clear RCC+סוטנט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• clear RCC+סוטנט
    הגר
    23/12/2007

שלום רב.
    2 שאלות לי אליך:

א. האם תרופת סוטנט גורמת לאי ספיקת כליות? אבי חלה ב-2003 ב-CLEAR RCC ובו הוצאה לו הכליה ועכשיו ישנם 3 גרורות בעצמות גולגולת הראש. הגידול הינו התחלתי והאונקולוג הציע לקחת את הסוטנט. מבדיקה שלי היום התברר לי שתרופת הסוטנט גורמת לאי ספיקת כליות. האם זה נכון? ל-אבי יש כליה אחת וזה מצב די מלחיץ.

ב. אבי עבר ניתוח להוצאת אחת הגרורות לפני חודש באזור העצם הטמפורו-פריטאלית מימין. הגידול הוצא ובמקום אחת הגולגולת שמו תחליף. לאחר מכן נמצא במיפוי העצמות 3 נקודות נוספות. היום הגיעו תוצאות הסיטי-פט ובהם נמצא רק קליטה מוגברת באזור העצם הפריאטלית מימין. שאלתי היא כזו: איך יכול להיות סתירה בין מיפוי עצמות לבדיקת סיטי פט? בנוסף, האזור הימני נוקה כולו איך נמצאה שם קליטה מוגברת נוספת? האם זה יכול להיות שלא נוקה האזור?

אודה לך אם תשיב לי
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    clear RCC+סוטנט

הוספת תגובה

• סוטנט וכליות

ד''ר יוסף ברנר
    23/12/2007

1. לא ידוע לי שסוטנט גורם לאי ספיקת כליות
    2. לאביך יש כליה אחת אך זה לא אומר שיש אי ספיקת כליות, ולרוב תפקוד הכליה הבודדת יכול להיות מצוין ואין כל מניעה לתת טיפול העשוי לגרום נזק לכליות כמו ציס פלטינום למשל.
    3. מיפוי העצמות קולט דברים רבים שחלקם אינו קשור לגידול. לכן לא בטוח ש 3 הנקודות שראו שם הן של תאי גידול. הפט לעומת זאת קולט בעיקר תאי גידול חיים ולכן לא קלט את ה 3 נקודות האלה.
    4. הפט יכול לקלוט גם אזורים לאחר טראומה כמו ניתוח ואזןרים דלקתיים ולכן לא בטוח שהקליטה החיובית באזור הימני שנוקה מסמן שנותרה מחלה גם לאחר הניתוח. צריך לחזור על בדיקה זו עוד מספר חודשים.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו