מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CARCINO SARCOMA MIXED MULLERIAN TUMשאלה07/02/2011
שלום ,זוהי הכותרת במכתב הרופא והמשך המשפט TUMOR עם חדירה לשריר הרחם שלה IA- מה הכוונה? מה אומר השלה הזה? לאימי סרטן רחם שהוצא במלואו לפני כחצי שנה, מאחר וזהו סרטן שעלול לחזור קיבלה קורס של 6 טיפולי קרבופלטין ובמהלכו היו כאבי בטן - ב-C.T. הראה גידול באגן 15 ס"מ איך יכול להיות שתוך כדי טיפולים חזר הסרטן ועוד במימדים כאלה? הקרבו פלטין לא עזר בכלל. ממש לא ברור לי העניין. הגידול באגן המרכזי לוחץ על כיס השתן והמעי הגס. אימי בת 79 ולכן הוחלט על DOXIL 60 מ"ג שני טיפולים ואז לבדוק אם עזר או CT או U.S. בינתיים בטן נפוחה מאוד. יום חמישי האחרון קיהלה טיפול ראשון ולאחר 4 שבועות אמורה לקבל טיפול 2. הגידול הוא מאוד אגרסיבי וגודל מהר. הבנו שהדוקסיל מתחיל לעבוד אחרי מספר שבועות.
אחרי כמה שבועות מגיע לתאים הסרטניים ומכווץ אותם? ומה הסיכויים שהטיפול יצליח? בינתיים היא עם משככי כאבים שונים עד שימצא משהו שיעזור לכאבים.
האם ישנם מצבים שהטיפול כמו במקרה שלנו בגודל כזה של סרטן יכול להועיל ולתת תוחלת חיים ארוכה יותר?
מה הסיכויים?
תודה מראש וסליחה על מבול השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוק' בבקשה אני ממתינה לתשובה
רונית09/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCARCINO SARCOMA MIXED MULLERIAN TUM - תגובה
ד''ר דניאלה כץ12/02/2011התקדמות הגדול תחת טיפול כמותרפי מצביעה על האגרסיביות שלו ועל עמידותו לטיפול שקיבלה. מאידך יתכן שהגדול יהיה רגיש לכמותרפיה שנתנה לה.
תוצאות הטיפול בכמותרפיה בד"כ ניתנים להערכה בהדמיה לאחר השלמת 2 קורסים. הטבה בתלונות כמו הכאב יכולה להופיע הרבה יותר מוקדם אפילו אחרי הטיפול הראשון אם הטיפול עובד.
כל גדול מתנהג אחרת ולכן קשה לצפות את הסיכוי לתגובה.
האם קיבלה 60 מ"ג מינון כולל או 60 מ"ג למטר גוף רבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
שאלה12/02/2011אימי קיבלה סה"כ מינון של 60
למה כוונתך בתשובה שהגידול יהיה רגיש לכימותרפיה שניתנה לה?
כמה זמן אחרי הטיפול השני אפשרי לבצע הדמיה על מנת לדעת אם הטיםול עזר?
אימי אושפזה לפני שלושה ימים עקב חסימת מעי ומחר יבדקו באולטרה דאונד אם יש חסימה של דרכי השתן. בינתיים מחוברת לזונדה ושקית שתן וכל זה משום שבשבוע האחרון לא יכלה לשתות ולאכול ולבסוף היו הקאות.
האם ישנם מצבים שטיפול עוזר עם גידול בגודל של 18 ס"מ בערך באגן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דניאלה כץ12/02/2011התגובה לכמותרפיה לא תלויה בגודל הגדול. יש סיכוי שתגיב עדין מוקדם להעריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCARCINO SARCOMA MIXED MULLERIAN TUM - תגובה - תגובה
ד''ר דניאלה כץ12/02/2011כוונתי היתה שלמרות שגידולמנהג באופן אגרסיבי ולא הגיב לקו טיפול אחד עדין יכול לסגת בתגובה לכמותרפיה אחרת.
הדמיה כדאי לבצע כ 10 ימים אחרי הטיפול השני כדי שהאפקט של הקורס השני ילקח בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך נוסף
רונית23/02/2011לאימי הייתה חסימה במעי לאחר אשפוז וטיפול החסימה השתחרה, את הדוקסיל קיבלה ב-3.2.2011 זה הטיפול הראשון. כעת יש לה גם יציאות שחררו אותה מהזונדה לפני כשבוע שתן גם יש והתחילה לאכול לפני מספר ימים - כלכלה רכה.
האם יכול להיות שהטיפול הראשון של הדוקסיל צמצם מעט את הגידול? (בעוד כשבוע עוד טיפול ושבועיים לאחר מכן נבצע CT להערכת מצב.) שאלה נוספת - הדוקסיל במידה ויעזור יתן לאימי איכות חיים טובה יותר - מגוש בגודל של 15 ס"מ או יותר לאיזה גודל או בכמה אחוזים יכול להצטמצם? ואם אכן יצטמצם בצורה משמעותית האם יתכן מצב שלאימי תהיה תוחלת חיים ארוכה יותר של עוד מספר שנים או שזה נותן רק עוד מספר חודשים - ואם כן בעצם מדוע? אם הגוש הולך וקטן וממשיכים בטיפולים למה שלא יתן מספר שנים?
דר' אני פשוט שואלת את עמצי את כל השאלות האלה ואודה לתשובתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך נוסף - תגובה
ד''ר דניאלה כץ23/02/2011בהחלט ייתכן שהשיפור במצב נובע מהטיפול. לא ניתן לנבא מראש את שיעור התגובה.
יש להתעזר בסבלנות עד ל CT
עם הזמן מתפתחת עמידות לכמותרפיה מסויימת גם אם היתה מאד יעילה בהתחלה וצריך לשנות כמותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך תגובה
רונית23/02/2011איך אפשר לדעת אם מתפתחת עמידות לתרופה במהלך טיפולים כימותרפיים של דוקסיל כדי להחליף את סוג התרופה? צריך לעשות סיטי במהלך הטיפולים? כמה פעמים סיטי? ומתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך תגובה - תגובה
ד''ר דניאלה כץ24/02/2011כל שני טיפולים עושים CT אם הגדול גדל ב CT סימן שהתפתחה עמידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
אני20/02/2012אני כותבת כדי לעדכן, בסופו של דבר אחרי שחשבנו שהדוקסיל הטיפול הראשון עזר ואימי השתחררה לאשפוז בית למשך שבועיים וכמובן הספיקה לקבל שוב דוקסיל, רופאה ביקשה לאשפזה שוב בגלל רמת חמצן נמוכה, אימי אושפזה למשך 9 ימים שבמהלכם ביצעה CT והגידול גדל ל-30 ס"מ במהלך הימים האלה המצב התדרדר כבר לא יכלה לקום מהמיטה, לעיתים מעורפלת גם מהמחלה הארורה וגם מהמורפיום שלבסוף ביקשתי להקטין כמות כי רציתי שתהיה צלולה, לצעריך ב-25.3.2011 אימי נפטרה, אני כותבת זאת עכשיו ואני עדיין לא מבינה איך באה המחלה הזאת וברגע "קטפה" את אימי, בעוד כשלושה שבועות זה יהיה שנה ממות אימי. חבל!!!!!!!!! איבדתי אמא יקרה וילדי את הסבתא שלהם. בצער ועם דמעות אני כותבת זאת כי הרגשתי צורך. אני מאחלת החלמה מהירה לכולם והלוואי שימצאו ממה המחלה הזאת באה וכך ידעו איך לטפל בה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)