בדיקת סי טי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי טי בטן
    שי
    29/01/2011

שלום רב, האם יש הבדל בכמות הקרינה בבדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד לבדיקה בלי חומר ניגוד?והאם הקרינה גורמת לסיכון עכשוי או לסיכון בעתיד? ( אני בן 30 )תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי טי בטן

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי בטן - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    29/01/2011

חומר הניגוד המוזרק בבדיקה אינו חומר רדיואקטיבי ואינו משפיע על כמות הקרינה בבדיקה.
    חומר ניגוד עשוי לעורר תגובה אלרגית בשעה שהוא מוזרק ובחולים עם תפקוד ירוד של הכליות יכול לדרדר את התפקוד הכלייתי ולכן ישד להמנע מהזרקתו בחולים עם אי ספיקת כליות.

בדיקות CT חוזרות באדם בריא יכולות תאורתית להעלות את הסיכוי לחלות בסרטן.
    סטיסטית הטענה היא ש 1% מסך כל מקרי סרטן השד נגרם עקב סקירות הממוגרפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב כמות קרינה msv

שי
    30/01/2011

שלום רב !איך ניתן לחשב את כמות הקרינה מבדיקת ct בטן שבוצע הנתונים בדיסק אינם מובנים לי כלל ומה כמות הקרינה הממוצעת מבדיקה כזאת והאים היא עלולה לגרום למחלות בגיל כמו שלי (27)או בעתיד והאים זה מעמיד אותי בסיכון כל שהוא ,תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב כמות קרינה msv - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    30/01/2011

יש מאמר ב NEJM על כמות קרינת CT מ 3 השנים האחרונות זה עיתון רפואי אולי הטוב ביותר חפשי שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו