מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי חניכיםשי10/03/2008
במשך חודשים אני סובל מכאבים בחניכים שבאים והולכים...
אין לי נפיחות בשינים ולא יורד לי דם בזמן צחצוח השינים.
אני בטיפול אצל שיננית כול שלושה ארבעה חודשים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חניכיים
ד``ר דניאל ניצן10/03/2008שלום שי
נשמע שכדאי לפנות לרופא שיניים לבדיקה.
בכל אופן זה לא הפורום המתאים לשאלות אלו...
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהשאלה*09/03/2008
הייתכן שלילדה בת 15 ו- 9 חודשים תצמח שן בינה? וכיצד ניתן לנהוג בה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר דניאל ניצן10/03/2008שלום
בהחלט ייתכן.
אם יש כאבים חריגים במקום - פנו כירורג פה ולסת עם צילום פנורמי, לבדיקה.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
-12/03/2008ביקרתי אצל רופא השיניים שלי שאמר שזו רק שן תוחנת..
תודה בכל זאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים ארוכות, חיוך חושף חניכיםנועה08/03/2008
שלום רב.
יש לי בעיה מביכה.
אני לא מצליחה לסגור את השפתיים בלי להתאמץ, ככה שהן תמיד פתוחות. החניכיים בלסת העליונה נחשפות בכל פעם שאני מחייכת.
האם יש פרוצדורה שיכולה לשנות את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים ארוכות
ד``ר דניאל ניצן10/03/2008שלום נועה
יש פתרון - אל יאוש.
קיראי את מאמר השבוע בלינק הבא - http://pe-valeset.sheba.co.il/
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נועה10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש לי בעיה בשרירי הלעיסהמיכלה08/03/2008
אני בת 64 וכבר מעל חמש שנים יש לי כאבים בצידי הצואר. הכאבים נראים כאילו הם כאבי שרירים. הם נמתחים עם תנועות מסויימות ונרפים בתניעות מסויימות. כשאני מזיזה את הצוור ימנה או שמאלה אני מרגישה את השרירים מתוחים ומורגשים ליד האוזניים. לעומת זאת כשאני יושבת או שוכבת איני חשה בהם. נבדקתי אצל מומחים של פה ולסת ונאמר לי שזה לא בעיה של פה ולסת . אני מקבלת טיפול פיזיוטרפיה וזה לא כל כך עוזר.
האם יש לכם עצה מה עוד ניתן לעשות עם הכאבים, כי הם מאוד לא נעימים ולעיתים אף מפריעים בדיבור ובחשיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי לעיסה
ד``ר יזהר שוחט08/03/2008שלום
התסמינים שתארת אופיניים לבעיות בפרקי הלסת ושרירי הלעיסה.
אני מציע לך לגשת למרפאת פרקי הלסת לטיפול, למשל המרפאה בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א . ייתכן כי טיפול נוגד כאבים ונוגד דלקת כמו אטופן יוכל להקל על כאביך.
בברכה
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש
בונבון08/03/2008סוכרזית אחד בפה לפני השינה עוזר לשמירת הלחות בפה. מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשבונבון07/03/2008
סובל מיובש בפה בזמן השינה.
אאג רשם תרופות שלא עזרו.
מיפוי בלוטות רוק ללא ממצא חיובי.
סכרת נישללה בבדיקות דם.
בעיה בבלוטת התריס, מאוזנת ע"י אלטרוקסין.
גודש באף שנימנע ע"י אלרין.
שיניים מטופלות + שיננית פעמיים בשנה.
ציחצוח וניקוי בקיסמים משולשים, פעמיים ביום.
במעבדת שינה גילו דנ"ש ואני ישן עם סיפאפ.
אבל יובש פה בלילות = ממשיך.
סוכרזית אחד לפני השינה עוזר לשמירת הלחות בפה. מותר?
מה עוד לא עשיתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר יזהר שוחט08/03/2008אנא פנה למומחה ברפואת הפה בצירוף כל הבדיקות שנערכו ורשימת תרופות אותן אתה נוטל בקביעות, אם ישנן.
לאחר בדיקה מקיפה אצלו מקווה שיאותר הגורם לבעייה - יתכן שהדבר קשור לסיפאפ הגורם לייבוש הריריות.
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש
בונבון08/03/2008סוכרזית אחד בפה לפני השינה עוזר לשמירת הלחות בפה. מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלהאבי06/03/2008
נחבלתי בפנים הייתי אצל רופא המשפחה ואני מרגיש שלא מתפלים ביי כמו שצריך ואני רוצה בדיקה מקצועית אצל רופא מומחה אני מרגיש שנוי בלסת ובזיגומה עשתי סי טי והם אמרו לי שהסי טי יצא טוב אבל הם לא שוללים שאולי יש לי שבר אני רוצה פגישה דחופה אצל מומחה יש לי כאבים חזקים בלסת מה אני עושה לאן אני מגיע אם תוכל לעזור לי אני יודה לך תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד``ר יזהר שוחט06/03/2008אנא פנה למומחה לכירורגית פה ולסת - רשימת המומחים נמצאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים .
לחילופין ניתן לפנות לאחת מהמחלקות בבתי החולים.
בריאות
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fכאבים לאחר פריקת לסתשמואל06/03/2008
שלושה ימים לאחר עקירת שן בינה בחלוף הכאבים היתה לי פריקת לסת תוך כדי אכילה מלווה בכאבים עזים הלסת חזרה למקומה לאחר מספר דקות אולם הכאבים לא חלפו ואני יכול לאכול רק
אוכלנוזלי, מה הפתרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר יזהר שוחט06/03/2008יש צורך בהמשך אכילת מאכלים רכים בשבוע הקרוב בשילוב עם טיפול בנוגדי דלקת כגון אטופן או אדוויל במידה ולא יחול שיפור בשבוע הקרוב אנא גש לבדיקת כירורג פה ולסת
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסיותרפיסט tempomandubularעמיר05/03/2008
שלום רב,
אבי מרותק למיטתו בבית החולים הגריאטרי בפרדס חנה וזקוק לטיפול פיסיוטרפיה בתחום הפה והלסת (tempomandubular joint).
הרופא אשר בדק אותו העביר לי מספר טלפון של איש מקצוע מוביל בתחום מאזור תל אביב והנ"ל איננו עורך ביקורים מחוץ לקליניקה שלו.
האם ישנה רשימת אנשי מקצוע בתחום? האם אפשר לקבלה? האם תוכלו למסור לי מספר טלפון של אנשי מקצוע בתחום?
אני נואש ואבי סובל מאוד בכל יום שעובר.
בתודה מראש, עמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה
ד``ר יזהר שוחט06/03/2008שלום עמיר
למעט שמו של הפיזיותרפיסט רועי בחנוף העובד עמנו בתה"ש ומומחה בתחומו לצערי אינני מכיר פזיותרפיסט נוסף בתחום
ד"ר שוחט יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח בעקבות תאונה
ברוך16/03/2009שלום רב. כשהשתחררתי מבית החולים תל השומר הופניתי למרפאה בהמלצתו של רועי בחנוף, אולם הופתעתי לשמוע שהוא לא עובד עם בית החולים וכן בקופת החולים הפנו אותי אליו וגם איתם הוא הפסיק לעבוד. אשמח לשמוע על פתרון של פיזיותרפיה או כל פתרון בכדי שאוכל לפתוח את הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית04/03/2008
שלום. יש לי שאלה. אני מתחילה טיפולי בשיניים הכוללים כתרים בשיניים קדמיות. רופא השיניים שלי הציע שתי אפשרויות: אחת מהן , כתרים רגילים והשניה כתרים שנקראים procera. אשמח לדעתכם בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר יזהר שוחט06/03/2008נא לפנות לפורום הדן בשיקום הפה - פרוטטיקה
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהמאי01/03/2008
הנני פגועת חוט שדרה (משותקת ומרותקת לכסא גלגלים) וצורכת מספר כדורים רפואיים שונים על בסיס קבוע (3 פעמים ביום): לוריזל (בקלוסל), לקסיקל, ועוד..
כבר כמה שנים הקרובים אליי מעירים לי כי יש לי ריח רע מהפה.
אני נוטה להאמין שזה קשור לתרופות שאני צורכת.
(אינני סובלת מדלקות חניכיים, או בעיות שיניים למיניהן)
בכל אופן, רציתי לדעת אם התמחות פה ולסת זו הכתובת הנכונה לבדיקה וטיפול בבעיה שלי?
והאם קיימים בכלל טיפולים לבעיה מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע
ד``ר יזהר שוחט03/03/2008שלום מאי
הסיבות לריח רע מהפה הינן רבות ןמגוונות. עיקר הסיבות אכן נובעות מדלקות חניכיים אולם יתכן שהדבר נובע מהצטברות חיידקים על הלשון וצחצוח הלשון עשוי להקטין או לפתור את הבעייה. סיבות נוספות כוללות הפרעות במערכת העיכול כגון בוושט או בקיבה.
מומלץ לפנות לבדיקת מומחה לרפואת הפה שיוכל על סמך אנמנזה ובדיקה לסייע לך.
בהצלחה
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים דנטלייםcroo01/03/2008
שלום רב
אני מעוניינת בבקשה לדעת כייצד אוכל להגיע למחלקת פה ולסת בתל השומר כי מצב השיניים שלי מעט מורכב ואני צריכה לעשות שתלים לאחר רשלנות רפואית ? האם עליי לפנות לרופא הכללי שלי לשם הפנייה ? מהי הפרוצדורה ?
תודה מראש
croo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר יזהר שוחט01/03/2008אנא התקשרי לטלפון 03-5302669 לצורך תיאום בדיקה.
רצוי להביא הפניה מהרופא וכן את כל הצילומים הקיימים ברשותך
בברכה
ד"ר שוחט יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיז עצם פוצע לי את החניכייםמנחם קלי29/02/2008
זיז עצם פצע לי את החניכיים בין השן הטוחנת האחרונה לשן הבינה מצד שמאל למטה.
רופא שיניים כירורג ביצע לי תהליך פשוט של השחזה של העצם.
כרגע אחרי ארבעה ימים המקום כמעט הבריא לחלוטין אך אני חש ממש ליד שוב זיז קטן . איני יודע אם הזיז היה שם קודם והרופא פשוט לא הבחין בו או שהוא חדש , אשמח לשמוע חוות דעת של מומחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיז עצם
ד``ר יזהר שוחט01/03/2008מנחם שלום
יש צורך בבדיקה קלינית של המקום ע"י הרופא המטפל אנא גש לבדיקה
ד"ר שוחט יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהבונבון29/02/2008
שן 14 נעקרה ושארית שורש מפריעה לביצוע שתל.
בינתיים אין זיהום והמכתשית מתרפאת.
האם מומלץ ליזום עקירה כירורגית או להמתין להתפתחויות ??
האם כדאי להקריב שתי שינים סמוכות כדי להרכיב עליהן גשר ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר יזהר שוחט29/02/2008במידה ומתוכנן שתל במקום יש צורך בעקירה כירורגית של שארית השורש.
ההחלטה לגבי שתל/גשר תלויה במגוון גורמים כגון מצב השיניים הסמוכות ומצב העצם ויש להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא
ד"ר שוחט יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה שלי מה- 20.2מורן29/02/2008
יש לי צילום פנורמי מלפני חודשיים, האם זה "עדיין" בתוקף או שעלי לעשות חדש?
ועוד דבר, לצערי אני בעניין של הכאבים כבר המון שנים יש מקום מומלץ שאליו אני יכולה לפנות ושבאמת יטפלו בי כיוון שהפיתרון הוא בד"כ סד וזה דבר שניסיתי כמה פעמים ולא הניב תוצאה.. אני כ"כ סובלת מהעניין ביום יום ונורא מפריע לי שאני מגיעה למרפאה ושוב אומרים לי "בואי ננסה סד.." ולכן לא אכפת לי לשמוע על ניתוח במידה ויגידו שזה הפיתרון הסופי אבל הכי יעיל, ואני יודעת שניתוח זה לא תמיד הפיתרון אבל אני מניחה שבמקרים מסויימים הוא הכי יעיל.
אני גרה באיזור המרכז אז אשמח אם תוכל לייעץ לי על מקום באמת טוב ששם אני אקבל את הטיפול הדרוש אני סובלת מכאביים איומיים כבר כמעט חודש ללא יכולת ללעוס בצד ימין וזה משפיע מאוד גם על צד שמאל, או אפילו לפהק..
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר יזהר שוחט29/02/2008מור שלום,
הצילום הפנורמי מלפני חודשיים אכן בתוקף ואין צורך בחדש.
מומלץ לפנות למחלקה לאוקלוזיה בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב שם תוכלי לקבל סיוע לבעייתך.
בהצלחה
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שנתיים קיבלתי מכה בלסת התחתונהאריגוטה28/02/2008
ומאז יש לי טיקים בלעיסת מזון, ובנוסף יש לחץ בצד בו קיבלתי את המכה
כנראה מחוסר איזון.
כאשר אני חולה הלסת עוד יותר מעיקה. בנוסף, כאשר יש נסיעה בירידה תלולה
נוצר לחץ בעיקר באזור המדובר.
הדבר מפריע לי במהלך היום יום, ואני מחכך את עצמות הלסת על מנת לשחרר לחץ.
האם יש דרך לסדר את הלסת?
האם יתכן שזה משפיע על לחץ בכתף בצד בו קיבלתי את המכה בלסת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה
ד``ר יזהר שוחט28/02/2008יש צורך בבדיקה וצילום פנורמי של הלסתות על מנת להעריך את מצב הלסת. אנא פנה לבדיקת כירורג פה ולסת בהקדם על מנת להחליט על הצורך בטיפול.
בהצלחה
ד"ר יזהר שוחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)