סרטן קיבה מתקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן קיבה מתקדם
    קרן
    03/10/2010

שלום,
    שאלות לגבי סרטן קיבה מתקדם
    1. בעבר נוסה טיפול כימי אשר הופסק בעקבות תופעות לוואי חזקות - חולשה קיצונית ובחילות רבות. הטיפול היה סה"כ 5 ימים (לא הסתיים מחזור ראשון ...) של ציספלטין + קסלודה. המרקרים לאחר הטיפול : ca19 ואילו ה-CEA ירד מ-450 ל-200 .
    האם יש יסוד להניח כי אם מרקר CEA ירד ביותר מחצי , לאחר כ"כ מעט זמן טיפול ,זה מראה שהגידול הגיב ? אני מניחה שתאמרו שיש לעקוב אחר המצב ולראות מגמה . אך חשוב לי לדעת אם יש סיכוי סביר שהיתה בכלל תגובה, על מנת לשקול את צעדיי בהמשך...
    2. נאמר רבות שטיפול כימוטרפי במחלה ג ר ו ר ת י ת הינו טיפול מקל/תומך אשר עשוי לשפר את איכות החיים ולהאריך חיים .
    רציתי לשאול ואשמח לתשובה כנה. אני מבינה שבאם הטיפול עוזר, הוא יכול להקל בפרק הזמן שבו הוא עוזר, מאחר והגידול נעצר/קטן ואז יש פחות תופעות לוואי מהגידול (אך אולי יותר תופעות לוואי מהתרופות הקשות...)
    השאלה שלי: מה קורה במצב שהכימוטרפיה כבר מפסיקה להשפיע על הגידול (הגרורתי)?
    האם השלבים הסופיים הם אותם שלבים (של סבל והתדרדרות עד שהמחלה מכריעה...)בכל מקרה, בין אם לקחתי כימו או לא ?
    ואם התשובה היא כן , אזי במקרה הטוב זה רק דחיית הקץ בחודש/כמה חודשים ,עם אפשרות לתופעות לוואי קשות ביותר(נשירה/בחילות/פצעים בפה וכ''ו) בזמן זה.
    ואם הטיפול לא עוזר בזמן זה ,אז ההגיון שלי אומר שזה יכול לקצר את החיים. כי גם הגידול ממשיך להתפשט באותו קצב וגם המערכת החיסונית מוחלשת מאוד בעקבות הכימו... האם זה נכון ?
    אשמח אם תאירו את עיניי.כי אני באמת מנסה להבין מה היתרון של טיפול כימי במחלה מתקדמת ומהירה . תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן קיבה מתקדם

הוספת תגובה

• סרטן קיבה

פרופ` אברהם קוטן
    03/10/2010

1. חרחדת הסמן מעידה על תגובת הגידול לטיפול
    2. צריך לברר איזה תופעות לוואי היו בדיוק - האם קשורות לקסלודה או לציס פלטין, ובהתאם לכך לשנו הטיפולים. ישנה תשלובת מאד יעילה - מבוססת על טקסוטר - כדאי לנסות
    3. אם מושגת תגובה טובה - החיים מתארכים משמעותית ויש גם שיפור סימפטומטי - כדאי לנסות הטיפול !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו