שאלה נוספת..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת..
    שירית
    26/09/2007

(בלוטת תריס פפילרי) הבניתי שהיא תיצטרך לעבור מעקב כל החיים. מה התדירות של המעקב ומדוע צריך להפסיק את הכדור של בלוטת התריס בשביל זה?
    הבנו גם שכאשר מפסיקים לקחת כדור זה הגוף נורא חלש וקשה מאוד לתפקד האם זה נכון לגבי כולם? והא זה נכון שקיימת זריקה בשם תירוג'ן שאינה בסל הבריאות ומונעת תופעות לוואי אלו שעולה 6500 ש"ח?

אני יודעת שאני שואלת המון שאלות אבל עוברת עליי תקופה קשה ולכן אני חוקרת כל דבר ועניין.
    כל חיי פחדתי ממחלה זו והנה היא מגיעה לאימי היקרה מכל.(היא רק בת 47)
    אז אנא ממך ענה לי ומבטיחה לא לחתור בשאלות נוספות.

שתיהיה לך ולמשפחתך שנה טובה ובריאה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת..

הוספת תגובה

• סרטן פפילרי של בלוטת התריס

פרופ` אברהם קוטן
    27/09/2007

1. כמו בכל מחלה ממארת - מומלץ מעקב כל החיים. במקרה של סרטן פפילרי של בלוטת התריס - הסיכויים טובים מאד ורוב החולים חיים שנים רבות לאחר האבחון, ללא הבדל של ממש מהאוכלוסיה שלא לקתה בגידול זה.
    2. מבצעים מידי פעם מיפוי ביוד רדיואקטיבי שלקראתו יש להפסיק נטילת אלטרוקסין או להשתמש ב-TSH המיוצר בהנדסה גנטית ועלותו גבוהה, כתחליף להפסקת נטילת האלטרוקסין. אכן, כשמפסיקים נטילת אלטרוקסין יש סימני תת פעילות של בלוטת התריס, הסבילות למצב זה שונה מאדם לאדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו