בלוטת המגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת המגן
    גליה
    07/12/2010

שלום
    קבלתי אבחון של בדיקה ציטולוגית הרופא אמר שאצטרך לעבור ניתוח להוצאת בלוטתהתריס.
    כתוב שיש קולואיד חופשי בחלקו סמיך ותאים פוליקולארים רבי בקבוצות פזורות.
    חלקן פפילריות, חלק מהתאים הפוליקולארים נראים אטיפיים, בעלי גרעינים בהירים עם GROOVS ועם גויפי הסגר בודדים.
    לסיכום: PAPILLARY CARCINOMA OF THYROID
    אני מאוד לחוצה רציתי לשאול מה זה אומר אם יש סיבה לדאגה?
    מה התופעות לאחר הניתוח? האם אצטרך לחיות על כדורים? האם זהמפריע לחיות במהלך החיים בלי הבלוטה? מהן ההשלכות? ומה בכלל אומרת האבחנה הזו?
    אשמח לתשובה בהקדם ואני מודה לכם מראש על כך!
    גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת המגן

הוספת תגובה

• בלוטת המגן - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    07/12/2010

מדובר בגידול ממאיר של בלוטת המגן (התריס - טירואיד). הטיפול - כריתת הבלוטה והשמדת שרידיה ע"י יוד רדיואקטיבי לאחר הניתוח. בהמשך נותנים כדורי הורמון תחליפי להורמון הטבעי המיוצר בבלוטת המגן. סיכויי הריפוי בגידול זה ע"י ניתוח הם כ-100%

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גליה

גולללשת
    10/12/2010

היי גליה, אני עברתי את הניתוח הזה לפני כשנה בדיוק כריתה מלאה של בלוטת התריס ע"י פרופ' פליס דן מנהל יחידה אף אוזן גרון באיכילוב - נותחתי באסותא עתידים. הניתוח עבר בסדר גמור אל דאגה לאחר כשנה ממש וכמעט אף אחד לא מרגיש את החתך בצוואר. אני מטופלת כרגע בלטרוקסין = כדור הורמון.
    וטיפול ביוד רדיואקטיבי שבו את צרכיה להשאר בבידוד כ-4 ימים מלאים. מה שכן לפעמים יש ירידה בסידן כתוצאה מהוצאת הבלוטה אחרי הניתוח - לוקחים כדורי סידן ואת נשארת במעקב כל שבוע עד שהסידן מתאזן אין מה לדאוג.
    מאחלת לך החלמה מהירה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחרי 33 שנים חיה וקיימת

אורה
    10/12/2010

הייתי אז בת 25, עברתי 3 ניתוחים ושכחתי מהכל(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו