מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים וחששות יומיומיים מסרטןאלון17/04/2010
שלום ,
מאז ומתמיד פחדתי מהאפשרות שיום אחד אחלה בסרטן.
אני מאמין שזה פחד שמלווה רבים אחרים.
לאחרונה, נפטר קולגה לעבודה מסרטן כשנה לאחר שחלה.
אין ספק שהאירוע הזה ערער אותי עוד יותר ומעורר אצלי מחשבות ופחדים חזקים יותר.
מאז כל מיחוש , כל תחושה , כל עקצוץ איפשהוא גורמים לי לחשוב....אולי...לך תדע...מי יודע...אולי כבר חליתי...וזה מאוחר מדי...תמיד אומרים שכשמתחיל לכאוב או מתחילים לחוש איפשהוא זה כבר בשלב מתקדם...
בשבוע - שבועיים האחרונים יש לי תחושה באיזור הבטן....מיחושים...יתכן שתמיד היו, ולכל אחד יש מיחושים כאלה ובדרך כלל לא שמים לזה אפילו לב...אבל אני קשוב כל כך שכל דבר מקפיץ אותי...יתכן שאני מדמיין לפעמים ....אני לא יודע ....
אותי זה כבר הכניס לתסריטים...(החבר נפטר מסרטן בבטן שהתפשט)
הפחד..הלא הגיוני אולי....הביא אותי לרופאת המשפחה....שהקשיבה...מיששה את הבטן ואמרה שלדעתה אין שום דבר מדאיג..
מה לעשות שזה לא מרגיע אותי.....אני לא רוצה להיתפס כמישהו שממציא מחלות...אבל מה אני יכול לעשות כדי לשלול אפשרויות? לחזור אליה ? צילום רנטגן עשוי לשלול אפשרות כזו?
האם יש בכלל בדיקה או בדיקות שניתן לאתר דרכן נוכחות של סרטן?
אודה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מסרטן
פרופ` אברהם קוטן18/04/2010כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)