מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
כל מילה בסלע
ערן08/12/2010כחולה המטופל באונקולוגיה ברמב"ם אי אפשר לומר שהכל קודר ורע שם אך בהחלט יש מקום לפתוח אוזן ולב אל החולים הזועקים לתשובות.
לא פעם באופן אישי נתקלתי בתשובות קרירות עד לא ברורות וכחולה אני לא צריך לחשוב פעמיים לפני כל טלפון שאני מרים למרפאה,לצערי זה המצב שנוצר בקרב הרופאים והחולים.אנא בידקו עצמכם לפני שיהיה מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליובלסטומה- מה עושים??שירן06/06/2010
שלום רב!
לפני שבועים באופן פתאומי גילו לאבא שלי את הגידול במוח הרופאים אומרים שיש לו שנה לחיות. הוא עבר ניתוח לכריתת הגידול בהצלחה. אני לא מצליחה להבין למה כל הזמן רשום באינטרנט "שיעור חזרת המחלה הוא גבוה" או קיימת "נטייה להישנות" יש מקרים שבהם אחרי הכריתה הגידול לא חזר?? למיטב הבנתי אי אפשר להיפטר או לשרוד את הגידול הזה לא כך הדבר? והאם אתם מכירים אפילו מקרה אחד של מישהו ששרד את המחלה??
שאלה שנייה- יש כל מיני סוגים של טיפולים כמו ביולוגיות (אווסטין) וחיסון ומכשיר NOVO ו- gcis retinoic acid ועוד כל מיני שמות של תרופות ניסיונות ומחקרים קליניים כאלה ואחרים ואיך אני יכולה לדעת מה הכי מתאים לאבא שלי? ומה יאריך את חייו בצורה הטובה ביותר?
שאלה שלישית- האם אתם יודעים על תרופה ניסיונית כלשהו או תרופה כלשהי עדיין בתחום המחקר שמסוגלת להציל חיים ולא רק להאריך אותם? (קראתי באינטרנט על תרופה שמנסים אותה עכשיו באוניברסיטה בקליפורניה על עכברים).
אני מקווה שתענו לי בפירוט ושתתנו לי קצה אור במנהרה החשוכה הזו.
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליובלסטומה
פרופ` אברהם קוטן06/06/2010מדובר בגידול ממאיר מאד וחשוך מרפא, למעט מקרים בודדים חריגים ויוצאי דופן. ההישרדות החציונית לאחר משלב של ניתוח, קרינה וכימותרפיה עם התרופה טמודל נמדדת בס"ג של כשנה, אך יש מיעוט חולים ששורדים יותר ועשויים לשרוד גם שנתיים ויותר. ישנה בדיקה מיוחדת שמבצעים על הגידול שביכולתה לנבא הסיכוי להגיב לטמודל.
מעבר לטיפול המשולב הנ"ל - כל יתר הטיפולים הינם ניסיוניים ובעלי יעילות מוגבלת אם בכלל. לאחר כישלון קו טיפול ראשון הנ"ל ניתן לתת טיפול כימי משולב באבסטין - אבל כאמור היעילות מוגבלת ולא מדובר על ריפוי אלא על הארכת ההישרדות במספר שבועות או חודשים, בממוצע. אני מציע לא ליפול שולל בידיהם של מבטיחי אשליות למיניהם אלא להקדיש המאמצים לסיעוד נכון וראוי לחולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובסטומה- שאלה נוספת
שירן08/06/2010תודה רבה פרופסור. רציתי הבהרה לגבי השורה הראשונה בתשובה שלך: שאתה רושם "למעט מקרים חריגים ויוצאי דופן" אתם מתכוון לאנשים ששרדו את הגידול בין שנתיים לשש או לאנשים שיצאו מהמחלה לגמרי והגידול נעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן08/06/2010ריפוי מגליובלסטומה הינו בחזקת נס. מדובר באחוז קטן שעשוי לשרוד מספר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובסטומה- שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אברהם קוטן23/11/2010לצערי, ב-35 שנות עבודתי לא פגשתי באף לאצ חולה אחד שהבריא, למרות שמקרים חריגים שכאלה תוארו. במקרים חריגים שכאלה, בדיקה חוזרת של התכשיר הפתולוגי עלשויה להראות, שהגידול לא היה גליובלסטומה אלא גידול אחר. כוונתי במקראים חריגים היא לחולים ששרדו יותר משנתיים, אבל זה מדי נדיר, ובעיקר מתואר באוכלוסיות הצעירות יותר.
לצערי, במצבים שכאלה נגררים החולים ובני משפחתם לטיפולים שערכם לא הוכח, מבזבזים זמן יקר וממון על עצות שווא ולעתים אף נופלים לידיהם של שרלטנים למיניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
רווית26/11/2010זוהי אכן מחלה קשה חשוכת מרפא ואכזרית. הטמודל והאבסטין, חסרי תועלת בד"כ עד תועלת שולית מאוד (ההקרנה שנערכת פעם אחת במקביל לטמודל כנראה היא האפקטיבית). התרופות הכימיות שבאות אחר כך הם קשות מאוד לגוף ומשמידות כל אחוז של ויטאליות שנשארה באדם. המשפחה צריכה להתמודד עם שבר כלי סובל שמאבד בריזולוציה של ימים, כל פעם מיומנות אחרת.
ולמה אני כותבת זאת ?
כי אתם (ונסיוני הוא מרבמ"ם) לא ערוכים לתת את הטיפול הנכון במצב הזה. פגישה קצרה עם הרופא (שגם נערכת ללא בדיקה גופנית) והביתה !! להתמודד עם סיוט שאף אדם מן היישוב לא יכול לעמוד בו....רפואית !!!!
על גזירת הגורל אינני קובלת אלא על אוזלת היד של המחלקה - שחוליה מעט שונים מחולי סרטן אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפט המפתח
רווית27/11/2010אני כל כך מזדהה עם הדברים שנאמרו - "הגוף מאבד מיומנויות בריזולוציה של ימים". אני גם סבור שהמחלקות צריכות להיערך אחרת לטיפול במחחלה זו. מנהלי מחלקות יכולים וצריכים להפנים את היעדר הטיפול המתאים.גידולים במוח (קופסת השליטה) הינם שונים מגידולים אחרים. ואפילו לא רבים הם החולים ב-gbm , ורובם על פי הססטיסטיקות לא יאריכו מעבר לשנים בודדות. אנחנו כאן כדי לספר (ולשנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM - תגובה
פרופ` אברהם קוטן27/11/2010אני מופתע לקבל מכתב זה.
היחידה לנוירואונקולוגיה ברמב"ם ממטפלת בחולים רבים, ועובדים בה שני רופאים מומחים בנוירולוגיה - אונקו-נוירולוגיה, ביחד איתם עובד צוות רדיותרפיה ואונקולוגי הקלינית המורכב משני רופאים אונקולוגים העוסקים בגידולי מוח, פיזיקאים, דוזימטריסטים וטכנאי קרינה, אחות מתאמת ליחדה לנוירואונקולוגיה ועו"ס (בחלקיות משרה, עקב מגבלות תקציב). נכון שהיחידה עמוסה - אך זהו המצב לא רק ברמב"ם אלא בכל הארץ, ובכל תחומי האונקולוגיה בכלל: הרבה חולים, מיעוט אמצעים וחוסר בכ"א מקצועי (בפלסטיקה המצב טוב בהרבה).
הבעיה היא, שעד שאנשים לא נזקקים לשירות האונקולוגי, הם לא מודעים למצוקה, לקשיים ולמצב השורר ברפואה הציבורית, וסדרי העדיפות שלהם שונים.
מכתבך צריך להיות מופנה למשרד הבריאות, למשרד האוצר ואולי גם למי שהבטיח שלא יהיו עוד זקנות בפרוזדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן
סמי כהן22/11/2010היי שירן שמי סמי כהן והמקרה שלי הוא בדיוק כמו שלך....... אנא צרי איתי קשר בהקדם ואני מקווה שאוכל לעזור לך ולאביך או לפחות לנסות.....0504062389
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליובלסטומה- מה עושים?? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן08/12/20101. מדובר בגידול מאד ממאיר שלא ניתן לכריתה רדיקלית ותמיד חוזר. כיום, הודות לטיפולים החדשניים, קיים אחוז (קטן) מבין החולים שחי יותר, בודדים מגיעים גם למספר שנים, אך בממוצע חיים כשנה או פחות מזה
2. הטיפול המקובל לאחר הניתוח - קרינה בשילוב עם כימותרפיה ע"י טמודל
3. כאשר המחלה חוזרת ניתן לשקול טיפולים ניסיוניים למיניהם (ביניהם חלק מהתרופות שהוזכרו בפניתך) במסגרת פרוטוקולים מחקריים שונים המנוהלים במחלקות האונוקלוגיות בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)