מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנדילומהזאבה11/07/2010
שלום
הנני חולה במחלה אוטואימונית ולפני 10 שנים עברתי כריתת רחם ושחלות עקב אינדומטריוזיס מפושטת כאשר הושאר רק צוואר הרחם, אז היה לי PAP לא תקין אולם הנגעים לא אובחנו כממאירים. כיום יש לי דימום קל ונראים נגעים כאשר אחד מהם הזדהם וכאב מאוד באיזור המפשעה ואף יותר פנימה.
אבקש לדעת במידת האפשר:
1. האם קנדילומה שאובחנה לפני שנים כלא ממאירה יכולה לשנות פניה?
2.הנגע היזדהם משום מה וכואב מאוד ומפריש נוזלים ולאח"כ נסוג לגודלו הראשוני.האם יתכן שבמשך 10 שנים המצב ישאר כך והאם זה מרמז על כך שבעצם זה לא הסוג האלים?
3. איזה והאם יש ב.דם למרקרים לאיבחון סרטן צוואר הרחם?
ברור ומובן לי שעלי לגשת לרופא ומהר וכך אני עושה אולם יעזור לי אם תוכלו לבינתיים להאיר או להעיר את עיני.
המון תודה
זאבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לגניקולוג ראומטולוג בהקדם
ד''ר דניאלה כץ12/07/2010שלום,
קונדילומה נגרמת ע"י זני HPV שונים מאלו האחראיים להתפתחות קרצינומה של צוואר הרחם ולכן פחות סביר שמדובר בהתמרה סרטנית של הנגע הקיים. מכיון שאת מציינת כי ברקע את סובלת ממחלה אוטואימונית בהחלט יתכן שמדובר בהתלקחות שמערבת ריריות. אין בדיקת דם שיכולה לאבחן סרטן צוואר הרחם- אם התמונה הקלינית לא ברורה יש לבצע ביופסיה.
והדבר הכי חשוב הוא לפנות לגניקולוג/ראומטולג שמטפלים ועוקבים אחרייך.
בברכה, דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ודבר נוסף..
זאבה12/07/2010בוקר טוב
אני חוששת שעד שאגיע לגניקולוג ה"חומר" שהתפתח בנגע פשוט יצא ואז אולי לא יהיה ניתן לקחת ביופסיה השאלה אם לוקחים ביופסיה מהנגע עצמו ללא החומר שהוא התמלא בו יכול לתת תמונה גם כן?
המון תודה את מאוד אדיבה
יום נעים
זאבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים ביופסיה
ד''ר דניאלה כץ12/07/2010ההחלטה על מיקום ביופסיה תלויה בסוג הנגע ומיקומו . אולם קודם צריך להחליט אם בכלל יש צורך בביופסיה. יתכן והסימנים מתאימים לאבצס, דלקת ולא לגידול (מה שנשמע יות סביר במקרה שלך).
בברכה,
ד'ר כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא בבדיקה, אודה על תשובה מהירה
צפונית21/07/2010בוקר טוב
אני ללא רחם ושחלות, בעבר היה לי PAP לא תקין עם מחלה אוטואימונית.
בקרתי אצל גניקולוג הממצאים:
דימום נרתיקי
PV צוואר נולי פרי.
קולפוסקופיה: NON SATISFACTORY - ארוזיה? אטופיה?
TZ לא נראה ללא ממצא פתלוגי קולפוסקופי (מהו המושג TZ? ומה המשמעות שאינו נראה?)
נלקח משטח THIN PAP, HPV TYPING
אודה אם תוכלי להאיר את עיני ולומר בצורה הכי ישירה מה משמעות הממצאים,
והאם הכיוון הוא סרטן צוואר הרחם?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן21/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=257 id=link]סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)