מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה לסרטן מעי גסאלומה הרפז22/01/2011
שלום לצוות המשיב,סבא שלי בן 68 ויש לו סרטן מעי גס. הוא טופל כבר על ידי אבסטין בכמה מחזורי טיפול, אך מצבו לא משתפר מבחינת הסמנים.
כעת רוצים שהוא יעבור לקבל תרופה חדשה, אולם לפני כן אמור לעבור בדיקה שתבדוק התאמה שלו לתרופה החדשה. אני לא ממש זוכרת את שם התרופה אבל לבדיקה קוראים קייראס.
האם תוכלו להבהיר לי באיזו בדיקה ותרופה מדובר? באם הוא ימצא מתאים לתרופה, אז מה זה אומר? שבטוח הוא יבריא? האם התרופה מצילת חיים או שהיא רק מאריכת חיים ואז בעצם צריך ליטול אותה במשך כל חייו?
אני מודה לכם מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לסרטן מעי גס - תגובה
ד''ר דניאלה כץ22/01/2011הטיפול הביולוגי בקו השני הוא ארביטוקס ווקטיביקס. שתי התרופות פועלות במנגנון דומה-נוגדנים לרצפטור ל EGFR
מחקרים הראו שהתרופות פעילות רק בגדולים שאין מוטציה ב KRAS ולכן מבוצעת הבדיקה לפני מתן הטיפול. ב 40% מהגדולים לא תזוהה מוטציה ואלו החולים שייתאימו לטיפול.
התרופות הללו ניתנות במחלה גרורתית.
כשהמחלה גרורתית בדרך כלל מדברים על הארכת תוחלת חיים ולא הבראה.
מיעוט המקרים יש להם מלכתחילה מחלה גרורתית מצומצמת-למשל גרורות ספורות בכבד וע"י טיפול ניתן לצמק את המחלה עוד יותר לנתח ולהשיג ריפוי-לציין שוב שאלו מיעוט המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)