פניה לפרופסור קוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פניה לפרופסור קוטן
    לנדא מריאנה
    13/06/2010

אבי אובחן לפני כחודשיים כחולה סרטן ראות. ד"ר וולנר קבעה לו טיפול כימוטרפי שבהמשך ישולב עם הקרנות.
    היום אחרי כל הבדיקות הנוספות שנשלחנו לעשות הגענו לפגישה ראשונה עם הרופאה במכון אונקולוגי ברמב" מ לטיפול כימוטרפיה ראשון.
    במקום נאמר לנו שד"ר וולנר בחופשה ארוכה ותקבל אותנו ד"ר דודניק שעבדה איתה (בהמשך נודע לי שהיא רופא מתמחה). היא אמרה שהטיפול שנקבע לא מתאים לאבי כי הוא נראה לה חלש וקבעה לו טיפול אחר. אני קיבלתי הרגשה שצריך דעה נוספת על דעתה וביקשתי לשמוע חוות דעת נוספת מד"ר אגבריה. נאמר לי שזה לא נהוג והוא סומך באופן מלא על ד"ר דודניק. אני חושבת שזכותו של כל חולה לקבל חוות דעת נוספת אם ההסברים שהוא קיבל לא הניחו את דעתו. אני לא יודעת אם זה מקובל במכון אונקולוגי ברמב"מ או לא ומבחינתי הייתי הולכת לרופא אחר באופן פרטי רק כדי להניח את דעתו של אבי שהוא מקבל את הטיפול שמתאים לו. כצפוי אבי מפוחד ומאוד מבולבל בשל מצבו, לדעתי מצבו הנפשי והשקט הנפשי של המטופל הוא חלק מהטיפול שהוא צריך לקבל.
    פררופסור קוטן אנא התיחסותך ועצתך בנושא. בברכה מריאנה לנדא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פניה לפרופסור קוטן

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן ריאה

פרופ` אברהם קוטן
    13/06/2010

1. בשום מקום בעולם המערבי לא מקובל שרופא אחד מאותה מחלקה ייתן חוות דעת נוספת, שניה, על החלטת רופא אחר מאותה מחלקה. אשר על כן, ד"ר אגבריה לא מצא לנכון לתת חוות דעה שניה על החלטתה של ד"ר דודניק.
    2. אפשר לבקש מהרופא שבדק את החולה להביא את המקרה לדיון בישיבת צוות המחלקה, או לחליפין לפנות לחוות דעת שניה אל רופא ממוסד אחר.
    3. ראוי לציין, שמצבם של חולים אונקולוגיים עשוי להיות לבילי (קרי, בלתי יציב ומשתנה מעת לעת) ולכן לעתים יש צורך לשנות את הפרוטוקול הכימותרפי בהתאם למצב הקליני של החולה ולתחושה הקלינית של הרופא
    4. חבל שאת מזכירה שמות רופאים ממחלקתנו במסגרת פורום פומבי זה, זוהי לא מטרתו ולא הבמה לכך. דרך אגב, בניגוד לנטען על ידך, ד"ר דודניק סיימה בהצלחה את בחינות ההתמחות לפני מספר שבועות. פרט לכך, במערכת הרפואית הציבורית לא קיימת חובה שחולים ייבדקו ע"י רופאים מומחים דווקא, גם מתמחים רשאים לבדוק חולים במרפאה.
    5. לגופו של עניין, על מנת להרגיע אותך, תפני בבקשה מחר, יום ב', בשעה 12:00 למזכירתי, עו"ד אלינור בכר בטלפון 048543003 ותעבירי לה את פרטי אביך (שם מלא ות.ז.) על מנת שאבדוק בעצמי את התיק שלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו