מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ct חזה +מדיאסטינום+צווארמיה05/12/2007
שלום
עברתי אתמול ct חזה+מדיאסטינום+צוואר עם חומר ניגוד
בשביל מציאת בלוטות מדיאסטינליות נגועות בפפילרי (סרטן שהיה בבלוטת תריס-אני חצי שנה אחרי ניתוח כריתת בלוטה+יוד רדיואקטיבי)
1 האם הבדיקה ct עם חומר ניגוד תהיה מדוייקת?אעפי' שכבר יש לי בגוף יוד רדיואקטיבי מחודש יולי?
2 האם קרינה מבדיקת ct עלולה להחזיר לי את סרטן שהיה בבלוטת תריס?
2 האם ידוע לך כמה מיליקירי יש בחומר ניגוד שניתן לי?(90 סמ"ק)
תודה רבה וחג חנוכה שמח!
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת התריס
פרופ` אברהם קוטן05/12/20071. הבדיקה מדויקת עד דרגת רזולוציה של כ-1/2 ס"מ, בלוטות גדולות מ-1 ס"מ נחשבות כחשודות. מתחת ל-1 ס"ם - הבדיקה לא רגישה כדי לקבוע אם הבלוטה נגועה.
2. לא
3. חומר ניגוד לבדיקת CT איננו רדיואקטיבי ולכן לא מדברים במונחים של מיליקורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
מיה06/12/2007בהמשך לשאלתי הקודמת,
אזיי באיזה טכניקה/בדיקה ניתן לראות אם בלוטות מתחת ל 1 ס"מ נגועות בפפילרי?
(הכוונה למדיאסטינום+צוואר)
תודה רבה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן פפילרי
פרופ` אברהם קוטן08/12/2007PET-CT מסוגל לזהות בלוטות נגועות בגודל של 5-7 מ"מ.יחד עם זאת, אין שום בהילות לגלות בלוטות נגועות ולאבחון מוקדם שלהן אין השלכה פרוגנוסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל התשובות!!!
מיה09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)