היפרפלזיה פשוטה ומורכבת ברירית הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרפלזיה פשוטה ומורכבת ברירית הרחם
    רונית
    19/01/2010

שלום, אני בת 43 לפני כשנה וחצי (יולי 2008) הוצא גידול סרטני משד שמאל +1/10 בלוטות נגועה (תלת שלילית). עברתי 4 טיפולי AC ו-2 טיפולי טאקסול מההתחלה בשילוב עם אווסטין(סיימתי באוגוסט 2009). +33 טיפולי הקרנה.
    לפני כ-3 חודשים החל דימום כבד+גושים שנמשך 8 שבועות. עברתי היסטרוסקופיה ובביופסיה נמצא היפרפלזיה פשוטה ומורכבת ללא אטיפיה. הדימום לא פסק אך פחת.
    אני מתלבטת:
    1- האם אחוז ההתמרה הקטן שבהיפרפלזיה שכזו מצדיק שיקול של כריתת רחם(בהתחשב בהיסטוריה הרפואית)?
    2- במידה ויוחלט על כריתת רחם, האם כדאי להוציא גם את השחלות ובכך למנוע חזרה של סרטן בצורה קטלנית ?
    3- האם טיפול בתחליפי פרוגסטרון יכול לפתור את ההיפרפלזיה (יחד עם הסיכון הכרוך בהתמרה)?
    4- האם יש קשר בין האווסטין לשגשוג רירית הרחם?
    אנא ממך, עזור לי לגבש החלטה שתקיף את כל ההיבטים (שד,רחם ו שחלות).
    תודה מראש
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

פרופ` אברהם קוטן
    19/01/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו