מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול אדג'ובנטי לאחר ניתוח וויפלענת25/06/2011
שלום
אמא שלי (בת73 ) עברה לפני שלושה שבועות ניתוח וויפל לכריתת ראש הלבלב,הסרת כיס מרה ותריסריון ,ובנייה מחודשת של מערכת העיכול.בשל גידול בראש הלבלב שגרם לצהבת חסימתית. היא שוחררה הביתה ללא הגבלות ותרופות (מלבד מדללי דם לפרק זמן מוגבל).
מצבה הבריאותי תקין והיא מתאוששת,אבל ניכרת ירידה במשקל.
אנחנו אמורים להפגש השבוע עם אונקולוג,לשם מתן טיפול אדגו'בנטי,( במהלך הניתוח לא נצפו גרורות,מלבד בלוטה נגועה אחת,הגידול הוסר במלואו והשוליים נקיים,הגידול היה גדול אבל ממוקד).(גידול מסוג קרצינומה).
לפני הפגישה עם האונקולוג חשוב לי מאוד לדעת:
מה משך הזמן הניתן בדרך כלל להתאושש מהניתוח טרם תחילת הטיפול האדג'ובנטי?
האם בטיפול מסוג זה צפויות בדרך כלל תופעות לוואי משמעותיות?
אם ניתן לפרט ולהרחיב מעט על טיפול זה?
אני מודה לכם מאוד על התשובות ועל כל מה שתוכלו לספר לי על הטיפול טרם פגישתי עם האונקולוג
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אדג'ובנטי לאחר ניתוח וויפל - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/06/2011סרטן הלבלב הינו גידול אלים מאד, ועל פי תיאורך (בלוטה חיובית, גידול גדול) קיים סיכון גבוה ביותר (מעל 90%) לחזרת מחלה. לכן מוצדק לתת טיפול כימותרפי משלים עם או ללא הקרנות.
הטיפול ניתן ע"י התרופה גמציטבין או ע"י משלב של תרופות, ובד"כ מקובל להתחיל בו תוך כ-6 שבועות מהניתוח אם המצב הכללי של החולה מאפשר זאת.לגבי ההקרנות - הנושא שנוי במחלוקת.
תופעות הלוואי לטיפול בגמציטבין - החל במינימליות, וכלה במשמעותיות, בכל חולה לגופו של עניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)