מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן ריאה +לבלבדנה03/03/2010
שלום ,
לאימי היה סרטן לבלב לפני 10 שנים , היא נותחה על ידי פרופ' צ'רניאק לניתוח ויפל והכל היה בסדר, לפני כחצי שנה היתה לה עליה במרקרים, ובCT לא ראו דבר, חזרו על הCT מספר פעמים בלי לראות שום דבר, בדצמבר ראו 2 גושים, שלאחר בדיקה במרפאת ריאות הופנתה לCT PET ששם גילו שהגושים הללו סרטניים +גרורה בלימפה.
הגושים מאד קטנים בקוטר של פחות מ-2 ס"מ
ובלימפה בפחות מ1 ס"מ
יש לי מס' שאלות ואני אשמח לתשובות כנות כדי שאדע מול מה עלי להתמודד:
1)האם ניתן לעבור ניתוח במצב כזה?
2)הנתונים באינטרנט מאד מדכאים ומבלבלים, האם לסרטן הזה יש מרפא? או שזה רק הארכת תוכלת חיים?
3)בהתייעצות בפורום אחר אמרו לי שבסרטן ריאה כאשר קיימות 3 גרורות לא מתחים , האם אכן המצב כך ? והאם באמת מטפלים רק בטיפולים כימותרפים ואם כן האם זה בר התאוששות?
4)למה לא ניתן לנתח 3 גרורות, אם 2 מהגושים נמצאים בריאה ימנית, ואחד בלימפה?
5)היא חיכתה שבועיים לביופסה, קראתי שהסרטן מתפשט במהרה, ואני מפחדת שבגלל שהוא בבלוטת הלימפה שזה מרכז הדם הוא יכול לשלוח גרורות למקומות אחרים, האם אנחנו לא שאננים, כי עכשיו יקח עוד שבועיים עד שהתשובה תחזור. ורק אז יחליטו על דרכי טיפול כלומר עובר חודשיים מאז הCT PET
וסליחה שיצא לי קצת ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בריאות
פרופ` אברהם קוטן07/03/2010במצב של גרורות בריאות ובבלוטת הלימפה הטיפול הכירורגי אינו ריפויי ומקובל מתן טיפול אונקולוגי ע"י כימותרפיה.קודם לכם יש לדגום הממצאים על מנת להוכיח כי אכן מדובר בגרורות, ועל מנת לדעת מה מקורן. לפרק זמן של שובעיים אין משמעות טפולית או פרוגנוסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה09/03/2010האם הכוונה שהטיפול הכמותרפי הוא האופציה הכי טובה בגלל שרוצים שהמצב יחזור למצב שאפשר לנתח?
קראתי קצת חומר בנושא, והבנתי שנותנים טיפול כימותרפי בכוונה לעצור התקדמות, ולנסות לגרום לנסיגה, ואז להגיע למצב שבו הסרטן יהיה נתיח.
האם לעשות צעד כזה לא מסוכן? האם זה לא יכול לגרום לסרטן להתפשט במקרה והוא לא יגיב?
והבנתי שכן אפשר לנתח את כל הריאה ולהסיר את בלוטת הלימפה -שוב מחומר קריאה בלבד, אך ההתאשושות היא מאד קשה, וצריך לעשות תרגילים לנשימה עצמאית, האם בגלל זה לא עושים ניתוח במצב כזה?
בנוסף שאלה אחרונה, הבנתי שניתוח הוא האופציה הכי טובה לריפוי, האם אכן כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות
פרופ` אברהם קוטן09/03/2010קשה לענות בצורה רצינית על שאלה זו מבלי לראות את החולה ולעבור על כל הבדיקות ולהגדיר את סוג הממאירות. עם זאת, כאשר יש סרטן ריאה עם גרורות בריאות - הטיפול הינו תרופתי - כימותרפיה או תכשירים ביולוגיים (כגון טרסבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)