מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש ל-mycosis fungoidesאלי24/12/2007
במהלך החודשים האחרונים הייתי בבירור רפואי מעמיק בעקבות חום בלתי מוסבר, הזעות, ירידה במשקל, בחילות ותופעות כללית במערכת העיכול (שלשול קבוע, הקאות מפעם לפעם ודם בצואה לאחרונה), תופעות שהחמירו והלכו... כל הבדיקות שבוצעו לא גילו דבר - לפני מספר שבועות הופיע כתם אדמומי קטן באיזור הבטן התחתונה\מפשעה - בבדיקה פתלוגית נקבע כי מדובר בT-CELL LYMPHOMA עם נטייה לmycosis fungoides כאשר מומלץ לשלול peripheral T-CELL.
יצויין כי בוצע בדיקת מוח עצם לפני כ15 שבועות (זמן רב טרם הכתם הנ"ל הופיע) עם תוצאה שלילית.
כמו"כ בדיקת PET שבוצע לאחרונה - שלילית ג"כ.
חשוב לי לציין כי הכתם הנ"ל גודל בקצב מסחרר (לדעתי), כמו"כ נוספים נקודות נוספות מסביבו אשר גדלים ג"כ בקצב מהיר - האיזור מקרין כאב פנימי בא והולך.
המלצת הרופא המטפל היה להמתין עם טיפול ולבדוק.
שאלותי:
1. למיטב הבנתי mycosis fungoides אינה מלווה בסימפטומים כלליים - האם סביר יהיה להניח שהתפתחות הmycosis fungoides אינה קשורה למחלה הכללית - אשר הסימפטומים שלה *במקרה* מתאימים לתהליך של לימפומה - במיוחד שההופעה בעור התרחשה תוך כדי מהלך של המחלה?
2. האם תוצאה שלילית של PET שוללת באופן מוחלט קיומה של תהליך סרטני?
3. האם עובדת קצת הגדילה האגרסיבית (לדעתי) איננה מחייבת טיפול?
4. האם mycosis fungoides הינה *מחלת עור* בלבד או מדובר במחלה סיסטמית כללית יותר? ומהם הסיכונים במחלה זאת?
5. האם מומלץ לחזור על ביצוע בדיקת מוח העצם?
אני מבולבל מאד בעיקר מפני שאני מרגיש חולה וחסר אונים - אשמח מאד אם תוכל במעט להאיר את התמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוזיס פונגואידס
פרופ` אברהם קוטן24/12/2007מיקוזיס פונגואידס היא לימפומה של העור ובד"כ זוהי מחלה בעלת קצב התפתחות אטי ולרוב ללא סימנים מערכתיים כגון חום, שלשול, הזעות וכ"ה. לשלאותיך:
1. יתכן שהממצא בעור הוא דמוי מיקוזיס פונגואידס מבחינה היסטופתולוגית ושיש מחלה פנימית אחרת
2. PET תקין אינו שולל לחלוטין קיומה של מחלה אונקולוגית
3. יש לסיים הבירור על מנת להגיע לאבחנה שמאחורי כל הסימפטומים המערכתיים שתארת ובהתאם לתוצאות הבירור לטפל.
4. זוהי מחלה התוקפת את העור אך בשלביה המתקדמים עשויה לסנן גם איברים ורקרמות פנימיים
5. יש להשאירמלשיקול ההמטולוג. רצוי להתייעץ גם עם רופא עור העוסק בתחום מיקוזיס פונגואידס (כגון פרופ' חודק, ביחינסון, פרופ' ברגצן, רמב"ם, ד"ר תמר לוטם, הדסה עין כרם ועוד). המרכז הארצי לטיפול קרינתי כל גופי באלקטרונים במיקוזיס פונגואידס נמצא במחלקה האונקולוגית ברמב"ם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופ' קוטן - שאלה נוספת
אלי26/12/2007לראשית אין בפי מילים להודות לפרופ' קוטן על הקדשת הזמן - היקר לו כל כל -
1. לא ציינתי בשאלתי - הנני מתגורר בניו ג'רסי ארה"ב - הייתי שמח מאד אילו תוכל לציין שם של רופא עור מתמחה בתחום באיזור ניו יורק\ניו ג'רסי?
2. מאז שאלתי מצאתי התפתחות של מוקד חדש במרכז החזה - מתפתח גם במהירות וגורם לגרד מטריד ביותר.
שוב תודה על הקדשת הזמן - כל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)