדיר במיוחד (28, 25, 35 ימים הפרש ועוד). במהלכו יצאו לי ממש גושי דם גדולים שהלחיצו אותי מאד ופניתי לרופאת נשים בבני ברק ששלחה אותי לאולטראסאונד וגינאלי ובו התגלה חשד לפוליפ או אפילו לשניים. היא לא הסתפקה בתוצאות ושלחה אותי לאולטראסאונד נוסף. בו התגלה שיש פוליפ. בעלי ואני פנינו לרופאת פוריות על מנת לבדוק האם יש בעיה (לא הצלחנו להרות 7 חודשים) היא שלחה אותי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. בה התגלה שאכן יש פוליפ ושצריך להסירו.

כעבור יומיים בתאריך 28.7.09 נכנסתי לניתוח בבי"ח "ביקור חולים" ובו בוצעה היסטרוסקופיה טיפולית והפוליפ הוסר בהרדמה מלאה. כמו כן, נעשתה גרידה של רירית הרחם.
    בתאריך 18.8.09 זומנתי בבהילות לשיחה עם ד"ר ציון טל, מנהל היחידה לכירורגיה גינקואונקולוגית - מחלקת נשים ויולדות בביה"ח. בשיחה נמסר לנו כי בפוליפ שהוסר נמצאה נקודה של גידול שלא נתפתחה ברוך השם. לטענתו, יש מחסור בפרוגסטרון ורירית הרחם עבה.
    לפי אבחנתו על מנת להיות בטוח שהכל תקין הוא רשם לי לקחת את כדור הפרוברה 3 פעמים ביום במשך שישה חודשים.
    הוא אף כתב לי הפנייה לייעוץ גנטי.
    אמש בתאריך 4.11.09 עברתי שוב ניתוח ובו התבצעה היסטרוסקופיה וגרידה הכוללת ביופסיה.
    והרי הממצאים: בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית בה נצפה חלל רחם תקין, לציין בליטה של הרירית בקיר קדמי של הרחם משמאל קרוב לפונדוס. מה זה אומר בליטה? מה זה פונדוס? (כמובן שהממצאים נשלחו לבדיקה פתולוגית).
    אשמח לתגובתך ותודה רבה מראש
    דנה חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לסרטן ברירית הרחם

הוספת תגובה

• רירית הרחם

פרופ` אברהם קוטן
    05/11/2009

צריך להמתין בסבלנות לתשובת הבדיקה הפתולוגית. הסיכון לממצא סרטני הינו קטן ביותר בקבוצת הגיל שלך ויש הרבה מצבים שפירים שיכולים להתבטא בצורת בליטה ברירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו