אפיניטור במקום נקסוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפיניטור במקום נקסוואר
    חנוך
    15/05/2010

לאחר כריתת שתי הכליות (בהפרש של 5 שנים) כעת אני עם גרורות בלבלב, במיטת הכליה האחרונה שנכרתה (לפני 4 שנים) ובסי.טי האחרון נתגלה ממצא חשוד כגרורה בשער הכליה השמאלית (LLL). כמו-כן יש הגדלה מסויימת, קטנה, בשאר המוקדים. אני לוקח נקסאוור כבר כשנתיים וחצי ועד כה היה המצב סטאטי משך כשנתיים וחצי.. כעת החליטה האונקולוגית שלי להפסיק עם הנקסאוור ולעבור לאפיניטור, שהיא תרופת קו שני לסרטן הכליה (RCC). שאלתי היא האם, במידה ויתברר כי האפיניטור אינו עוזר, ניתן יהיה לחזור לנקסאוור או שהדרך חזרה אינה אפשרית (מבחינת נוהלי קופ"ח)? האם ניתן לערער על נוהל כזה?
    שאלה נוספת, בבקשה,- האם כדאי לבצע הקרנה לממצא שבריאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפיניטור במקום נקסוואר

הוספת תגובה

• אפיניטור

פרופ` אברהם קוטן
    15/05/2010

1. במידה ולא תהיה תגובה לאפיניטור, אין שום טעם לחזור לנקסואר, שכן התרופה הפסיקה להיות יעילה במקרה שלך, והגידול חדל להגיב לה.
    2. מילה בזכות סל הבריאות בישראל: התרופות נקסאואר ואפיניטור הינן יקרות מאד, עלות של אלפי דולרים לחודש. מעטות הארצות המספקות תרופות שכאלה במסגרת הרפואה הציבורית. אין שום הצדקה לחזור לתרופה שאיננה יעילה כבר, ומהבחינה הזאת אין שום הצדקה להלין על קופת חולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו