תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי
    שלי רז
    11/12/2010

שלום רב, אבי בן 72 אובחן לפני שלושה חודשים, לאחר הוצאת פרוסטטה מוגדלת עקב לחיצה על השלפוחית, כחולה בסרטן הערמונית גליסון 9. פסא 300 עם התפשטות לעצמות. לאחר חודשיים של נטילת כסודקס ושלשולים בלתי פוסקים הומלץ לו להפסיק עם הכדור עד לקבלת תוצאות בדיקות.

תוצאות הבדיקות מראות פסא 0.7 אבל הרעה קלה בהתפשטות עצמות.

הוא לא סובל מכאבים בעצמות. הוא מתעורר כל יום לפנות בוקר ונותן צואה רכה כחמש פעמים בזה אחר זה ושאלתו האם זו תופעת לוואי מוכרת והאם יש משהו שהוא יכול לעשות בשביל זה.

שאלתי היא, האם ירידת הפסא משמעותית משפרת את הפרוגנוזה והאם ההרעה במצב הגרורות דורשת טיפול מיוחד כגון הקרנות והאם עלי לצפות להרעה מהירה או שיש סיכוי להאיט את קצב ההתפשטות?

בתודה מראש,

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    12/12/2010

תוצאות ה-PSA מעידות על כך שאביך מגיב לטיפול. לעתים, כתוצאה מהשפעת ההורמון, הגרורות נעשות לכאורה יותר בולטות וקולטות במיפוי - זה חכול להצביע דווקא על תגובה. אין צורך בקרינה אם אין כאבים, כדאי להוסיף התרופה ארדיה או זומרה לחיזוק העצמות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי רז
    12/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו