שאלה אל פרופ' קוטן סרטן שחלות גרורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אל פרופ' קוטן סרטן שחלות גרורת
    ורד
    04/05/2011

סרטן שחלות גרורתי
    11אובחנתי לפני שנתיים וחצי, קיבלתי טקסול/קרבו; קרבו לבד, ולפני שלושה חודשים דוקסיל (חצי מהסידרה).. הדוקסיל לא עזר, ולהיפך, הגרורות . תופעות הלואי היו קשות מאד, ולמעשה אני עדיין בהתאוששות מהן. היום שלומי טוב, ניזונה ויוצאת ואין לי כאבים - מעולם לא היו לי. עתה מוצע לי לנסות גמזר, אולם כל המידע שאספתי עליו מנבא תגובות קשות וארוכות טווח , ולא ריפוי או איכות חיים. הארכת החיים המקווה אינה משמעותית. אם זה הסיכוי, אני שוקלת להפסיק כל טיפול, ולקוות לטוב.
    האם אפשר לחיות עם גידולים בגוף ? האם באמת אין תרופה מחוץ לכימו הנורא? אני יודעת שכל אחד מגיב אחרת, ובכל זאת, האם יש נסיון לפיו אנשים ממשיכים לחיות בלי כמותרפיה? אני בת שמונים, ואין לי מחלות אחרות. אני בת 80.
    עוד שאלה: מה זה "טיפול תומך" בהקשר הנ'ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה אל פרופ' קוטן סרטן שחלות גרורת - תגובה

פרופ` אברהם קוטן
    04/05/2011

אני מציע בכ"ז לנסות הטיפול בגמזר (גמציטבין) - שכן יש סיכוי לתגובה. פרט לכך, ניתן לשקול טפול ע"י התכשיר טופותקאן, שגם לו פעילות בסרטן שחלות. לצערי ללא טיפול המצב עלול להדרדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

הילי
    08/05/2011

תאורטית - סטטיסטית הכימו אמור לתת לו חודש או חודשיים נוספים אולם הוא סובל נורא מהכימו ומרגיש מאד סביר ללא. אז מה הטעם להעביר אותו ייסורים שבסופם יהיה לו זמן מועט להינות, אם בכלל, כי רק ההתאוששות לוקחת לו לפחות חודשיים. אתה ממליץ לנסות את הכימו כי אולי זה יעזור. אתה להארכת חיים ? האם מחיר הסבל שווה בכלל? ומה עם איכות החיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה - תגובה

ד''ר דניאלה כץ
    09/05/2011

שלום אליזבת
    את שואלת שאלה נכונה. והתשובה היא שתלוי בסוג הסרטן והסיכוי של המחלה להגיב לכמותרפיה. במקרה זה כדאי לנהל שיחה פתוחה עם האונקולוג המטפל ולהחליט עימו מה סיכויי התגובה לצורך הארכת תוחלת חיים מול איכות חיים. אילו שתי המטרות ששואפים להשיג בטיפול בחולה עם מחלה גרורתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו