מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכונים ומניעה בעקירה כירורגיתעופר12/08/2007
שלום רב
בצד הימני של הפה יש לי שן בינה כלואה ,שורשיה מפותלים ונוצר לי כיס דלקתי סביבה.לאחר הסרת החניכיים הצמודים ניקוז המוגלה וטיפול באוגמנטין הומלץ לי על ידי רופא השיניים על עקירה כירורגית.
קראתי על המון סיכונים בעקירה ,לא הבנתי מה אפשר לעשות על מנת לצמצם אותם-
סיכונים כמו פגיעה עצבית ואיבוד תחושה ,שיקום וכאבים מעבר למשוער וכד'.
קראתי על אפשרות לבדיקת CT ומיפוי עצבי אבל רוב הרופאים לא מבצעים את זה (שיקולי מחיר?) לפני העקירה.
בנוסף כיצד אפשר לדעת לאיזה מומחה כירורג לגשת? מה כדאי לבדוק לפני ? איך אפשר לדעת אם אחד מקצועי עם ידי זהב והאחר סנלדר פרט להמלצות חבריו לקולגה.
מאד אודה לך על תשובות כנות שסביר שישמשו עוד המון אנשים.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לפגיעה עצבית בעקירת שיני בינה
ד``ר דניאל ניצן13/08/2007שלום עופר
ברור לך שאינני יכול להמליץ לך באתר זה על רופאים.
כדאי לדעת שכל מומחה לכירורגית הפה והלסתות בארץ, עבר התמחות של 5 שנים שכוללת הרבה עקירות כאלה, והרבה מאוד ניתוחים (מורכבים הרבה יותר מעקירות) במסגרת בית חולים.
לכן סביר מאוד שניתן לסמוך על דעתו המקצועית.
מעבר לכך, כמו בכל תחום ברפואה - תצטרך להסתפק בקבלת המלצות מחבריך ומכריך שעברו ניתוחים דומים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת צרהאביב10/08/2007
מה הסיבה שיש לי את ה"קליקים" האלה בכל פעם שאני אוכלת או מדברת?
והאם יש לזה קשר לכך שהלסת צרה?
ושאלה אחרונה אם אני מעוניינת לעבור ניתוח להרחבת הלסת מדובר בהליך רפואי או אסטתי בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת צרה
ד``ר דניאל ניצן10/08/2007שלום אביב
אם מפריע לך האסטתיקה, הרי שמדובר בהליך אסטתי.
קליקים בלסת הם נפוצים. הם לא קשורים ישירות למבנה הלסת אלא לפרקי הלסת, את תחיי איתם מצוין, אך יש כמה דברים שכדאי לדעת, ולכן כדאי שתגשי לרופא השיניים שלך או לכירורג ליעוץ לגבי זה.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסת צרה-שאלה אחרונה...
אביב12/08/2007יש לי רק עוד שאלה קטנה..
האם כשמרחיבים את הלסת אז כל הפנים מתרחבות? כלומר זה ממש משנה את צורת הפנים?
או שההבדל הוא רק בחלק התחתון של הפנים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת הלסת
ד``ר דניאל ניצן13/08/2007שלום אביב
הלסת היא חלק מהפנים, ולכן להרחבת הלסת העליונה יש השפעה על מבנה הפנים. אולם זה לא בולט (תלוי כמובן גם במבנה הפנים-צר וארוך או עגלגל), ובכל מקרה ההשפעה היא על שליש הפנים התחתון בלבד.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפה ואובדן חוש הטעםדניאל08/08/2007
שלום ד"ר,
אני בן 37
יש לי בעיה של טעם מר בפה מזה שלושה שבועות עד כדי איבוד חוש הטעם לגמרי.
(אפילו סוכרייה טופי תהפוך למרירה מס' שניות מהרגע שהכנסתי לפה).
זה משפוע על כל סוג מזון ושתייה שאני מכניס לפה וגם אחר כך, כל הזמן מר לי בפה.
בסמוך לתחילת התופעה התחלתי לקחת כדורי אומפרדקס למשך שבוע לטיפול בריפלוקס.
הפסקתי את הכדורים, הייתה רגיעה לכמה ימים בחוש הטעם, אך זה שוב חזר, בעיקר תחושת הטעם המר בפה.
עשיתי לפני יומיים בדיקת נשיפה (היליקובטור..משהו) לבדיקת חיידק במעיים אין עדיין תוצאה.
בנוסף, בתרבית לשון נמצא שיש לי צמיחה דלה של קנדידה על הלשון!!!!!!
כל הבדיקות האחרות, שיניים, חניכיים, מינרלים, ויטמינים וכו/ תקינות.
שאלתי:
1. האם יש קשר בין הטעם המר שאני מרגיש כל הזמן לקנדידה קלה על הלשון ואם כן מה עליי לעשות?
3. האם ייתכן נזק בלתי הפיך??
2. איכות החיים שלי ממש נפגעה וזה מאוד מלחיץ, מה אני עוד יכול לעשות???
אני מאוד לחוץ ואודה לך על תשובה פרטנית!
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוש הטעם
ד``ר דניאל ניצן09/08/2007שלום דניאל
פטריה (קנידה) בלשון היא די נפוצה, וניתן לטפל בה בהצלתה. בדרך כלל חוש הטעם אינו נפגע מכך, אך זה בהחלט אפשרי. כמו כן נשמע שהאומפרדקס שנטלת גם גרם לטעם המר.
אני מציע לך לגשת לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה - זה התחום שלהם. תוכל למצוא רשימת המומחים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושוןשירית08/08/2007
שלום
לפני שלוש שנים וחצי גיליתי גוש ניידש בסנטר. רופא כירורג הפנה אותי לכירורג פלסטי, אולם עד שהגיע התור, נעלם הגוש כלא היה.
בשנה האחרונה חזר לעיתים הגוש ונעלם בתוך יומיים..
שבוע שעבר ביקרתי שוב אצל כירורג והפעם הפנה אותי לרופא שיניים כאשר חשד כי מדובר בגוש שומן או ציסטה. רשם כי מדובר בגושון נייד.
פניתי לרופא שיניים, ולאחר שעשיתי צילום פנורמי נאמר לי שלא נראה כי מדובר בגוש שומן או בציסטה.
אינני יודעת מה בקיאותו של רופא השיניים אך הפנה אותי לכירורג פה ולסת
שאלתי היא, האם יש לי סיבה להיות לחוצה ומודאגת? האם יש אפשרויות "טובות" נוספות מעבר לגוש שומן או ציסטה, או שמא רוב הסיכויים שמדובר בגידול??
מה יכולה להיות הסיבה להיעלומתו של הגוש??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושון
ד``ר דניאל ניצן09/08/2007שלום שירית
מצטער, אך אינני יכול לענות לך ללא בדיקה קלינית ורנטגנית יסודית.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בחניכייםדנה06/08/2007
אתמול והיום בעת צחצוח שיניים הופיע לי דימום מהחניכיים, לא דימום קל אלא המברשת ממש הייתה אדומה וכל הפה היה אדום.
החניכיים לא נפוחות ולאחר שהדם נפסק יש קצת אדמומיות מהמקומות שמהם ירד הדם, אבל אחרי חצי שעה שעה גם זה עובר.
מעולם לא סבלתי מדלקת חניכיים (אני בת 29).
לפני שבוע התגלה אצלי בבדיקת דם פריטין 4 (הנורמה מ- 10) ופוליק אסיד 6.6 (הנורמה מ-7).
אני גם מקבלת את התרופות הבאות: לוסק, זריקות דקפפטיל 3.75 בנוסף בחודשים האחרונים אני נוטלת כמעט כל יום משככי כאבים כגון נקסין, אופטלגין, אקמול פורטה.
האם הדימום בחניכיים יכול להיות כתוצאה מתרופה מסויימת או השפעה של התוצאות הנמוכות של בדיקות הדם? או שהאפשרות היחידה שמדובר בדלקת חניכיים למרות שאין לי כאבי חניכיים ואין נפיחות בחניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דנה07/08/2007היום הבחנתי כי יצאו לי במקום מסוים בחניכיים פצעים לבנים קטנים וגם על החיך המקביל לאותו צד שבו יש את הפצעים הללו. הפצעים הללו כואבים.
האם מדובר באפטות, ואם כן מה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בחניכיים
ד``ר דניאל ניצן09/08/2007שלום דנה
דימום בחניכיים יכול להיות מסיבות רבות. דלקת חניכיים היא הנפוצה ביותר. תרופות עלולות להחמיר התופעה, ודקפפטיל, שהוא הורמון, יכול בהחלט לתרום.
אני מציע לך להבדק על ידי רופא השיניים שלך, או על ידי מומחה לחניכיים או כירורג.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Erosive Lichen Planusאורית06/08/2007
שלום,
אובחנתי לפני שנה כלוקה במחלה לאחר שעברתי ביופסיה.
מאז אני מוזמנת לביקורת אחת ל-3 חודשים ונאמר לי שזה מפני שישנו סיכוי מסויים שמחלה זו תהפוך לממאירה.
מספר שאלות לי אליך:-
א) האם כדאי לי לפנות לרופא המטפל במחלות עור או מחלות אוטו-אימוניות לאבחנה כוללת על מצבי. (בעיות עור אחרות שיש לי)
ב) האם טיפולים אלטרנטיביים למיניהם יכולים לעזור ?
ג) מה הסיכוי שמחלה זו תהפוך לממאירה ?
ד) האם ייתכן שבעקבות המלחמה (אני גרה בקריות) פרצה המחלה ?
ה) היכן אפשר לקרוא חומר רפואי בעברית ?
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Erosive Lichen Planus
ד"ר ירום נועם06/08/2007א. במידה וקיימות תופעות עוריות בנוסף לחלל הפה מומלץ להבדק ע"י רופא עור - המחלה יכולה להתבטא על גבי העור, קרקפת ציפורניים ובאיבר המין.
ב. אין טיפול אלטרנטיבי אשר הוכח ביעיל במחלה זו. עם זאת מספר מטופלים שלי דווחו על הקלה בעוצמת הכאב בעקבות טיפולים אלטרנטיביים. בתקופה זו אנו עורכים בשיבא מחקר על שימוש בקרני UVB לטיפול בליכן פלנוס והתוצאות נראות מבטיחות. את הטיפול יש לבצע בביה"ח 3 פעמים בשבוע.
ג. הסיכון אינו גדול אך למעקב חשיבות גדולה.
ד. לצערי הרב לא ידוע לי מקור מהימן בעברית לקריאה על המחלה.
יש אתר אינטרנט באנגלית המיועד במיוחד למחלה זו.
אני מקווה שהתשובות היו לעזר
ד"ר ירום נועם
המרפאה לרפואת הפה
המרכז הרפואי שיבא - תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניותוח אורטוגנטיריקי05/08/2007
שלום. אני בת 24 ויש לי לסת נסוגה - לסת תחתונה בולטת. העיוות הוא די "קליל" ומפריע לי רק כאשר אני מחייכת באופן מסויים. לאחרונה הבעיה החלה להציק לי קצת יותר והתחלתי לחשוב על אופציית הניתוח. ממחקר עצמי שעשיתי גיליתי שהניתוח כרוך בסיגונים רבים - איבוד תחושה, בעיות דיבור ואכילה, פגיעה עצבית וכו'. רציתי לדעת מהם האחוזים לסיכונים שכאלו? האם ניתן לבצא את הניתוח ללא יישור שיניים? ואם לא האם אפשר ליישר השיניים בעזרת משהו פחות בולט מטבעות כמו איניסיליין? כמה בערך עולה ניתוח שכזה (בלי הטיפול האורטונדנטי)? האם אתה יכול להמליץ על מנתח טוב? כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לתפקד כרגיל - ללכת ללימודים. עבודה ולדבר?
והכי חשוב - האם שווה לי להיכנס לסרט הזה או שמא היית ממליץ לי פשוט לקבל את גורלי כבעלת לסת טיפה בולטת ולהמשיך עם חיי?
מצטערת על המגילה ואינסוף השאלות... ותודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת בולטת
ד``ר דניאל ניצן06/08/2007שלום ריקי
כפי שכתבת-זהו אכן סרט. היחידה שיודעת אם שווה לשחק בסרט כזה זו את. אם הבעיה מפריעה לך מספיק-שווה.
ניתוחים כאלה מבוצעים בכל בית חולים שבו יש מחלקה לכירורגית פה ולסתות. באזור המרכז תל השומר ובילינסון הם המקומות עם כמות גדולה של מקרים. בחלק מהמקומות תאלצי לשלם על הניתוח, ובחלק לא, תלוי גם בקופת החולים בה את חברה.
בדרך כלל יש צורך גם בטיפול אורטודונטי לפני (מכין) ואחרי (משלים), אולם כל מקרה לגופו.
כל שאר המידע שביקשת הוא אישי ותלוי בנתונים שלך (קליניים וצפלומטריים), ולכן אינני יכול לענות.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בלשון ובחלל הפהחגית הראל05/08/2007
שלום רב,
אמי בת 67 וסובלת כ 15 שנה מתחושת שריפה שהחלה בלשון והתפשטה לחלל הפה וכעת לכיוון הלוע. הכאב הוא תמידי ובלתי נסבל. כיצד ניתן להחליש את הכאב ? לאן לגשת לקבלת אבחון ? אפשרי באופן פרטי. תודה רבה עבור העזרה. חגית הראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בפה
ד``ר דניאל ניצן06/08/2007שלום חגית
את צריכה אבחנה של מומחה לרפואת הפה. את רשימת המומחים ניתן לראות באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפה בפה בלשון ובלוע
בתי29/11/2007שלום לך הייתי מאד שמחה אם תספרי לי מה אמרו לאמך כי אני סובלת מאותה בעיה 0503436665 רב תודות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפה בפה בלשון ובלוע
בתי29/11/2007שלום לך הייתי מאד שמחה אם תספרי לי מה אמרו לאמך כי אני סובלת מאותה בעיה 0503436665 רב תודות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשן קידמיתיהודית05/08/2007
שלום ,
רופא השניים קבע שעליי לעבר טיפול שורש בשן הקדמית. אני חוששת המתוצאה האסתית שכן כתר עלול להשחיר . ברוצני ללכת למומחה שיתאים כתר לשן הצמודה לה בצורה הטובה ביותר (מבחינת צבע, ברק השן, מבנה השן) והאם יש הבדל בין מומחה לשיקום הפה לרופא לכירוגית פה ולסת . האם שנהם מומחים לבניית כתר אסתי ? למי יותר מתאים לפנות
תודה
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר דניאל ניצן06/08/2007שלום יהודית
כתרים מבוצעים על ידי רופאי שיניים כלליים ומומחים לשיקום, לא על ידי כירורגים
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה וכתר ביום אחדיהודית04/08/2007
שלום לרופא,
עקרו לי שתי שיניים 14 ו-15 חסרה לי עצם בשן 15 ואני רוצה לדעת אם אני יכולה לעשות את הטיפול כולו ביום אחד. כולל השתלת עצם, שתל וכתר.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר דניאל ניצן04/08/2007שלום יהודית
לפעמים ניתן לבצע את הטיפול בפגישה אחת, ולעיתים זה בלתי אפשרי. זה תלוי בכמות ואיכות העצם, בשיניים בלסת הנגדית (הסגר), ובעוד מספר גורמים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריחת סידן יש השפעה?
יהודית05/08/2007תודה לרופא,
רציתי לשאול אם מצב של בריחת סידן יכול למנוע אפשרות של השתלת עצם ושתל וכתר ביום אחד.
אני בת 55 וסובלת מבריחת סידן.
בתודה מראש.
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת סידן
ד``ר דניאל ניצן06/08/2007שלום יהודית
בריחת סידן לא מהווה התווית נגד לביצוע שתלים דנטליים.
אולם אם את נוטלת פוסלן לאוסטאופורוזיס, יש איזשהו סיכון לבעיה, נדירה יחסית, שלא אפרט כאן אם זה לא רלוונטי לגביך.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכון כנוטלת פוסלן ?
חוה26/08/2007אני סובלת מבריחת סידן ומטופלת בפוסלן כ-7 חודשים. יש לי מספר שתלים בפה, ואני לקראת עקירת שן ובמקומה אני צריכה שתל.
אנא פרט את הסכנות
תודה, חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לנוטלות פוסלן
ד``ר דניאל ניצן27/08/2007שלום חווה
על רקע טיפול בתרופות ממשפחת הביספוספונטים, שאליה שייכת גם הפוסלן, ייתכן סיבוך של נמק לעצם הלסת.
זהו סיבוך נדיר מאוד, אך במידה והוא מופיע קשה מאוד לטפל בו - למעשה אין לנו שום טיפול יעיל למצב הזה.
הסיכון קיים בעיקר אחרי פעולות כירורגיות, כגון עקירות, שתלים, וכו', אך הוא גם דווח כאירוע ספונטני ללא שום פעולה כירורגית מקדימה.
התופעה נצפתה בעיקר בחולים שקבלו ביספוספונטים דרך הוריד, ובמינונים גבוהים מהמקובלים בטיפול באוסטיאופורוזיס. לכן רמת הסיכון של חולה אוסטיאופורוזיס ממוצע לבעיה זו נמוכה ביותר, אך היא קיימת.
הביספוספונטים נשארים בעצם לאורך שנים רבות. לכן, במידה ויש צורך בפעולה כירורגית בחולה המטופל בביספוספונטים- אין משמעות בהפסקת הטיפול.
עצתי לך - כדאי שהפעולה הכירורגית תבוצע על ידי רופא שמכיר את התחום, ויודע לזהות את הבעיות מראש.
בברכה,
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה כלואהלירון03/08/2007
עקרתי לפני כשבוע וחצי שן בינה כלואה מ"ס 48 בלסת התחתונה ומאז נשאר לי רדום אזור הסנטר השיינים והשפה השאלה שלי האם זה נזק בלתי הפיך ומה עלי לעשות? אולי יש איזשהוא תרופה על מנת לעורר את האזור? אודה לך על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר דניאל ניצן04/08/2007שלום לירון
ייתכן והפגיעה היא זמנית, ואז התחושה תחזור תוך מספר שבועות-חודשים.
גם אם הפגיעה קבועה, ואני מקווה שלא, אין שום טיפול מוכח יעיל שיכול לעזור.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריודונטליאור03/08/2007
שלום רב,
בבדיקה אצל רופא השיניים התגלה מן קרע קטן בין החניכיים לאחת מן השיניים (קשה להגדיר את זה בלי לראות אני מניח) והוא הפנה אותי לפריודונט. מה בעצם עושים על מנת לפתור את זה והאם יש לך המלצה על רופא כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריודונט
ד``ר דניאל ניצן04/08/2007שלום ליאור
זהו פורום לכירורגיה, לא פריודונטיה.
את רשימת המומחים ניתן למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים. ברור לך שלא אמליץ פה על אף אחד !
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אורטוגנטימועמדת לניתוח02/08/2007
שלום!
אני בת 22 רוצה לעבור ניתוח אורטוגנטי בגלל המראה החיצוני והקושי לנשום מהאף. (הלסת העליונה בולטת כלפי חוץ ולכן אני לא יכולה לסגור את השפתיים לזמן ממושך). הלכתי לאחד מבתי החולים הטובים בתחום ואמרו לי שם שקודם כל עלי לעבור את טיפולי השיניים המשמרים (אני צריכה גם שתלים - אבל אותם הבנתי שיעשו רק אחרי הניתוח) . במרפאת השיניים הרגילה נתנו לי הצעת מחיר גבוהה במיוחד ואני רוצה לעשות זאת לאט לאט, השאלה שלי היא האם אי אפשר לגשת לניתוח עם שיניים המצריכות סתימות\ טיפולי שורש? האם מוכרחים קודם כל לטפל בשיניים ה"מקולקלות"? זה ייקח הרבה זמן ואני לא רוצה לעכב בגלל זה את הניתוח. אודה לתגובתכם. היא חשובה לי מאד. תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אורטוגנתי
ד``ר דניאל ניצן02/08/2007שלום
חד משמעי - חובה לבצע את כל טיפולי השיניים לפני הניתוח.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה....
מועמדת לניתוח02/08/2007אבל לא כולל שתלים ומבנים קבועים, נכון? כי כל רופא אומר לי משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שורשיעל01/08/2007
שלום רב לד"ר הנכבד
בקרתי אצל רופא חניכיים והוא אמר לי שיש לי דלקת בחניכיים והטיפול שהציע הוא הקצאת שורש ואולי ניקוי אבן שאלתי מה זה הקצאת שורש ואיך הוא קשור לטיפול בדלקת חניכיים אבקש ממך להסביר לי האם ההקצאה היא חלק מטיפול בבעית דלקת החניכיים ואולי יש לעשות דברים נוספים
בתודה מראש יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד``ר דניאל ניצן01/08/2007שלום יעל
הקצעת שורשים היא פעולה חשובה, כחלק מהטיפול במחלת חניכיים. פעולות אלו מבוצעות על ידי מומחים למחלות חניכיים - פריודונטים.
אני כירורג פה ולסת, וזה לא התחום שלי - אנא פני לפורום למחלות חניכיים.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנטרמיקי01/08/2007
שלום רב,
1. האם יש הבדל בין GENIOPLASTY לבין GENIOTOMY?
2. האם הניתוחים הנ"ל נחשבים לטיפול מוכר במצבי דום נשימה בשינה אם הם נגרמים כתוצאה מכך שהלשון והסנטר נמצאים בעמדה אחורית מדי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנטר
ד``ר דניאל ניצן01/08/2007שלום מיקי
כל שינוי בצורה הגרמית של הסנטר נקרא genioplasty - זה שם כללי למספר פרוצדורות.
השאלה שלך היא מורכבת מכדי שאפשר יהיה לענות עליה בצורה מדויקת במסגרת זו, אך באופן כללי בהחלט קיימות פרוצדורות לביצוע שינויים בסנטר כדי להשפיע על מיקום הלשון ולהקל על מעבר האויר בלוע.
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנטר
מיקי01/08/2007מודה לך מאוד, ד"ר ניצן, על תשובתך לשאלתי השניה. האם תוכל בבקשה להתייחס (במשפט אחד) גם לשאלתי הראשונה? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנטר
ד``ר דניאל ניצן01/08/2007שלום מיקי
כפי שציינתי, המונח גניופלסטי הוא מונח כללי, וכולל כל שינוי בסנטר. geniotomy הוא מונח יותר ספציפי, אך לעיתים משתמשים בשניהם לתאור פרוצדורות מסוימות
בברכה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)