סרטן המעי הגס - טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן המעי הגס - טיפול
    ציפי ר.
    02/12/2007

שלום רב,
    אני בת 83, אובחנתי עם אדנוקרצינומה בשלושה מוקדים במעי הגס (אחד 8 ס"מ מהרקטום, אחר כ- 30 ס"מ מהצקום והשלישי כ- 30 ס"מ ממנו). לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת הגידולים ללא טיפול קרינתי מקדים לניתוח. לא בוצעה כריתה של כל הרקטום אלא הוצאה של הגידולים בלבד.
    בנוסף הוצאו בניתוח 12 בלוטות לימפה מהם נמצאו 2 נגועות. כמו כן, הגידול הקרוב לרקטום חדר את דופן המעי ואף הגיע לרקמת השומן.

תוצאות בדיקת CEA שביצעתי לפני שבוע: CA 15-3 5.1U/ml
    CA 19-9 4.79U/ml
    CEA 2.9ng/ml

בדיקת CT מלפני הניתוח יצאה תקינה ואני עומדת לבצע CT של הבטן, האגן והחזה וכן קולונוסקופיה
    מחלות רקע: אנגינה פקטוריס, אוסטאופורוזיס
    אני מרגישה טוב ואף עליתי במשקל.
    מאז הניתוח ועד היום לא קיבלתי טיפול.
    היום כ- 6 חודשים לאחר הניתוח הוצע לי להתחיל בטיפול משולב של הקרנות + Xeloda .
    אני מאוד חוששת מהטיפול וברצוני להעלות מספר שאלות:

1. בכמה אחוזים יכול הטיפול הנ"ל להעלות את הסיכויים לאי חזרת המחלה בתוך 3 או 5 שנים?
    2. האם הטיפול הנ"ל יכול לסכן את חיי? ואם כן באיזו סבירות?
    3. איזו פגיעה באיכות החיים עלולה להגרם לי כתוצאה מהטיפול
    ברור לי כי זה אינדיבידואלי אך בהתחשב בגיל, בשלב המחלה, בזמן שעבר מהניתוח...
    אודה מאוד על כל תשובה והסבר שאקבל בהקדם האפשרי

ציפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס - טיפול

הוספת תגובה

• סרטן רב מוקדי

ד''ר יוסף ברנר
    03/12/2007

מדובר בגידול של המעי הגס והרקטום במספר מוקדים.
    הקרנות ניתנות רק לגידולים של הרקטום ולכן, מאר שיש גידולים מחץ לרקטום אינני ממליץ להשתמש בהקרנות.
    טיפול מונע בכימותרפיה צריך להינתן מיד לאחר הניתוח והשהייה של חצי שנה מפחיתה מהיעילות של טיפול כזה. טיפול בקסלודה מפחית את הסיכויים של הישנות המחלה באחוזים בודדים בלבד וכרוכה ברעילות לא קטנה הכוללת שילשולים, פגיעה בספירות הדם ופגיעות בכפות הידים והרגלים.
    לכן, בהתחשב בנתונים שנתת, המלצתי האישית היא להישאר במעקב צמוד ללא טיפול נוסף.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו