מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- lt. locally advanced breast canceחני19/11/2007
שלום, יש לי מספר שאלות:
1.מה הכוונה ב LT. locally advanced breast cancer ? מהו אותו LT?
2.אני מטופלת בניאו-אדג'ובנט (ac/taxol)לקראת lumpectomy. כמה זמן מסוף כימו רצוי ניתוח?
3.אני בת 33, triple negative ,T3aN1b, בדיקה גנטית שלילית. האם ניתן לומר על פי המאפיינים האלה מהי הפרוגנוזה שלי? אילו נתונים דרושים לקבלת פרוגנוזה? הרופא שלי מעולם לא דיבר איתי על כך ואני מתביישת לשאול ולהשתמש במושגים שהם רפואיים בלי לדעת מספיק.
תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד מקומי מתקדם
פרופ` אברהם קוטן19/11/20071. LT - קיצור של LEFT - שמאל (השד הנגוע הוא השד השמאלי). מדובר בגידול שממדיו יותר מ-5 ס"מ - T3. בלוטות הלימפה בבית השחי מעורבות - N1.
2. מנתחים לאחר שספירות הדם חוזרות לתקין ולאחר שחולפות תופעות הלוואי החריפות של הכימותרפיה - תוך כ-2-4 שבועות מסיום הכימותרפיה.
3. TRIPLE NEGATIVE - הקולטנים לאסטרוגן, לפרוגסטרון ול-HER2/NEU - שלושתם שליליים. מדובר על כן בגידול בעל מאפיינים אלימים המחייב מתן טיפול כימותרפי אינטנסיבי. קיימת סכנה לחזרת מחלה גרורתית, אך עם זאת, הודות לטיפולים המשלימים המודרניים - קיים סיכוי בלתי מבוטל להבריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים משלימים?
חני20/11/2007ככל הידוע לי, אין טיפולים משלימים ל triple negative מלבד הקרנות שלאחר הניתוח.
האם אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTRIPLE NEGATIVE
אברהם קוטן20/11/2007אם יש מעורבות של בלוטות הלימפה או שהגידול גדול מ-1 ס"מ - שוקלים מתן כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTRIPLE NEGATIVE
אברהם קוטן20/11/2007אם יש מעורבות של בלוטות הלימפה או שהגידול גדול מ-1 ס"מ - שוקלים מתן כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים משלימים
חני20/11/2007מתנצלת. חשבתי שתזכור מההודעה הראשונה: אני מטופלת בכימו מקדים לניתוח ולאחריו הקרנות. האם ישנם טיפולים נוספים להורמונים שליליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה מסוג תאים קטנים
אברהם קוטן20/11/2007יש להבדיל בין תגובה למתן כימותרפיה לבין ריפוי: גידול מסוג תאים קטנים רגיש מאד לכימותרפיה ולעתים קרובות "מתמוסס" בהשפעת הטיפול. אלא שהוא נוטה בכמעט כל המקרים לחזור כעבור מספר חודשים, וכשהוא חוזר - הוא כבר אינו מגיב טוב לכימותרפיה. כשהמחלה מאובחנת עם התפשטות גרורתית (כמו במקרה של כם) - לא ניתן לרפא אותה בכלל, אבל גם כשהיא ממוקמת בבית החזה - רק כ-15% מהחולים ניתנים לריפוי, הגלל אופיה האלים של הממאירות ונטייתה לחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שייכת לשרשור אחר.
חני20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)