שאלה כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה כללית
    אור
    20/10/2010

יש לי שאלה מאוד כללית.
    האם סרטן מגיע מתוך הגוף או שזה יכול להגיע מתוך משהו חיצוני שנגענו בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    21/10/2010

יכול להגיע מתוך הגוף בגלל הורשה גנטית וגם עשוי להגיע ממשהו סביבתי שנכנס לגוף בשאיפה למשל אסבסט
    מה שבטוח סרטן לא מדבק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אור
    21/10/2010

אני שואלת זאת מכיוון שיש לי חברה שמפחדת לגעת בכל מיני דברים לדוגמא: תפוחי אדמה שעליהם יש צמחים ירוקים היא חושבת שזה כמו גידול ומפחדת שאם תאכל את זה או תגע בזה זה יגרום לה לגידול סרטני.
    . אז בקשר לזה האם אני יכולה להרגיע אותה שכל עוד אין במשפחה תורשה גנטית ולא שואפים גזים כמו מה שאמרת אין כלל מה לפחד למרות שאכלה את הצמח הירוק על תפוח האדמה?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    21/10/2010

שלום אור,
    אני מבינה שהדאגה היא בעיקר לגבי תפוחי אדמה. באופן כללי כל ירק ופרי עדיף ורצוי לאכול אותם טריים ולא בגלל החשש להתפתחות סרטן.
    הרב המכריע של מיקרי הסרטן מתפתחים על רקע לא ידוע כלאמר אין סיפור במשפחה של ממאירות, החולה לא מעשן ואין סיפור של חשיפה לחומרים מסרטנים כלשהם (בעיקר מהתעשיה הכימית) בנשימה או בכלכלה.
    ברב המקרים אנחנו לא יודעים למה דווקא אדם ספיציפי חלה.
    ההמלצה הטובה ביותר למניעה היא להתעמל חצי שעה ביום שלוש פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו