טומוקסיפן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טומוקסיפן
    אורנה ל.
    01/05/2007

אני בת 46. לפני כשנה ושלושה חודשים עברתי ניתוח להוצאת גוש שהתגלה בממוגרפיה. הממצאים של הגוש היו:
    left breast lumpectomy: showing fibrocystic changes, adenosis, apocrine metaplasia, focal fat necrosis and area of atypical ductal hyperplasia 0.4 cm from the nearest posterior surgical margin. note: all the specimen was embedded in paraffin.
    בחתכים דרך הקטע נמצא גוש אפר נוקשה בעל גבולות בלתי סדירים שנראה כתופס כמעט את כל הקטע ובמימדים 2.5*4.5*3 ס"מ. נראה כמגיע לגבול מדיאלי, אחורי, לטראלי ותחתון. גבול קדמי נמצא במרחק של 0.5 ס"מ. הגוש וגבול עליון במרחק של יותר מ-1 ס"מ.

נאמר לי שטומוקסיפן ל-5 שנים מוריד לי את הסיכוי לקבל סרטן מ- 20% ל-8%. התחלתי לאחר הניתוח לקחת טומוקסיפן והפסקתי אחרי חודש וחצי כי פחדתי מתופעות הלוואי ששמעתי עליהם. ידוע לי שהדעות על הטומוקסיפן חלוקות. בבדיקה גנטית שעשיתי - לגבי הצד של אימי שהיא עירקית אני לא נשאית לגבי הצד המרוקאי של אבי עדיין המחקרים לא בדקו.

אני בדילמה גדולה האם להתחיל שוב טומוקסיפן, והייתי רוצה לשמוע גם את חוות דעתך לגבי חזרה לתרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טומוקסיפן

הוספת תגובה

• טיפול במצב טרום סרטני

ד''ר יוסף ברנר
    02/05/2007

לנשים עם ממצאים כפי שנמצאו אצלך, סיכון פי 4 לפתח סרטן שד בהשוואה לנשים ללא גורמי סיכון. טיפול בטמוקסיפן מפחית ב 50% את הסיכוי שלך לפתח סרטן. דבר זה אינו קשור כלל לגנטיקה אלא לעובדה שפתחת כבר מצבים טרום סרטניים בשד. תופעות הלוואי של טמוקסיפן הן נדירות ואצל נשים צעירות מתחת לגיל 50 סרטן רירית הרחם ותופעות הקשורות לקרישת יתר הן נדירות עוד יותר. לכן כאשר שוקלים את התועלת לעומת הנזק בטיפול, מומלץ להמשיך את הטיפול בטמוקסיפן.
    ד"ר קרמינסקי נטליה
    רופאה בכירה/חברה באגוד סרטן השד
    מכון אונקולוגי וולפסון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו