מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כימותרפיה לסרטן השחלות בשלב 1aש"ש07/11/2010
שלום
כשמדובר בכימותרפיה מניעתית לאחר ניתוח, מהם ההבדלים בין כימו' משולבת קרבו + טקסול לבין כימו' רק של קרבו, כשמדובר בסרטן השחלה שלב 1a (דרגה 1-2)? אומנטום ושטיפות בטן נקיות אבל בלי דיסקציה של לימפות.
ומה הם השיקולים והנימוקים בעד ונגד לתת כימו' משולבת או מבוססת חומר אחד?
אני בת 49. והסמנים שלי היו תקינים לפני הניתוח. כך שאני חוששת מאד שאם חלילה תהיה הישנות לא יעלו על זה בזמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה לסרטן השחלות בשלב 1a - תגובה
ד''ר דניאלה כץ07/11/2010ההמלצות במחלה כל כך מוגבלת בדרגה הכי נמוכה נעות בין מעקב בלבד לטפול בשלוב שציינת.
קרוב לוודאי שההחלטה על תרופה בודדת נשענת על שלב מחלה מאד מוקדם עם סיכוי מאד נמוך לחזרה ועל רצון להמשיך ולהפחית סיכוי נמוך זה.
בכל מקרה קרבופלטין שייכת למשפחת הפלטינום והיא התרופה היעילה ביותר למחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה לסטן השחלות בשלב 1a: המשך
ש"ש09/11/2010תודה לך על תשובתך. האם נראה לך שהמלצה על אי-מתן כל טיפול כימי, על בסיס מוגבלות הממאירות לשטח הפנימי של השחלה, אך כאשר לא בוצעה דיסקציה של לימפה - היא סבירה?
הרי אין כל בדיקות screening לסרטן השחלות, כך ש"מעקב" בלבד משמעו אי-ודאות וחרדה מתמדת מפני הישנות המחלה, שכשהיא חוזרת הבנתי שהיא קטלנית מאד. אני דואגת במיוחד כי ה-CA-125 שלי היה תקין לפני הניתוח כך שזאת לא תוכל להיות אינדיקציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה לסטן השחלות בשלב 1a: המשך - תגובה
ד''ר דניאלה כץ09/11/2010אם לא בוצעה דיסקציה של בלוטות אז לא ניתן בוודאות לדבר על שלב IA שלב המחלה נקבע לאחר שבוצע ניתוח אונקולוגי גניקולוגי עם דגימות מתאימות.
ואז ההחלטה היא בין ניתוח חוזר לכמותרפיה לשלב מחלה מתקדם יותר.
דוני עם הרופאים שלך בשאלות שאת מעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)