פורום כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי עקירה כירוגית
    איריס
    15/05/2008

שלום ד"ר
    קודם כל יישר כוח על תשובותיך המעניינות והמקצועיות.
    אני בת 35, שומרת מאוד על השיניים עד כמה שאפשר. לפני כ - 7 שנים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה מימין, ועליה כתר. לפני כ - 4 שנים בצילום סטאטוס התגלתה בעיה מתחת לכתר.
    רופאה מומחית לטיפולי שורש טיפלה לי שוב בשן דרך הכתר כדי לא לעקור אותו או את השן .
    בימים אלה ביצעתי צילום סטאטוס חדש אשר גילה שישנה דלקת כרונית מתחת לכתר זה והיא מתפשטת, הרופא טוען שהעצם גם נאכלת לי תוך כדי. הוא המליץ על עקירה כירוגית, השתלת אבקת עצם וכמובן שתל. אני מאוד מפוחדת, לא ישנה בלילות מפחד ששמעתי גם על כך שיכולות להיגרם בעיות בעצב הפנים עקב מיקום השן (בחלק התחתון של הפה).
    האם דעתו של הרופא לגבי מקרה זה נשמעת לך מקצועית? ואם כן האם התהליך שעליי לעבור הינו קשה? האם השתל נקלט בדר"כ או שאולי עלול להידחות? האם עקירה כירוגית מעין זו מסוכנת וכואבת? מרגישים משהו? אני מאוד מודה לך על הסבלנות ותודה מראש על תשובתך.
    אני מאוד מפוחדת. אבל יחד עם זאת יודעת שעליי לעבור את התהליך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי עקירה כירוגית

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

שלום איריס
    יש צורך בבדקת השן והצילומים על מנת להמליץ על טיפול.
    ככלל השתלת שתל ותוספת עצם הינן פעולות בעלי סיכויי הצלחה טובים ומלווים לעיתים בכאב ונפיחות הנשלטים ע"י טיפול תרופתי.
    בהצלחה
    ד"ר יזהר שוחט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסת שן שנשארה לאחר עקירתה
    ערן
    14/05/2008

לפחות ככה אני חושד, לפני כחודש עברתי ניתוח כירוגי להוצאת שן בינה(לסת תחתונה אם זה משנה..), הכול היה בסדר והוא לא אמר לי כלום, לקחתי אנטיביוטיקה איזה 5 ימים ובסדר כאב קצת בימים הראשונים אבל זה צפוי לקרות ואין לי בעיה עם זה, לפני כמה ימים(לערך 20יום אחרי העקירה) הסתכלתי על המקום וראיתי מין דבר לבן בצד של השן שנעקרה, אחרי כמה ימים התברר לי(אני לא רופא אבל אני די משוכנע שזאת חתיכת שן, ואם לא.. מה לעזאזל זה יכול להיות?) שזאת כנראה שן... הקטע הוא שזה די חד וזה מתחיל לחתוך לי את הלשון(בינתיים אני רואה רק שקע אבל זה מקשה עלי לאכול וזה מתחזק לאט לאט, אולי עם הרוק בפה זה פשוט נהיה חד יותר אני לא יודע..). הוא גם השתמש במסור כדי לחתוך תשן לחתיכות(נראה לי שתיים אבל שוב אני לא יודע), הייתכן שחלק מהשן נשבר והוא לא שם לב ורק עכשיו אחרי 20יום זה בוקע החוצה?, ואולי הסיבה שלא הייתה מוגלה היא האנטיביוטיקה?, אני לא יודע מה לחשוב, כנראה מחר אני אלך לרופא הזה לבדיקה שוב כי אני לא יכול להמשיך ככה, וגם, אם יתברר שזאת אכן שן (אמנם קטנה אבל זה גורם לי לאי נוחות מטורפת) יש פה עילה לתביעה?... תודה מראש .

הוספת תגובה

• שן

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

אנא גש לבדיקה יתכן שהמדובר הזיז עצם בולט הדורש הסרה ולא בחלק מהשן.
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסתות שלא נפגשות
    ל.
    14/05/2008

שלום! אני בת 21 ונולדתי עם בעיה שהלסת התחתונה שלי יותר בולטת החוצה מהלסת העליונה. בנוסף, כך אמרו לי בביה"ח תל השומר, הלסת העליונה שלי יותר צרה מהלסת התחתונה.
    הסבירו לי אני אצטרך ניתוח אבל אמרו שלפני הניתוח יש כמה תהליכים שאני צריכה לעבור:
    -קודם כל, יצטרכו לשים לי מכשיר להרחבת הלסת העליונה. אבל אמרו לי שאם המרחק בין שתי הלסתות יהיה יותר מ-5 ס"מ אז הם ישימו לי את המכשיר הזה בניתוחון קטן שנמשך כ-20 דקות. שאלתי היא: אחרי הניתוחון הזה יש כאבים? מהן התופעות לוואי?
    - דבר שני, אני אצטרך יישור שיניים. כמה זמן בערך יישור שיניים לוקח?
    - ודבר שלישי, אמרו לי גם שאחרי הניתוח אני אהיה כחודש וחצי בשיניים מהודקות.
    רציתי לדעת: הכאבים שאחרי הניתוח הם נוראיים? והאם זה מאוד הכרחי להיות בשיניים מהודקות חודש וחצי ואם כן-למה?

לקביעת תור
    סגירה
    לסתות שלא נפגשות

הוספת תגובה

• לסתות

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

כמו כל ניתוח ישנם כאבים ונפיחות לאחר הניתוח הראשן אולם הם נשלטים ע"י תרופות נוגדות כאב.
    לגבי יישור השיניים התייעצי עם האורתודונט המטפל.
    סגירת הפה מבוצעת ל מנת לאפשר איחוי טוב של הלסתות ושמירה על הסגר.
    בהצלחה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפה וסנתר רדומים
    סיגל
    14/05/2008

ליפני כשבועיים עברתי טיפול עקירת שן
    כחלק מהטיפול ניתנה לי זריקת הרדמה מקומית למקום העקירה
    מאז 1מאי לא היתעוררה לי לגמרי השפה וחצי סנתר
    לפי הוראות הרופא לקחתי 5 ימים אנטי דלקטים וסטראידים אבל הדבר לא הועיל
    מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שפה וסנתר רדומים

הוספת תגובה

• שפה רדומה

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

אנא גשי לבדיקת מומחה פה ולסת בהקדם יחד עם כל הצילומים שברשותך על מנת שניתן יהיה להעריך את מידת הנזק העצבי ולהחליט על המשך הטיפול
    בברכה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיצור לסת
    איתי
    13/05/2008

שלום רב, בשנה הקרובה אני אמור לעבור ניתוח קיצור לסת תחתונה, נאמר לי בנוסף, שאני אמור לעבור ניתוח להארכת הלסת העליונה. רציתי לדעת אם שני הניתוחים האלו מתבצעים באותו ניתוח או שבדר"כ מתקיימים במועדים שונים. אודה לכם אם אקבל תשובה בהקדם! תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיצור לסת

הוספת תגובה

• קיצור לסת

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

בד"כ הניתוחים מבוצעים סימולטנית אולם יש להתייעץ עם הרופא המטפל
    בברכה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לפצע חוזר בשפה
    קרן
    12/05/2008

נסעתי לדרום אמריקה ושם נוצר לי פצע במרכז השפה התחתונה ,(לאחר שהות ארוכה בשמש והתקלפות עור השפתיים סטנדרטי)שהתפשט והיה לפצע גדול ,לא מגרד אך נפוח לבן בעת מגע שלו במים או רוק ואף התפשט לסנטר במעט.

שימוש בזובירקס הזיק והחמיר את הפצע. רופא מקומי טען שמדובר בזיהום ,ולאחר שימוש באנטיביוטיקה עבר הפצע .

כשחזרתי לארץ ( לאחר 3 חודשים) שוב חזר הפצע , ושוב לאחר נטילת אנטיביוטיקה (אוגמנטין) הוא עבר.

כעת שוב חזר לי הפצע , שוב באותו המקום לאחר קילוף שפתיים פשוט. ייתכן שזהו סמפתום למשהו אחר ? או שיש קשר לסרטן הפה? ( אני בת 22 מעשנת).

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לפצע חוזר בשפה

הוספת תגובה

• פצע בשפה

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

שלום קרן
    אנא פני בהקדם האפשרי לבדיקת מומחה לכירורגית פה ולסת. יתכן ודרושה לקיחת דגימה - ביופסיה מהנגע על מנת להגיע לאבחנה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הדרכים לשיפור בגדילת לסת תחתונה
    דדי
    12/05/2008

לביתי בת ה-9 יש לסת תחתונה קטנה, ומעט השיניים שהתחלפו לה למטה, גדלו בצורה עקומה מאוד, ובשל כך לא דחפו את שיני החלב אותם עקרנו.

לאחר צילומי שיניים היא החלה טיפול אורטודנטי בעזרת הפלטות שהיו פעם ליישור שיניים.

אח שלי בעקבות בעיה דומה עבר ניתוח לסת, שקידם את הלסת התחתונה קדימה. ממנו שמעתי גם שאם מטפלים מספיק מוקדם, בגיל שהלסת גודלת ניתן להשיג תוצאה טובה גם בלי ניתוח.

ההיתי רוצה לדעת מהם הדרכים הטובות ביותר בגילה הצעיר של ביתי כדי לשפר את המקום הקטן שיש לה בלסת התחתונה, כי לאחר 1/2 שנה של טיפול אורטודנטי לא נראה שינוי מיוחד, ולא ההיתי רוצה לפספס טיפול מוקדם ונכון בזמן.
    האם יש דרכים לבצע פעולה מוקדמת ע"י פה ולסת תוך ניצול צמיחת הלסת באופן טבעי בגלל הגיל הצעיר, והאם הטיפול האורטודנטי בעזרת הפלטות לישור שיניים הם הדרך המומלצת שיש היום לטפל בבעיה בגיל מוקדם, או שיש דרכים נוספות.

תודה מראש דדי

הוספת תגובה

• גדילה

ד``ר יזהר שוחט
    15/05/2008

שלום דדי
    אכן ניתן המקרים מסוימים להשפיע על גדילת הלסת התחתונה בילדות במהלך גדילתה. הדבר דורש בדיקה וייעוץ עם מומחה לאורתודונטיה אשר יוכל להעריך את המצב. לעיתים נדרשת התערבות ניתוחית לצורך הארכת הלסת המבוצעת ע"י כירורג פה ולסתות. אנא פני לייעוץ ובדיקה.
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בלשון
    יוכי
    11/05/2008

אני בת 35. בחודשים האחרונים סובלת יותר מהרגיל מפצעים בלשון (כגון אלה הנגרמים מנשיכה) בערך אחת לחודש. ובעיקר באיזור קדמי של הלשון. שמתי לב כי כעת הלשון באיזור מעט יותר לבנה (לא מעטה לבן אלא לשון פחות אדומה בהיקף של 2 מ"מ). מה לעשות? מה יכולה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    נגע בלשון

הוספת תגובה

• נגע בלשון

ד``ר יזהר שוחט
    11/05/2008

שלום יוכי
    אנא גשי לבדיקה אצל כירורג פה ולסת או מומחה ברפואת הפה.
    לא ניתן ללא בדיקה לתת תשובה מהימנה ורצינית.
    בברכה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה
    יסמין
    10/05/2008

שלום

אני כחמישה ימים לאחר עקירת שן בינה ללא טפיול אנטיביוטי אתמול לאחר נפיחות וכאבים עזים ניגשתי לרופא אחר שנתן לי אנטיביוטיקה מאז הנפיחות והכאבים פחתו אך אני לא מסוגלת לפתוח את הפה בכלל בקושי לשתיית מים בנוסף אני סובלת מכאבים באוזניים האם זה הגיוני?או מחשיד?

כרגע אני עם תפרים ואמרו לי להוריד אותם לאחר שבוע וזה לא יתאפר לי האם ניתן להוריד תפרים 10 ימים אחרי ולא שבוע

תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בינה

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר יזהר שוחט
    11/05/2008

שלום יסמין
    יש צורך בבדיקת כירורג פה ולסת על מנת להעריך את מצבך - קושי בפתיחת הפה הינה תופעה שקורית אחרי עקחרות שיני בינה אולם אם אינך מסוגלת לאכול ולשתות יש צורך בבדיקה דחופה של פה ולסת.
    לגבי התפרים - ניתן להסירם גם אחרי 10 ימים ללא כל בעיה.
    בריאות
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתפקידו של כירורג הפה
    רוני
    09/05/2008

והלסת:
    מהו בדיוק תפקידו של המומחה לכירורגיית הפה והלסת, ובמה
    שונה תפקידו מתפקיד המנתח הפלסטי, כאשר מדובר, לדוגמה,
    בניתוח לסת בולטת או בניתוחי חיך ושפה שסועים?
    האם במקרים שתארתי לעיל, כירורג הלסת והמנתח הפלסטי
    עובדים תוך שיתוף פעולה בחדר הניתוח?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• רוני

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

כירןרג פה ולסת הינו רופא שיניים שלאחר שסיים את לימודי רפואת השיניים ביצע התמחות נוספת של 5 שנים בבי"ח מוכר להתמחות שבסיומה עבר את בחינות ההתמחות וקיבל את תואר המומחה מטעם משרד הבריאות.
    הטיפול בהפרעות במבנה הלסתות כגון לסת בולטת מצוי בתחום התמחותו של כירורג פה ולסת ולא של הפלסטיקאי. בחלק מהמקרים כגון במקרי שפה וחיך שסועים הטיפול ניתן ע"י צוות רב תחומי הכולל כירורג פה ולסתות,פלסטיקאים,אא"ג, קלינאי תקשורת וגורמים נוספים.
    בברכה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    ראמי
    09/05/2008

שלום ד"ר
    אני סובל מנסיגת חניכיים כבר כמה שנים, ובמקביל אני בטיפול יישור שיניים, האם אפשר לתקן בעיות נסיגה במיוחד האם אפשר להחזיר חניכיים נסוגות לקדמותן? אם לא מה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• חניכיים

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

שלום ראמי
    אנא פנה לפורום העוסק בניתוחי חניכיים - פריודונטיה לקבלת מענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שיניים מולדת
    אריה
    08/05/2008

אני בן 20 ויש לי בעית שיניים מולדת. חסרות לי הרבה שיני בשר (או ששיני חלב עדיין לא נפלו או שהן נפלו אבל לא צמחו במקומן שיני בשר).

יש לי חסר בעצם בלסת התחתונה ואני צריך לבצע 9 השתלות.

מהן אפשרויות ההשתלה היום? חומרים סינתטיים, חומרים מן החי, או השלתה עצמית ממקום אחר?

מה עדיף? מה הסיכונים, אם בכלל?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שיניים מולדת

הוספת תגובה

• בעיית שיניים

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

אריה שלום
    יש צורך בבדיקה מקיפה של כירורג פה ולסת שיעריך את מצב העצם הן ע"פ בדיקה קלינית והן על סמך צילומים. ככלל 3 האפשרויות שציינת קיימות ויש להתאים את הפתרון האופטימלי לאחר הערכת מצבך
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביםםם
    עידן
    08/05/2008

לפני חצי שנה התעלפתי ונפלתי על צד ימין של הפנים ולאחר מכן עשיתי קורס צלילה מתקדם שהחמיר את המצב ומאז אני סובל מכאבים חזקים בצוואר לסת פנים כאב ראש בנוסף יש הרגשה של אטימות באוזן ימין הפרעות קלות בראיה וסחרחורות.

עברתי בדיקות דם צילום סיטי צווארי ומוח בדיקת אאג בדיקת רופא פה ולסת ניירולוג ורופא עיניין והכל תקין

בנוסף אני מרגיש כמו גולה קטנה בצד ימין מתחת לאוזן בלסת ...

אני חייל והרופא לא ממש עוזר לכוון אותי לבדיקות נוספות...

האם יכול להיות שתופעות אלו קשורים למפרק הלסת??

אילו עוד בדיקות ניתן לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאביםםם

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

שלום עידן
    אנא פנה לבדיקה במרפאת פה ולסת בבי"ח שיבא תל השומר בצירוף כל המסמכים הרפואיים והצילומים שברשותך לצורך בדיקה והמשך טיפול
    בהצלחה
    ד"ר יזהר שוחט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה ולסת
    הדר
    07/05/2008

שלום רב,

אני בת 27. בתקופות שונות אני חשה דחף בלתי נשלט להתעסק עם הפה בצורות שונות: חריקת שיניים, קילוף שפתיים, "קנקים" בלסת, נשיכת הלשון ומציצתה בחוזקה... שאלותיי הם:

האם תופעה כזו מוכרת לכם?
    לאחרונה יש לי כאבים די כרוניים בלסת. האם עליי ללכת לטיפול במרפאת "פה ולסת" ואם כן, היכן? (אני גרה ברמת הגולן)), שמא עליי ללכת לטיפול פסיכיאטרי? מה דעתכם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פה ולסת

הוספת תגובה

• פה ולסת

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

אני פני לבדיקה במרפאת פה ולסת בבי"ח פוריה לצורך הערכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסת תחתונה בולטת,עליונה נכנסת
    שילה
    06/05/2008

שלום,ביתי בת 9 וחצי.והלסת התחתונה בולטת החוצה,העליונה פנימה.נאמר לי שעליה לישון עם מכשיר ולהתקין גם פלטה קבועה.שואלת אני כמה זמן ממוצע לוקח תהליך היישור,אותו רופא מבקש 7000 שח.האם זהו המחיר המקובל לתהליך זה?האם ידוע לך על מקום מוזל יותר לטיפול?
    בתודה מראש שילה

הוספת תגובה

• אפשר יעוץ ?...

שילה
    07/05/2008

מחכה לתשובה לשאלתי בקשר ללסת תחתונה בולטת ועליונה נכנסת..האם מעבר לבעיה האסתטית יש בעיה רפואית?אם כן האם בתי חולים יעילים לטיפול?האם ידועה לכם העלות הכספית ?אשמח לכל אינפורמציה בנושא.מדובר בביתי בת 9 וחצי..הבנתי שהזמן הוא גורם מכריע להצלחת הטיפול..מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

ד``ר יזהר שוחט
    10/05/2008

אנא פני לפורום העוסק ביישור שיניים - אורתודונטיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה