דרנז' לימפטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרנז' לימפטי
    רוט
    10/12/2007

שלום לד"ר ברנר
    לאחר ניתוח כריתת רחם ושחלות בגלל ENDOMETRIOID CARCINOMA ו בלוטות לימפה רבות (שלא היו נגועות) יש לי לימפאדמה בשתי הרגליים. לא מזמן עברתי LUMPECTOMY - סרטן לא גרורתי . לא נבדקו בלוטות: לא מוגדלות ולא ניתן היה לקחת מהן ביופסיה.
    לימפאדמה מטופלת בדרנז' לימפטי.
    האם בכלל מותר לבצע דרנז' כזה? אני מבינה שהשאלה היא אבסורדית, מפני שברוב המקרים לימפאדמה נוצרת בגלל ניתוח בעקבות סרטן ואין לה טיפול אחר חוץ ממסז'/דרנז' , אבל אולי אהיה שקטה יותר לאחר הסבר.בחו"ל בכל המקומות שמבצעים דרנז' לימפאטי יש הקבלה ובפרוש כתוב שהוא לא מיועד לחולי סרטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרנז' לימפטי

הוספת תגובה

• ניקוז לימפטי

ד''ר יוסף ברנר
    11/12/2007

ניקוז לימפטי מבוצע לאנשים בריאים עם מערכת לימפה תקינה כחלק מטיפול בניקוי רעלים מהגוף (דה-טוקסיפיקציה), תהליך מקובל כחלק מטיפול במחלות רבות כולל סרטן.
    במקרה שלך הניקוז הלימפטי מטרתו להפחית את כמות הנוזלים המצטברת בגפים עקב הפרעה בניקוז הטבעי של כלי הלימפה כתוצאה מהוצאה של בלוטות לימפה אזוריות. אין מניעה לעשות טיפול כזה אך צריך להבין שיש לו אפקט חלקי וזמני. לאחר זמן קצר יצטברו נוזלים חדשים והגפה תחזור למימדיה הקודמים.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

רוט
    11/12/2007

תודה ד"ר ברנר. אני אכן מקבלת את הטיפול בצורה סיסטמטית כל כמה חודשים - סידרה.
    השאלה שלי היתה בעקבות אותם מגבלות שישנם בחו"ל : "לא לחולי סרטן" . ופה מתבקשת עוד שאלה: האם אני וכמוני אחרי נתוחים וטיפולים (אלה שכרגע אצלם אין עדות למחלה) -
    חולי סרטן או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    24/07/2014

את נחשבת לחולת סרטן שהבריאה או שנמצאת בהפוגה (רמיסיה)
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו