מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת CA 125dorit05/01/2010
בעקבות ממצא סולידי בשחלה בגודל 5 ס"מ בבדיקת אולטרסאונד
נשלחתי לבדיקת CA 125 ונמצא ברמה-- 28.8
מה מראה הבדיקה של CA 125 בתוצאה שהתקבלה?
האם ובמידה ומראה שאין בעייה או שיש סיממנים לגידולים וכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA 125
פרופ` אברהם קוטן06/01/2010הערך בתחום התקין, אבל יש לבצע את כל הבדיקות ולא להסתמך רק עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול ממצא שנמצא להיעלם באולטראס
dorit07/01/2010עברתי בירור אולטראסאונד דופלר
בבדיקה זו לא נמצא ממצא שמצאה רופאת הנשים
רק-
מנח רחם אמצעי
גודל רחם 64*45*52 מ"מ
רירית רחם- 10 מ"מ
דוגלס- מעט נוזל
שחלה ימנית- הודגמה
בגודל- 32*17
מבנה וגודל תקינים
שחלה שמאלית
בגודל- 39*30
זרימת דם תקינה בתוך השחלה 0.56 RI
לא הודגם גוש סולידי
האם זו תופעה מוכרת שלפני 5 ימים נמצא ממצא סולידי באוטראסונד רגיל בגודל 5 ס"מ ופתאום בבדיקת דופלר אגני נעלם???.
אני ממש מודאגת ולא יודעת למי ולמה להאמין בעוד שנשלחתי לבדיקה בדחיפות בגלל הממצא .
בבקשה עזרתך והערותיך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן07/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אמורה להגיע עם התשובה הנ"ל לרופ
dorit08/01/2010תודה על ההכוונה אבל-
אני כרגע אמורה לחזור לרופא הנשים
ואם היה ממצא סולידי ופתאום איננו בבדיקת דופלר אני מאוד מבולבלת
ולא יודעת מה להאמין
לכן פניתי גם לפורום השה העוסק בסרטן
בשאלה- האם יש גידול שיכול להיעלם מבדיקה לבדיקה או שזו בעייה טכנית הצריכה בירוור?
נלחצתי מעצם הממצא הגדול שלא נראה נחמד והמבין יבין
ופתאום אומרים אחרי 4 ימים שאין ממצא אז מה...?
אשמח בכל זאת לקבל גם את התייחסותך או יותר נכון השערתך לגבי הטעות... או האפשרות שיש תופעות דומות במקרים אחרים ואולי בודדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא שנעלם
פרופ` אברהם קוטן08/01/2010לעתים יש הבדל באיכות בדיקות או הפרשנות של ממצאים בבדיקות, או שמא מדובר בממצא ציסטי שהתרוקן - אולי צריך לבצע הבדיקה מחדש. בנוסף, חשוב לקבל את כל התמונה הקלינית והממצאים בבדיקה הגופנית והממצאים המעבדתיים על מנת להגיע למסקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממצא שנמצא לא המצא ושוב נמצא ממש מ
dorittt17/01/2010בשאלתי לגבי ממצא סולידי 5 סמ שנמצא באולטראסאונד ואילו בבדיקת דופלר לא נראה...
אבל- כשחזרתי לרופאה היא שוב ראתה את אותו ממצא
איך זה יכול להיות? משגעים אותי? או שיש לזה הסבר בספרות הרפואית?
האם אני צריכה לבקש בעצמי בדיקות נוספות אם כן מהן? האם צריך סיטי בטן או אחר?
הרופאה שלחה אותי שוב בעוד שבועיים לדופלר האם זה יעזור?
קיבלתי גם כדורים כנראה לעידוד מחזור- בגלל שאני בגיל 52 ולפני 4 חודשים הפסיק לי המחזור אבל- רירית הרחם 10 מ"מ והמחזור--- עדיין לא הגיע!
בדופלר-
64*45*52 מ"מ
רירית הרחם 10 ממ
32*17
39*30
RI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)