מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה, מוצרי חלב יכולים לסרטן?סקרן11/05/2011
היום בבוקר דוד שלי אמר לי שאחיו,
וגם מספר רופאים שיצא לו לדבר איתם,
אמרו לו שמוצרי חלב יכולים לסרטן,
ושחשוב לא לאכול הרבה מוצרי חלב,
אני בן 24, אוכל רוב הזמן מוצרי חלב,
בין אם זה גבינה לבנה, קוטג', צהובה,
גבינת חמד, צפתית, יוגורט, גבינה מגורדת,
בורקס גבינה וכו'...
האם השמועה הזו נכונה? יש בזה משהו?
ואם כן, איך יכול להיות שרק עכשיו שמעתי על זה פעם ראשונה?
אני כל הזמן אוכל מוצרי חלב, הרבה פחות בשר.
כי הבנתי שהרבה בשר דווקא לא בריא.
בקיצור, כל אחד טוען שסוג אחר של אוכל לא בריא, מה נסגר?
אשמח לקבל תשובה מדוייקת ומוסמכת ולא דו- צדדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה, מוצרי חלב יכולים לסרטן? - תגובה
ד''ר יוסף ברנר11/05/2011אין כל מניעה מצריכה של מוצרי חלב. רצוי תמיד להשתמש במוצרים עם אחוזי שומן שאינם גבוהים, עד 5%.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מאיפה כל המחקרים שטוענים אחרת?
סקרן11/05/2011קראתי מספר מחקרים שעומדים מאחוריהם רופאים,
שטוענים שמוצרי חלב הם ממש אסון,
אני כבר לא יודע למי להאמין,
אני רק רוצה לעשות את הטוב ביותר עבור הגוף שלי,
אני יכול להיות רגוע ולאכול כמה חלב שבא לי?
ושוב, על סמך מה כל המחקרים שטוענים אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מאיפה כל המחקרים שטוענים אחרת? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן12/05/2011אין בעיה עם החלב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה, מוצרי חלב יכולים לסרטן? - תגובה
פרופ` אברהם קוטן12/05/2011אפשר לאכול מוצרי חלב בלי בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אבל דבר אחרון
סקרן12/05/2011תוכלו להסביר לי מדוע הרבה אומרים שזה מסוכן?
מה הסיבה לרופאים להזהיר דווקא על מוצרי חלב אם אין סיכון?
זה חשוב לי לדעת כי אני אוכל 90 אחוז מהזמן מוצרי חלב.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אבל דבר אחרון - תגובה
פרופ` אברהם קוטן12/05/2011תאכל בתיאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים לב שאף אחד מהרופאים פה לא ענה
מיקי25/05/2011ויש לזה סיבה. יש הרבה מאוד גופים גדולים וחזקים שמתפרנסים מהאמונה שלנו שחלב זה בריא. אבל חלב של חיות זה לא משהו שבני אדם אמורים לצרוך, ולכן כל כך הרבה אנשים באוכלוסיה אלרגים ללקטוז החלב או מתקשים לעכל אותו. בהחלט יש הרבה מחקרים שמוכיחים עד כמה חלב לא בריא, אבל יש הרבה יותר מחקרים שמממונים ע"י תעשיית החלב שמטרתם להראות אחרת. יש הרבה מאוד רופאים שעורכים מחקרים שמממנת - בארץ לדוגמה - מועצת החלב.
התעשייה הזו תתמוטט אם לא תחשוב שחלב זה כ"כ בריא לך.
חפש מידע על מחקר סין, שזה מחקר מאוד מאוד מפורסם, או שתקרא את הספר "שוטי החלב" של ד"ר אריה אבני. אבני הוא רופא כירורג, מומחה בתפקוד ובפתולוגיה של מערכת העיכול. לאחר עיסוק ממושך בתחום הוא למד הומיאופתיה, תזונה ואירידולוגיה. ב-1992 הוא גילה כי חלב פרה מחסל אוכלוסיות בריאות בעולם המערבי, וכתב על כך ספר: "עזוב ת'עטינים שלי! רקוויאם לחלב". הספר הופץ במשך שבועות אחדים והוסר מהמדפים כי "יצרנית חלב גדולה מאוד המליצה לא למכור ספר שיש לו 'אפקטים כלכליים שליליים'." "שוטי החלב" הוא המהדורה המורחבת והמעודכנת של הספר הראשון ויצא בשנת 2006.
אופציה נוספת - כתוב שאלות לאנונימוס בכתובת [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)