טיפולי רפואה משלימה לחולי סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי רפואה משלימה לחולי סרטן
    חן
    11/12/2009

שלום רב

אני מטפלת ברפואה סינית ובעיסוי. ברצוני לדעת האם ישנן אילו שהן קונטרה אינדיקציות לטיפול בחולי סרטן. לפני שבוע הודיע לי מטופל במפגש שלישי כי יש לו לוקימיה. עד לאותו הרגע לא ידעתי זאת ולכן טיפלתי בו על פי תלונותיו שהיו בנוגע לכאבי גב תחתון וחולשה כללית. אני מוכרחה לציין שבשאלון הרפואי שאני נותנת למטופלים שלי ישנה שאלה ספציפית לגבי סרטן אך משום מה הוא לא ציין זאת.. דבר נוסף , המטופל דיווח על הטבה ניכרת בהרגשתו.

אשמח לתשובה מניסיונכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולים נוספים למיניהם

פרופ` אברהם קוטן
    11/12/2009

בכל מקרה צריך לקבל אישור רפואי מהאונקולוג. למשל, עיסוי "אנרגטי" מידי בחולה עם נגעים סרטניים בחוליות עלול להסתיים בשבר פתולוגי ואף בשיתוק !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

חן
    12/12/2009

תודה רבה על המענה המהיר.

ברצוני להבהיר שאני מעסה ולכן אינני מבצעת מניפולציות או שימוש כלשהו בכוח על החוליות. אני עובד לצידי עמוד השדרה על זוקפי השרירי לכל היותר.

אז מה האינדיקציה שלא לטפל? המטופל ממשיך להגיע אליי. היה גם אתמול וקבענו שוב הוא מרוצה מאוד. מה עליי לעשות? אני גם משלבת דיקור האם להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להבהרה מצדכם

חן
    14/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי

פרופ` אברהם קוטן
    14/12/2009

אפשר להמשיך, אך לא בעיסוי, אלא אולי ב"ליטוף" - שום לחץ על החוליות, שום מניפולציות שעלולות לגרום לשבר פתולוגי. אזהרה: שבר פתולוגי עלול להתהוות גם ללא עיסוי או חבלה או מכה או נפילה, אלא באופן ספונטני, ועלולות להיות תלונות כלפיך, גם אם את לא גרמת לו ! מציע לנקוט זהירות פיזית ומדיקו - לגאלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות לך

חן
    14/12/2009

השכלתי המון.

חג שמח.

הרבה בריאות.

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו