מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לקרצינואיד במעייםדניאל02/02/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, מבנה גוף אסטני ואקנה קשה וממושכת. כבר כמעט שנתיים שאני לא חש בטוב ועובר בירור מקיף ללא אבחנה חד משמעית מלבד "חוסר ברזל ללא אנמיה", "תסמונת גילברט", "תסמונת וריד נבוב תחתון" ו- "טכיקרדיה"....
במהלך תקופה זו אני מרגיש מגוון תסמינים מערכתיים הכוללים: הזעות יתר בכפות הידיים, תחושת זרמים בידיים וברגליים, התקפים של אדמומיות על העור (צוואר, חזה ובטן), דופק מהיר, חום נמוך לסירוגין עד 38 מעלות, התקררויות תכופות, רגישות לקור וצמרמורות, תכיפות במתן שתן+ קצף בשתן, צואה רכה לסירוגין ולפעמים דם גלוי בה, רגישות בבטן עליונה ותחתונה בעיקר בלחיצה, כאבים בחזה, עייפות ניכרת וחיוורון, נשירת שיער, צהבת, חוסר תיאבון וירידה במשקל, סחרחורות, נדודי שינה ואי שקט וכו'. בבדיקות המעבדה נמצאו חוסר ברזל ופריטין, בילירובין מעט מוגבר (עיקרו בלתי ישיר), CPKגבוה,המטוריה מיקרוסקופית, , לימפופניה ונויטרופיליה, עלייה זמנית בקורטיזול בשתן ולעיתים חוסר אשלגן. בנוסף בבדיקת CT בטן נמצא וריאנט אנטומי עם IVC מורחב ובלב נמצאו מפרצת של המחיצה הבין עלייתית, אי ספיקה טריקוספידלית והפרעת הולכה חשמלית מסוג ICRBB. יש לציין שמדדי דלקת תקינים (שקיעת דם ו- CRP) ואף גסטרוסקופיה כולל ביופסיית תריסריון תקינה.
האם חלק מן התסמינים שציינתי או כולם יכולים להיות קשורים לקרצינואיד במעיים או לגידול כלשהו אחר? אם כן, איזו בדיקה עליי לעבור כדי להגיע לאבחנה (יש לציין כי HIAA5 תקין, צואה לדם סמוי שלילית, CEA 1.2 לפני 7 חודשים. כעת אני מתלבט בביצוע וידאו קפסולה למעי הדק עקב אובדן ברזל כרוני ורגישות ברום הבטן!)...
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאת במעיים
פרופ` אברהם קוטן02/02/2010הסימנים והסימפטומים שאתה מתעד אינם ספציפיים ויכולים להתאים למגוון של מחלחות, כולל
ממאירות. האם בוצעה קולונוסקופיה ? עלינ להיוועץ בפנימאי או בגסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)