מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרבה שאלות שממתינות לתשובות.גולשת30/11/2010
שאלות של מתחילה....
האם במהלך כמוטרפיה (סרטן השד) אפשר לעבוד? עד כמה הכמוטרפיה מגבילה את יכולת התפקוד היום יומי? למשל: אוכל ללכת לטייל? לדאוג לעצמי, או שאזדקק למישהו שאפילו יסייע ברחצה? קניות? (אין לי מישהו כזה עתה)
האם במהלך כמוטרפיה אני יכולה לעבוד? (במרפאה, בה עוברים חולים עם דלקות גרון וכו')
האם במהלך כמוטרפיה, שירותי בריאות כללית מממנת עזרה של מטפלת לכמה שעות ביום כשמדובר באדם בודד כמוני?
לאן פונים, מי מפנה, בקשר להגשת טפסים לביטוח לאומי, והאם חולת סרטן, המקבלת כמוטרפיה (עם סרטן גם בבלוטת הלימפה) זכאית לאחוזי נכות?
האם יכולים לפטר אותי מהעבודה, אם אסכים לטיפול כמוטרפי? מי יכול למסור לי פרטים על נושא זה? (אני בת 56 ויש לי עוד8 שנים לפנסיה).
האם הם יכולים "לאלץ" אותי לעבור למקום אחר בעבודה, בגלל העדרותי הצפויה, למרות שאני לא רוצה בכך? (זה לא הועלה לגבי, אך על מישהי אחרת הם לחצו קשות עד שנכנעה ועברה לסוג עבודה משעמם באותו מוסד).
אני שואלת כי מקום העבודה הנוכחי מאד חשוב לי, והוא מקור התמיכה היחיד שלי.
שאלה אחרונה לפרופ קוטן:
אם עברתי בקופ"ח כללית (קרוב למגורי) את הברור של סרטן השד, ועשיתי ביופסיות ואני צריכה לעשות כמוטרפיה לפני ניתוח, אפשר לבקש את הכמוטרפיה ברמב"ם באונוקולוגיה ולא ב"לין" (חיפה) כפי שהפנו אותי?
חשוב לי לעשות ברמב"ם גם מבחינת האמון שלי במקום, והערכתי אליו. וזה פרמטר חשוב בתחושה כשאתה עושה טיפולים במקום בו את בוחר רוצה ומאד מעריך.
מחכה לתשובתכם.
תודה על רצונכם לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שאלות שממתינות לתשובות - תגובה
פרופ` אברהם קוטן30/11/2010ישנן חולות שממשיכות בסדר יומן הרגיל ועובדות במשרה מלאה, ולעומתן אחרות, שאינן עובדות. בעיקרון: ניתן (ורצוי) להמשיך בסדר היום הרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שעדיין לא נענו
.גולשת30/11/2010תודה על התשובה.
בתשובתך, יש אנשים שממשיכים לעבוד משרה מלאה בזמן כמוטרפיה .
מה בדבר הנקודה שהזכרתי: עבודתי במרפאה עם חולים עם זיהומי גרון?
ואם אפשר לעבוד במשרה מלאה, (לפחות ניתן כמו שאמרת) אז אין מניעה שאסתובב במרכזי קניות בתקופת הכמוטרפיה ?
ולגבי השאלה שלי בקשר לביצוע כמוטרפיה ברמב"ם למרות שעשיתי את הברור של סרטן שד בקופ"ח ונשלחתי ל"לין"?
ויתר השאלות? תוכלו בבקשה להפנות אותי למקור המתאים לשם מתן תשובות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שעדיין לא נענו - תגובה
פרופ` אברהם קוטן30/11/20101. רצוי בזמן קבלת טיפולי הכימותרפיה לא להיות במגע עם חולים במחלות זיהומיות - ועל כן רצוי שתשני את סוג עבודתך באותה תקופה
2. הוא הדין לגבי מרכזי קניות בהם עלולים להסתובב אנשים עם מחלות זיהומיות מדבקות, במיוחד לכשיבוא החורף. הדברים אמורים בעיקר באותם ימים בהם ספירות הדם נמוכות בעקבות הכימותרפיה (כשבוע - שבועיים לאחר כל טיפול )
3. ניתן להעביר את התיק לרמב"ם - עליך לפנות למשרד המכון האונקולוגי ולקבוע תור כחולה חדשה. עם זאת - לדעתי זוהי טעות, שכן הצוות בלין והטיפולים הניתנים על ידו אינם נופלים באיכותם וברמתם מרמב"ם או מכל מרכז אונקולוגי אחר בארץ - נהפוך הוא - מדובר במחלקה מצויינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)