מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולטניםרות18/10/2007
שלום.
ברצוני להבין האם חוסר קולטנים לשני ההורמונים (פרוגסטרון ואסטרוגן) בתאי הסרטו אומר שסרטן זה התפתח ללא קשר לטפול הורמונלי חילופי?
"נשים עם סרטן רחם או שד בשלבי הטיפול השונים, לא יקבלו טיפול הורמונאלי"
דר' איתן פאר
מרפאת גיל המעבר
הקריה לבריאות האדם- רמב'ם,
חיפה
אם אכן אין קשר בין סרטן זה המסוים להורמוני, אז מדוע האסור?
עברתי כריתת רחם וכל היתר,- סרטן של רירית הרחם שחדר לעובי הדופן, גרייד 3, ללא קולטנים לשני ההורמונים.
בת 65 . ללא הורמונים סובלת מאד קשה מגלי חום (כל 20 דקות גלים קשים ביום ובליילה) ולכן לא מסתדרת ללא טפול הורמונלי. היתי אצל אונקולוג שאפשר להמשיך באבורל קונטי, כירורג שאסר שימוש בו.
אני לפני נתוח כריתת גוש חשוד בשד.
מה דעתכם ?
בכבוד רות
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האנדומטריום
ד''ר יוסף ברנר19/10/2007סרטן רירית הרחם מגיב לעיתים בצורה חיובית (נסיגות של הגידול) לטיפולים הורמונליים בפרוגסטרון. ניתן לנסות לתת פרוגסטרון למניעת גלי החום, כמובן צריך להתייעץ על כך עם הגינקולוגי.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניראה לא מבינה
רות19/10/2007לאחר כריתה של רחם + ... יש צורך בטיפול הורמונלי לנסיגה הסרטן למרות שאין עדות למחלה?
אכן השאלה היא האם אני יכולה להמשיך ולקבל אוורל קונטי (אסטר.+פרוג.)?
לפי תשובתך אפילו - רצוי ? או שאני לא מבינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמוני בסרטן רחם
פרופ` אברהם קוטן19/10/2007טיפול הורמוני ע"י פרוגסטרון בסרטן רחם ניתן רק כאשר יש גרורות מערכתיות, ולא כטיפול משלים שלאחר הניתוח. אפשר לקבל טיפול הורמויני חלופי כנגד גלי חום וכ"ה, כמובן בפיקוח רופא הנשים והאונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה. רות
רות19/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
פרופ' קוטן19/10/2007לגבי סרטן רחם - אין מניעה מנטילת הורמונים. לגבי חשד לסרטן שד - עד אשר יוכח שלא מדובר בגוש ממאיר - אסור לקחת הורמונים נשיים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסתרון...
רות20/10/2007תודה פרופ. קוטן. זה אומר שפרוגסטרון בלבד מותר והאם זה יעיל נגד גלי חום? ומדוע אין אחדות דעים?...נאמר לי שאני אשאר עם אסטרוגן בלבד. ניסיתי כחודש, גלי החום חזרו, חזרתי לשילוב . . ועכשיו אתה אומר להפסיק את האסטרוגן. ואני... משתגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)