שאלות לפרופ' קוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופ' קוטן
    ליאורה
    25/04/2010

שלום רב,
    אודה על עזרתך במענה לשאלות הבאות:

אני סובלת מסרטן שד גרורתי ומטופלת ברמבם.
    א. מדוע בארץ לא מרחיקים את הגידול הראשוני? אני קוראת כי בארה"ב פעמים רבות כן נעשה ניתוח להרחקת הגידול הראשוני, גם בנוכחות גרורות. מבינה שקיים בנושא זה ויכוח ער בקרב האונקולוגים וחוקרי הסרטן, כאשר חוקרי הסרטן , דווקא בעד ניתוח. אודה על עמדתך בנושא.

ב. אני סובלת מגרורות לבית החזה, עצמות וכבד ומטופלת בטיפול הורמונלי. מבין הרופאים שראיתי איש לא הציע לי משהו אחר. לעומת זאת אני קוראת כי בארצות הברית נהוג פעמים רבות לתת תחילה טיפול כימי לצימצום המחלה ואחרי כן טיפול הורמונלי. האם אין בכך הגיון, כדי לשמור לאורך זמן ממושך יותר על אי התקדמות המחלה?

אודה על חוות דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לפרופ' קוטן

הוספת תגובה

• סרטן כליה

פרופ` אברהם קוטן
    26/04/2010

גם בארץ, כולל בחיפה, כורתים הכליה, אך לא בכל המקרים.
    באשר למקרה הפרטני שלך: אבקשך להתקשר למזכירתי, עו"ד אלינור בכר, אשר תקבע לך מועד לפגישה אתי ברמב"ם (אינני מקיים פרקטיקה פרטית).
    הטלפון שלה: 048543003

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בתגובה

ליאורה
    26/04/2010

פרופ' קוטן שלום,

אני חוששת שנתת לי מענה המיועד למישהי אחרת.

אודה על התייחסות לשאלות שלי.

תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שד בנוכחות גרורות

פרופ` אברהם קוטן
    26/04/2010

1. אין הצדקה לכריתת שד בנוכחות פיזור גרורתי נרחב, ואין על כך ויכוח. הויכוח הוא לגבי אותם מקרים עם פיזור גרורתי מוגבל וקצב מחלה איטי אן כאשר הגדיול בשד מכוער, מפריש או גורם כאבים בלתי נסבלים
    2. אם הרצפטורים להורמונים חיוביים והגרורות מגיבות להם - טיפול הבחירה הוא הורמונים ונותנים כימותרפיה אם הגרורות לא מגיבות להורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו