סרטן שד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שד
    daph
    30/07/2010

שלום,
    אני בת 31 לאחר לידה ראשונה. במשפחתי היסטוריה ארוכה של סרטן השד אשר עובר במשפחתה של אימי כבר שלושה דורות (כנראה ארבעה אבל בשנות הארבעים אנחנו לא מסתמכים על האבחנות). סבתא רבא שלי נפטרה מסרטן שד בגיל 81, סבתי עברה כריתה מלאה בגיל 55 (כיום בת 80, בריאה) ואימי עברה כריתה חלקית בגיל 46. אימי עברה בדיקה גנטית לגן BRCA 1 ו-2 והבדיקה יצאה שלילית. לאחר יעוץ גנטי אצל פרופ' פרידמן מתה"ש היא עברה בדיקה נוספת בה נבדקו מספר גנים למספר מוצאים אירופאים שונים וכולם יצאו שליליים. איך אפשר להסביר את התורשה הזו ללא בדיקה חיובית? האם יש טעם שאעשה בדיקה גנטית או שאם אימי שלילית אזי אני חייבת להיות שלילית? אני חיה בתחושה של פצצת זמן ולא כ"כ יודעת מה לעשות כדי להימנע מהמחלה ש"אורבת" לי.. אני יודעת שזה קיצוני אבל חשבתי אפילו על כריתה מונעת...
    אודה לחוות דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד

הוספת תגובה

• גיל וסרטן

ד''ר דניאלה כץ
    31/07/2010

שלום,
    ראשית, גורם הסיכון מספר אחד לפתח סרטן בכלל וסרטן שד בפרט הוא הגיל. סרטן השד הופיע בגיל יחסית מתקדם אצל שתי הסבתות וגם יחסית אצל אימך. אז באופן פשטני ניתן לומר שהגיל המתקדם אחראי למקרי הסרטן.
    בכל אופן נכון עשיתם שפניתם לבירור גנטי (למרות הגיל המתקדם בכל דור הסרטן מאובחן בגיל צעיר יותר).
    BRCA 1/2 הם גנים שמוטציה בהם מזוהה עם סרטן שד שחלה העובר בתורשה ומתבטא בגיל צעיר . מאידך, לא כל הגנים והמוטציות בהם זוהו. קיימות מוטציות אחרות בגנים אחרים שבוודאי כמו גן ה BRCA קשורות לסרטן שד או לסרטנים אחרים ונכון לעכשיו טרם זוהו. אז לשאלתך אםה בדיקה הגנטית שלילית אבל הסיפור המשפחתי מתאים להורשה גנטית אז לרב ההמלצה הרפואית תהיה לעקוב כאילו מדובר ב BRCA.
    היעוץ הגנטי אליו פניתם בוודאי יסתיים עם המלצות למעקב שכדאי לישמן.

אם לאמך בדיקת BRCA שלילית עדין יתכן שהגן יעבור מהאב. אם למשפחת אביך אין סיפור של סרטן שחלה, סרטן שד בגיל צעיר וכו..את לא צריכה לבצע את הבדיקה .

בברכה,
    דר' כץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו