מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כימותרפיה והריוןלילך07/01/2011
היי לכולם
אני בת 33 ולפני כשלושה חודשים גילו אצלי סרטן קרצינומה מסוג אלים בשחלה בשלב 1 סי.יש לציין שאמי נפטרה מאותו סרטן כשנתגלה אצלה בשלב 3c.
הוציאו לי את השחלה והחצוצרה השמאליות ואחרי חודש ערכו לי סיטי פט שיצא תקין.
אז עשיתי טיפולים בהפריה חוץ גופית והקפיאו לי עוברים.
עתה אחרי חודש וחצי ניתחו אותי שוב הפעם הוציאו לי את התוספתן,האומנטום,רקמת שחלה ימנית ,בלוטות לימפה.
לאחר שנבדקו האברים שהוצאו נאמר לי שלא גילו סרטן יותר.הכל נקי.
בכל זאת הרופאים מתעקשים שאערוך סדרת טיפולי כימותרפיה כמניעה.
עקב כך יש לי מספר שאלות:
1.האם זו חובה..ואם כן כמה טיפולים עלי לעבור,האם ניתן לעבור רק חודשיים של טיפולים למשל. שכן לא נמצא אצלי ולו תא סרטני אחד עתה.
2. האם קיים סיכוי שאין לי תאים סרטניים בכלל, האם יש מקרים מוכחים של אנשים שחיו שנים ללא סרטן וללא טיפולים כימותרפיים בשלב שלי?
3.האם אפשר שאהרה ואלד ואחכ אעבור את הטיפולים? מה הסיכונים בכך,היתכן שיגדל לי גידול בשלב הרבה יותר מתקדם ממה שהיה לי עד כה במהלך תשעה חודשים של הריון?
אני מודה לכם מאוד על התייחסותכם ועזרתכם,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה והריון - תגובה
ד''ר דניאלה כץ13/01/2011סרטן בשלב 1C אומר שהגדול יצא מעבר לקפסולה וסיכוי טוב שהיה פזור של תאים לחלל הבטן.
מדובר על תאים בודדים, כלאמר על מחלה מיקרוסקופית, ולכן גם אם בוצאה סקירה מאד יסודית ומקיפה כולל כריתה נרחבת של אומנטום, תוספתן ...שטיפות והכל תקין סיכוי קיים שיש תאים בודדים שנותרו במקום ושבעתיד יהפכו לגדול.
מטרת הטיפול הכמותרפי המשלים זה לטפל המחלה המיקרוסקופית הזו.
זה הכלל.
את שואלת לגבי יוצאים מן הכלל. בוודאי שיתכן שהגדול לא יחזור אבל מכיוון שאנחנו לא יודעים לעשות סלקציה לאותם חולים שיבריאו ללא כמו' מטפלים בכולם בשלב זה וגם אז הסיכוי לחיות ללא מחלה הוא לא 100% אלא כ 70% בשלב זה.
טיפול משלים מקובל לתת סמוך לכריתה לכן לדחות לאחר לידה אינו רעיון טוב.
הטיפול שנבדק הוא משלב של 2 תרופות ל 6 קורסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)