גיסט אצל בן 27

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיסט אצל בן 27
    dori
    02/11/2010

שלום רב דר' כץ,
    אצל אחי גילו גיסט, בן 27 , לא חלה בשום מחלה רצינית מעולם, וגם אין עבר של סרטן במשפחה.
    גילו בעקבות דימום פנימי, ולאחר 2 בדיקות ביאופסיה.
    גודל הגידול 3.7 סמ' וממוקם באיזור של החלק השני של תריסריון. יתכן פפילה.
    בתוצאות ביופסיה רשום גם, התקבלו בפורמלין קטעי רקמה אפורים בקוטר עד 0.2 ס"מ (בביופסיה ראשונה כתבו על 6 קטעים בקוטר עד 0.4 ס"מ). בנוסף רשום באנגלית:
    fragment of small intestinal mucosa and separate fragments from base of ulceration composed mostly granulation tissue , focally with tiny strip of underlying spindle cell tissue demonstrating positive exprassion fo CD-117 (c-Kit) immunostation, negative CK-MNF-116 , actin, CD-34 immunostation, suggestive of GIST

הרופא מפנה אותו לקבלת טיפול גליטק ולאחר כחודש לביצוע ניתוח...
    הרופא אמר לאחי כי הוא בקבוצה של 10% החולים שבהם הגיסט אינו סרטני.
    השאלה:
    האם תוכלי בקצרה להגיד מה מצבו של אחי, עד כמה חמור לפי מה שכתוב.
    כמו כן אני קראתי הרבה מאוד מאמרים בנושא זה, אומנם כתוב בהם שחומרת הגיסט תלויה בגודל ומיקום שלו אך עדיין מדובר בסרטן שאין רפואה ממנו. שיש סיכוי מאוד גבוה להישנותו ולאחר מכן סיכוי קלוש להישאר בחיים, ובגלל שהניסויים עדיין ממשיכים ואין עבר מבוסס דיו, מדובר בלא יותר מ5 שנות חיים גם אם מנתחים ומוציאים לגמרי את הגיסט...

אני מניחה שאת מכירה את המצב של ההלם של כל המשפחה ואני קצת מתקשה להקל את כל מה שקורה וכן את המידע. אבל האם אני מבינה נכון שלמעשה לא נשאר לו הרבה לחיות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיסט אצל בן 27

הוספת תגובה

• גיסט אצל בן 27 - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    03/11/2010

שלום דורי,

אכן הסיכוי לחזרת המחלה תלוי במיקום ובגודל הגדול אולם הוא תלוי גם במספר המיטוזות וזו אינפורמציה שלא שלחתה והיא חיונית להערכת הסיכוי להבריא מהמחלה.
    יש לזכור שעד לפני פחות מעשור GIST היתה מחלה חשוכת מרפא והיום בזכות הגליבק הסיכוי להבריא עלה פלאים. האינפורמציה שקראת פשוט לא נכונה.
    התחלת טיפול בגליבק וניתוח בהמשך החלטה נכונה הייתי מטפלת מעל חודש, לפחות 6 שבועות, כדי להעריך תגובה לטיפול באופן טוב יותר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו