סרטן קיבה-גרורות בחלל הבטן-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן קיבה-גרורות בחלל הבטן-דחוף
    תמי
    16/02/2011

אבי (בן 67) חלה לפני כ - 5 חודשים בסרטן הקיבה, עבר כריתה חלקית וטופל באופן משלים בקסלודה (לאחר שהגיב ברעילות לטיפול ה - 5FU דרך הוריד).סיים הטיפול לפני חודש.
    לפני מספר ימים אותרו גרורות בחלל הבטן והוצע לו לנסות לטפל שוב באמצעות 5FU + טיספלטין למשך 4 ימים רצופים, כל 3 שבועות.

מבחינה הטיפול הקונבנציונלי - הובהר לנו כי בשלב זה של המחלה, מטרת הטיפול היא הארכת חיים.
    1.אודה על קבלת התייחסות לעניין יעילות הקומבינציה המוצעת, לאור העובדה שאבי כבר טופל ב - 5FU והמחלה חזרה. האם ישנה קומבינצית טיפול יותר רלוונטית?
    2. איננו אומרים נואש ואנו מבקשים לבחון האם ישנן אופציות אחרות לטיפול לטיפול בתקווה לרפא - גם אם מדובר במשהו נסיוני\ מבוצע בחו"ל\ איננו כלול בסל וכו' אנו נכונים לנסות הכל.
    אודה באם תוכל לשפוך לי אור בנושא ולתת לי כיוונים נוספים ככל שקיימים.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן קיבה-גרורות בחלל הבטן-דחוף - תגובה

ד''ר יוסף ברנר
    22/02/2011

1. רצוי לשלב כימותרפיה בשם טקסוטר ביחד עם הציספלטין וה 5FU
    2. רצוי לבדוק האם מתאים לטיפול בחומר ביולוגי בשם הרצפטין. לשם כך האונקולוג המטפל צריך לדאוג שתלקח דגימה מהבדיקה הפתולוגית וממנה ניתן יהיה לבדוק האם מתאים לטיפול בחומר ביולוגי זה.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי יקרה חייבת להגיב לך

שגית
    22/02/2011

לצערי הרב איבדתי את אימי מאותו סוג של סרטן לפני כמה חודשים
    הפכנו את כל העולם בנסיון למצוא טיפול. טיפלנו גם בדרכים אלטרנטיביות
    אני מבקשת ממך לנסות להבין את מה שאני כותבת לך, גם אם הדברים קשים,
    אני כותבת לך מדם ליבי , קשה לי מאוד מאוד מאוד מאוד עם הגישה של הרופאים להמשיך ולדחוף את הכימוטרפיה גם כאשר ב ר ו ר שהיא לא מרפאת אלא "מאריכה" חיים.
    השאלה על חשבון מה? ואם זה הארכת חיים בסבל, לדעתי זכותו הבלעדית של אביך לדעת את מצבו טוב מאוד ולהחליט אם הוא רוצה עוד חצי שנה של סבל ויסורים (או שאולי לא ,תלוי איך גופו מגיב לכימו....) או שאולי הוא מעדיף לנצל את מה שנשאר בלי לדחוף רעל לגוף שלא יעזור לו לצערינו הרב!!!!
    יש לי חברה ש"הכריחה" את אימה לקחת כימו (גם באותו מצב של סרטן קיבה גרורתי) והאם המסכנה לא שרדה את סוף הטיפול . עד היום החברה שלי אוכלת את עצמה ויש לה המון ייסורי מצפון שמלווים אותה כבר שנים....
    אני יודעת שדבריי אולי לא כ"כ מקובלים בפורום של רופאים, אולם עם כל הכבוד הם לא אלוהים ואין להם לצערינו מרפא לכל. מצער מאוד שאיו להם מספיק אומץ לומר לחולים סופנים שזו בחירה שלהם וגם לא לקבל "טיפול" במקרה כזה, זו בחירה נכונה ואולי יותר נכונה. ולחזק אותם על כל צעד שיעשו. הרופאים במקרים הנל חסרי אונים, ובשביל להרגיש סוג של שליטה ממשיכים להציע את ה"טיפול" ...ואיך הוא בדיוק יעזור? ? ?
    כמובן שאני לא נגד כימוטרפיה ככלל וברור לי שזוהי תרופה שמצילה המוני אנשים
    אולם במצב של מחלה סופנית מתקדמת , בעיקר אם היא מתקדמת מהר ,הסברתי למה אני נגד...
    אז שוב אני באמת מתכוונת רק לטוב וגם אם לא תקבלי את דבריי אני לגמרי אבין (הייתי בכל הצמתים הללו) .
    בכל מקרה חשוב מאוד שאביך יהיה זה שיקח החלטה לגבי ההמשך !!!! ובלי שום קשר תמשיכו להאמין ולקוות, אולי מחר בבוקר ימצא המזור למחלה הארורה הזו.
    מאחלת שיקרה נס ואביך יחלים. אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו