אנא עזרתכם!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרתכם!!!!
    א
    07/09/2010

שלום לכם,

אני בת 39 אחרי כריתת בלוטת התריס בשל ממאירות (פפילרי) וטיפול עם יוד רדיואקטיבי 100 מיליקרי. היום קיבלתי תוצאות מיפוי כלל גופי אחרי הטיפול עם יוד רדיואקטיב - לפי התוצאות: "יש ריכוזים יודופיליים אקטופיים קטנים בבסיס הריאות דו - צדדית ויותר משמאל". ולפי התוצאה הזאת מציעים לי - טיפול חוזר עם יוד רדיואקטיבי (170 מיליקיר) בעוד 4 חודשים.
    1. אם טיפול של 100 מיליקיר לא הצליח האם טיפול של 170 מיליקרי יצליח? מהם אחוזי הריפוי?
    2. למה בעצם הטיפול לא חיסל הכל?
    3. לי אין ילדים. עמדתי לעשות הפריה חוץ גופית כשגילו לי את הממאירות.
    - האם יש סיכוי להכנס להריון אחרי פעמיים טיפול עם יוד??? - בת 39!
    - כמה זמן צריך לחכות אחרי קבלת פעמיים טיפול עם יוד (בכמויות כאלה) כדי להכנס להריון?
    - האם פעמיים יוד פוגם בגנטיקה של הביציות?
    -- הבנתי שסוג סרטן זה אינו אלים. יש מצב שבעוד 4 חודשים (חצי שנה אחרי הטיפול הראשון עם יוד) להכנס להריון וללדת ילד אחד ואחר כך להמשיך עם הטיפולים?? אנא המלצתכם. אני בלחץ היסטרי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם!!!!

הוספת תגובה

• ממצאים ריאתיים

ד''ר דניאלה כץ
    07/09/2010

שלום א,

גדול בבלוטת התריס שומר לרב על תכונות רקמת בלוטת התריס המקורית וקולט יוד. מניחים שגם גרורות ריאתיות שומרות על תכונה זו ולכן מנסים טיפול חוזר במינון גבוה יותר. הסיבה למינון גבוה יותר היא מה שציינת ובנוסף השנדת רקמת בלוטת התריס לאחר הטיפול הראשון וניתוח (שקולטת הרבה יוד רדיואקטיבי כאשר מצויה במקום הויכול להגרם נזק למבנים באזור-ושט למשל).
    הטיפול חיסל את רב המחלה אך התאים שלא חוסלו התרבו וזה הזמן להשמידם בתקווה שכל המחלה תחוסל.
    כניסה להריון בגילך לא תלויה רק בטיפול ביוד. בשחלות כמדומני אין רצפטורים ליוד ולכן המנה הרדיואקטיבית אליה הן נחשפות קטנה יחסית וזהה לזו ששאר איברי הגוף נחשפים אליה. אין לנסות להכנס להריון בנהלך הטיפול או מיד לאחריו (לא בטוחה לגבי פרק הזמן).
    אכן הגדול בד"כ לא אלים אולם התנהגותו יכולה להיות מאד שונה בין חולים שונים. מאד תלוי בפרק הזמן שהגדול מאז מאז הטפול האחרון וקצב גדלתו במעקב. את מוכרחה לערב את האונקולוג המטפל בשיקולים אלו.
    בברכה,
    דר' כץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו