מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב המשכי לאחר טיפוליםאתי20/07/2010
שלום לכולכם אני בת 49. בעקבות ממוגרפיה שגרתית התגלה אצלי גידול בשד שמאל. עברתי ניתוח להוצאת הגידול ונמצא גידול מתחת ל- 2 ס"מ + 4 בלוטות נגועות ולא מפושטות. (דרגה בין 1-2). הבדיקה נשלחה לארה"ב (אונקוטייפ) והערכים היו גבוליים -19 והייר טו שלילי. בנוסף עברתי בדיקה גנטית והתוצאות היו תקינות. טופלתי בכימותרפיה AC , למשך 4 טיפולים. בעצת רופא פרטי לא קיבלתי טוקסול. כרגע אני מטופלת בהקרנות למשך 32 טיפולים שלאחריהם אקבל טומוקסיפן למשך שנתיים וחצי ואח"כ הורמון אחר למשך שנתיים וחצי נוספות. שאלתי נוגעת למעשה למעקב המשכי בשנים הבאות. א. האם קיימים מחקרים בעזרתם תוכלו לומר לי מהם הסיכויים הסטטיסטים להחלמה מלאה ללא חזרת המחלה בעתיד? ב. נאמר לי שלאחר סיום הטיפולים הפרוצידורה היא מעקב ע"י ממוגרפיה כל חצי שנה. מעבר לזה, יתבצעו בדיקות אחרות רק אם יהיו כאבים, כיון שאין מה לעשות כדי למנוע חזרה של הסרטן. שאלתי היא - מדוע לא מבצעים לאחר סיום הטיפולים, בדיקות תקופתיות לגילוי מוקדם? ידוע לי שבדיקות כמו MRI אינן מקרינות אך יקרות. האם השיקול הוא כלכלי? ואם כן, האם דרך ביטוח רפואי כלשהוא ניתן לבצע בדיקות אלו? בברכת רפואה שלמה לכולם, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן20/07/2010א. הסיכוי להחלמה מלאה הוא סדר גודל של כ-85%
ב. לגבי ממוגרפיה כל 6 חודשים - נכון לשנתיים הראשונות, אח"כ פעם בשנה. יתר הבדיקות - בעיקר ל"שקט הנפשי", גילוי מוקדם של גרורות, חו"ח, אינו משפר סיכויי הישרדות ולא משפיע על הטיפול בהן. לכן יש מספר בדיקות בסיסיות , כגון בדיקות דם שגרתיות, צילום חזה מידי פעם, בדיקת רופא נשים, דם סמוי בצואה, קולונוסקופיה וכ"ה, שניתן לבצע כדרך שגרה
ג. השיקול לגבי MRI איננו כלכלי, אלא רפואי טהור - קיימות הוריות רפואיות מקצועיות ספציפיות לשימוש בטכנולוגיה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד
ד''ר יוסף ברנר20/07/2010באם הבנתי נכון את הניתונים: גיל 49, גידול פחות מ 2 ס"מ, דרגת ממאירות 2 קולטנים הורמונליים חיוביים, בלוטות לימפה ללא גידול והר-2 שלילי, לפי נתונים אלה סיכויי ההישנות ב 10 שנים הם 25%.
לאחר תום הטיפולים, החולה צריכה להיות במעקב תקופתי אצל האונקולוג. בד"כ הבדיקה כוללת אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקת סמני גידול. כמו כן אחת לתקופה מסוימת, גם בדיקת ממוגרפיה. בדיקות אלה מספיקות כדי לעקוב בצורה טובה אחר מצב החולה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)