סרטן שד הרס לי את השגרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שד הרס לי את השגרה
    נטלי
    20/09/2007

שלום, לפני חודשיים אובחנתי עם סרטן שד ולפני כשבוע נודע לי שאני נמצאת בשלב 4 עם גרורות בעצמות. לא מחכים לתור לMRI כדי לדעת מה הגודל ( כל השד שלי קשה כמו אבן ויש לי שד גדול חוששים לגידול בגודל סמ ) ורוצים להתחיל טיפול מיד שתגיע התשובה של הFISH. אף רופא לא הסביר שהסרטן שיש לי הוא אלים במיוחד אבל אני , בת 35 ואם ל 3 ילדים קטנים מרגישה כאילו עולמי חרב ורק המחלה הזאת נשארה בחיים. אני רצה מרופא לרופא ובסוף לא יודעת יותר או למי לפנות. צריכה לבכות בקופת חולים כדי שיזרזו את האישורים.... החדירו לי PORT A CATH אתמול ואני חוששת מהטיפולים. אמרו יכול להיות הרספטין יכול להיות אדריאמיסין רוצים שאשתתף בניסו לתרופה DESAUNOMAB לגרורות בעצמות ואני לא יכולה לחשוב על שום דבר.
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד הרס לי את השגרה

הוספת תגובה

• סרטן שד מתקדם

ד''ר יוסף ברנר
    21/09/2007

לנטלי
    אכן, לפי תאוריך, הדברים שקורים לך אינם פשוטים בכלל. מדובר לפי מה שאני מבין בגידול התופס כמעט את כל שטח השד ואשר כבר שלח גרורות לעצמות.
    אולם, למרות התמונה הקשה, אין במחלה שלך גורמים המסכנים בשלב זה את חייך. אין פגיעה באברים חיוניים ועם מחלה מקומית בשד וגרורות בעצמות ניתן לחיות שנים רבות.
    1. תגובה לטיפולים: יש חולות בסרטן שד המגיבות לטיפולים שהן מקבלות בצורה מופלאה. לדוגמא, לפני כ 3 שנים בדקתי אישה עם סרטן שד מתקדם מקומית, בדומה לך, ועם גרורות בריאה, במעטפת הריאה, נוזל פלאורלי מסביב לריאה וגרורות בכבד. חולה זו הגיבה לטיפול בכדורי הורמונים בלבד (סרבה לקבל כימותרפיה) כאשר הגידול בשד נסוג ונעלם לחלוטין, כך גם הגרורות בכל המקומות האחרים. זה המצב גם כיום, כאשר החולה מקבלת כדור טמוקסיפן אחד ליום בסך הכל.
    כמו אשה זו יש נשים רבות אחרות עם תגובה פנטסטית לטיפול, הן אם מדובר בטיפול הורמונלי, טיפול בכימותרפיה או שילוב עם תרופות ביולוגיות.
    כולנו מקווים שאת תהיי בקבוצת החולות עם תגובה מופלאה לטיפולים.
    2.סרטן שד יכול להיות מחלה כרונית: מאחר ומחלתך אינה באברים המסכנים את חייך, יש תקווה שגם אם לא תהיה העלמות מלאה של כל המחלה, ניתן יהיה לעצור את התקדמותה למשך שנים רבות ולהפוך אותה למחלה כרונית. באם הגידול שלך רגיש להורמונים ניתן לעשות זאת באמצעים שהם ללא תופעות לוואי מרובות, ובאם לא, ניתן לעשות זאת בטיפולים שהם אינם קלים אך ניתן לסבול אותם ביחוד אם יש "תמורה לאגרה".
    3. טיפולים חדשים: המחקר בסרטן ובעיקר בסרטן השד מתקדם בשנים האחרונות בקצב מהיר,ויש תקוה שבעתיד הקרוב תצאנה לשוק תרופות טובות יותר, יעילות יותר וברעילות מינימלית.
    אז למרות המצב הקשה, אני חושב שיש פתח לתקווה ואפשרות שתמשיכי לגדל את שלושת ילדיך באהבה ומסירות.
    גמר חתימה טובה
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד - יש תקווה

פרופ` אברהם קוטן
    21/09/2007

אין לי אלא להצטרף לתגובתו של עמיתי ד"ר ברנר ולברך אותו על חוות הדעת המצויינת והממצה - המחלה אמנם בשלב מתקדם, אך הודות לטיפולים המודרניים יש תקווה והמחלה עשויה להגיב ולהשתפר. אני תומך בהצטרפות לטיפול במסגרת ניסוי קליני מבוקר, לאחר הסבר מלא וחתימתך על טופס הסכמה מודעת. בכל אחת מהמחלקות האונקולוגיות בכל בתי החולים בארץ בהם יש מחלקה או יחידה אונקולוגית קיים צוות מקצועי ומעודכן בחידושי הטיפול בסרטן השד, ולאן שלא תפני תקבלי את מיטב הטיפול והדאגה.
    בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, הרבה בריאות והצלחה בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המילים המעודדות

נטלי
    23/09/2007

אני קוראת וזולגות לי דמעות מהעניים. היום הייתי אצל הרופאה שלי דר. שולמית ריזל ואפשרויות לטיפול שלי הן :
    1: הרספטין ונבלבן פעם בשבוע או
    2: להשתתף במחקר ולקבל תרופות ביולוגיות בלבד : לפטיניב עם או ללא תרופה אנטי ניאו וסקולרית
    ןאת האפשרות השנייה לא כל כך הבנתי
    בכל אופן תודה על העידוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו