מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בסיכון למיאלומה נפוצה?עידו18/08/2010
שלום
אני בן 38 ובדרך כלל בריא. לפני 4 שנים חליתי בזיהום דיי נדיר שהחל בדלקת גרון שלא הגיבה לאנטיביוטיקה והמשיך בדלקת ריאות נגיפית. אושפזתי למשך שבוע וחצי בו קיבלתי נוזלים ועברתי אינספור בדיקות בהם חשדו ל HIV לימפומה ומלונומה נפוצה והכל נשלל. כמובן גם כל הזיהומים הויראליים או הנגיפיים האפשריים נשללו גם. טופלתי בסטריאואידים עד להחלמה ושוחררתי להמשך מעקב במרפאה זיהומית.
הממצא החריג מהאשפוז הוא גלובולין גבוה בדם. בדיקות אימיוניות הראו רמת נוגדני IGA גבוה מאד מהנורמה 756 כאשר גלבול עליון 400). גם IGG היה גבוה אך לאחר חלוף הזיהום הוא ירד לנורמה כאשר ה IGA נשאר ללא שינוי ואף המשיך לעלות (כיום 850). בנוסף, כיום ערכי ה IGM הולכים ויורדים למתחת ל 35 כאשר הגבול התחתון הוא 45. במשך השנתיים הראשונות בהן הייתי במעקב ביצעתי מספר בדיקות דם כולל אימיונופיקסציה שהייתה תקינה (לא נמצא חלבון מונוקלונאלי). ההבחנה של הרופא היא שאני סובר מהיפרגלובולינמיה A והיפוגלובולינמיה M מסיבה לא מוסברת ככל הנראה בעקבות הזיהום, אך לא נפסלה האפשרות שזו הפרעה אמיונולוגית מולדת. בדיקות לאקטרופורוסיז הראו כי הגלובולין החריג הוא מסוג בטה (20%). בנוסף על הצרות שלי אחרי כמעט 4 שנים של שקט זיהומי, לפני חודש חליתי בדלקת תת עורית חריפה ברגל בשם צלוליטיס שכמעת גרמה למותי אחרי שפתחתי לינפנגיטיס וספסיס והייתי מאושפז שבוע עם אנטיביוטיקה לוריד וחמצן (חום ל 40 מעלות לחץ דם וסטורציה נמוכים עם לוקוסיטרוסיז חריך בדם עם סטיה שמאלה).
היום לאחר שבועיים מהחלמה מהזיהום ברגן אני שוב ממתין בחרדה לתוצאות בדיקות דם ומקווה שגם הפעם לא ימצא חלבון חד שבתי. לרופאים אין תשובה עבורי. בינתיים הופניתי לאימיונולוג לו יש לי תור בחודש הבא.
השאלה שלי, האם מצב של היפרגלובולינמיה פוליקלונלית יכול להתפתח למחלה ממאירה כמו מיאלומה נפוצה? כמו כן, נכון להיום ספירת הדם שלי אינה מעידה על בעיה בתפוד כליות, אך באופן לא מוסבר אני פתאום סובל מכולסטרול גבוה מאד ואנמיה, למרות שאני לא אוכל מזון עתיר בכלסטרול ומרבה לעסוק בספורט.
מצטער אם ההודעה ארוכה, אני פושוט מתחיל להיות נואש. שאלתי את השאלה הזו גם בפורומים אחרים ולא קיבלתי מענה (בחלקם פשוט התעלמו או כתבו לי שאין זה הפורום הנכון)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_לוקמיה_המטולוגיה_קרישת_דם_סרטן_הדם' id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

