סרטן אנדוקרצינומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן אנדוקרצינומה
    לימור
    31/12/2007

שלום שמי לימור התכתבתי איתך בעבר בקשר לאבי
    הוא בן 62 לפני כארבע שנים היה לו סרטן במעי הגס אנדוקרצינומה ללא גרורות
    הוא עבר ניתוח להוצאת הגידול ועבר כימותרפיה במשך שנה לאחר שנה וחצי לצערי הרב חזר לאבי הסרטן מאותו סוג שהוא אנדוקרצינומה בוצע PET CT ואז החליטו לבצע ניתוח להוצאת הגידול
    בזמן הניתוח הרופא גילה כי לאבא שלי יש גידול בין המעי הדק לצינור שמוביל בין הכליה לשלפוחית
    הוא עטף אותו אבל יש לציין כי הוא לא עשה נזק ובנוסף מצאו גרורות בגודל של 2מ"מ באזור המעי הדק הוחלט לא להוציא את הגידול לסגור את הבטן ולעשות קודם כל כימותרפיה
    ובנוסף ביצעו ניתוח קטן ושמו לו נפרוסטום בצד הימני של בכליה לנקז את השתן כי הגידול מפריע לשתן -מאז עברו 8 חודשים ואבי מקבל טיפול של קאמפטו אביסטן ו5U
    כל שבועיים שבין לבין היו כמה אפסקות עקב חידק
    המצב היום של המרקים CA19-9 הוא כרגע 49 CEA כרגע על 4.7
    אני רוצה לדעת מה דעתך ?
    טאני רוצה את כל האמת עם לאבי יש סיכוי לצאת מזה
    תודה על העזרה
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן אנדוקרצינומה

הוספת תגובה

• גרורות בחלל הבטן

פרופ` אברהם קוטן
    31/12/2007

קשה להתייחס בשלט רחוק, אבל במידה וישנה תגובה טובה לכימותרפיה - האם שקלו ניתוח חוזר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לימור
    01/01/2008

הכן נראה לי שכן עדין לא רמרו לנו כלום אבל נראה לי שעם המרקרים ירדו אין סיבה שלא נתח
    האם אני צודקת ????
    תודה על ההיתיחסות אבל באמת מה דעתך ???
    לפי המרקרים נראה לי גם שיתנו לנו סיטי נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לנתח ?

פרופ' קוטן
    01/01/2008

שוב, קשה לענות ב"שלט רחוק". עקרונית - האופציה הניתחיחית חייבת להיות נדונה ברצינות, אבל לפני שמחליטים על ניתוחח יש לבצע בירור דימותי מקיף ע"י CT ואולי PET ןכיUב, כדי שלא לפתוח הבטן ואז להיווכח שהמחלה בלתי נתיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להאם לנתח

לימור
    02/01/2008

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה מצב לא נתיח
    עם המרקרים ירדו בצורה יפה והCT יראה כי הגידול קטן משמעותית
    אז אני לא מבינה מה זה מצב לא נתיח?
    מה המרקרים יורדים רק לתקופה מסוימת זה מה שאתה מנסה להסביר לי ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו