פורום כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיהוקים
    איילת
    09/05/2007

בכל פעם שאני מפהקת אני שומעת מעין קליקים מהלסת, ליד האוזן. אמרו לי שזה יכול לפגוע בלסת, האם זה נכון?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיהוקים

הוספת תגובה

• קליקים בלסת

ד``ר דניאל ניצן
    09/05/2007

שלום איילת
    קליקים בפרקי הלסת הם תופעה נפוצה מאוד, והקליקים כשלעצמם אינם מהווים בעיה. אולם את נמצאת בקבוצת סיכון לבעיות בפרקי הלסת, והבעיה בדרך כלל מחריםה ברבות השנים. לכן מומלץ לך להמנע מפעולות שגורמות לעומס רב בפרקים האלה, כגון לעיסת מסטיקים, אכילת מאכלים קשים כגון גזר חי, ביסים גדולים מתפוח, פיצויחם, וכו'. כדאי לך להתרגל לחתוך את הגזר והתפוח בסכין, ורק אחר-כך לאכול אותם. עם השנים את תלמדי לבד אילו פעולות ומאכלים גורמים לך לעומס בפרקי הלסת, ותתאימי את הדיאטה בהתאם.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהקשר

אורן
    19/12/2010

שלום רב ,
    לי יש בעיה זהה ,השאלה האם ניתן לחזק את האיזור בשביל שהתופעה לא תהיה .

בתודה
    אורן ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהקשר - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    19/12/2010

לא
    ניתן להמנע מפעילות מזיקה כגון לעיסת מסטיקים ממושכת על מנת למנוע הידרדרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיות בלסת

טל
    19/12/2010

היי,

בהמשך לבעיית כבדות ןלחץ בלסת האם זה בסדר לאכול סלטים ירקות וכו'אני מאוד מאוד אוהבת ירקות ומשתדלת לחתוך אותם לחתיכות קטנות שלא יצרו לחץ על הלסת האם זה בסדר כך ואין חשש שהלעיסה הממושכת בזמן האכילה תעשה נזק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיות בלסת - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    19/12/2010

אין כל חשש בלעיסה ואכילת ירקות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בעצמות הלסת והלחי לאחר עקירה
    ענת
    07/05/2007

לפני שבוע עקרו לי שן בינה. ופתאום החלו כאבים בלסת שמושכים עד האוזן ימין. עקרו לי שן בינה בלסת התחתונה בצד ימין היא היתה עם חור. מאז יש לי כאבים בכל הלחי. ודקירות עמוקות בכל הלחי. האם זה נורמלי לאחר עקירה רגילה שלאחר מספר ימים יכאב השן ומה עושים?. תודה רבה.

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר דניאל ניצן
    07/05/2007

שלום ענת
    כאבים אחרי עקירה יכולים להמשך מספר ימים ואף שבועיים.
    אני מציע לך לפנות לרופא שטיפל בך, ולשאול בעצתו.
    בברכת החלמה מהירה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת לסת
    מיקה
    07/05/2007

שלום רב,

שמי מיקה, ולפני כמה שנים עברתי יישור שיניים. בעוד קשת השיניים העליונה התרחבה ללא בעיה, הקשת התחתונה נשארה צרה עד מאוד.

הבעיה היא שהלסת התחתונה שלי צרה גם היא בצורה המקנה לפני מראה משולש, היא לא אסתטית ולא נוחה, ולכן עלו במוחי כמה שאלות:
    א. האם יש דבר כזה שנקרא ניתוח להרחבת לסת והאם הוא נותן מראה אסתטי יותר לפנים?
    ב. במידה ועוברים ניתוח כזה, האם יהיה יותר קל לסדר את קשת השיניים התחתונה (על ידי יישור שיניים) בשביל שתתבצע סגירה טובה ביחד עם העליונה?

תודה רבה,
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת לסת

הוספת תגובה

• הרחבת לסת

ד``ר דניאל ניצן
    07/05/2007

שלום מיקה
    את צודקת - את הלסת העליונה ניתן להרחיב בקלות יחסית, אך את הלסת התחתונה הרבה יותר קשה. אך יש פתרונות לרוב המצבים של חוסר התאמה בין הלסתות.
    צריך לבצע אנליזה של מבנה עצמות הפנים ושל הסגר, ורק אז ניתן יהיה להציע לך את הפתרון המתאים.
    אני מציע לך להבדק באחת משתי המרפאות המובילות בארץ לניתוחים כאלו: במרכז הרפואי "שיבא" בתל-השומר או בבלינסון.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסת..
    רוני
    06/05/2007

שלום..
    רציתי לשאול אם ניתוח בלסת משאיר סימן או צלקת?
    ואיך ניתוח כזה מתצבע.. מה עושים בו?
    יש לי בעיה במיקום לא תקין (קדמי) של הדיסק במפרק הלסת.
    לא בטוח שאני אצטרך ניתוח אבל רציתי לשאול בכל אופן.. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לסת..

הוספת תגובה

• ניתוח פרק לסת

ד``ר דניאל ניצן
    06/05/2007

שלום ירדן
    ישנן כמה גישות כירורגיות לניתוח בפרק הלסת. הגישה שבדרך כלל משתמשים בה כוללת חתך ליד האוזן ובאזור הרקה, כך שנותרת צלקת בעור אך כמעט ולא רואים אותה משום שרובה חבויה בשיער ובקפל העור ליד האוזן.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלסת
    yoni
    06/05/2007

שלום רב
    יש לי כאבים בלסת כבר מעל שנה תקופה מסוימת שהיה לי שקט בכול אחת מפעמים הייתי מטופל בתרופות כגון ארטופנים איבופנים וכו' לאחרונה הכאבים חזרו בצורה מאוד משמעותית אני קם כמה פעמים באמצע הלילה ואיני יכול לאכול ...
    לפני מעל שבוע קמתי ולסת שלי פשוט זזה ימינה וקדימה הגעתי לכירוגג פה ולסת והוא איבחן שאין זו פריקה אלא בעיה במפרק ככל הנראה שריר תפוס או דלקת רופא אחד רשם TMD ושני רשם TMJ פתיחה של 35 מ"מ טיפול של ארקוקסיקה 120 לשבוע וצילום פנורמי השאלה שלי היא מחר זה הכדור האחרון שלי ועדיין הלסת לא במקום ואני רק עוד שבוע חוזר לרופא אולי יהיה נכון להמשיך את טיפול תרופתי כמו כן בצילום פנורמי לא קיבלתי תשובה אלא רק את צילום מה שהבחנתי מייד זה בצד שמאל מה שנאמר לי שזה מפרק בו יש לי כאבים הוא בגודלו קטן פי 2 מצד שני אפילו יותר מי פי 2 ( לא מופיע כתם שחור אלא פשוט קטן יותר לאורך ולרוחב ) האם למרות שזה שאלה במסגרת הפורום תוכל לתת לי בגדול את המשך את טיפול ופחות או יותר לאבחן מה שיש לי תודה רבה ואני מתנצל על שאלה הארוכה תודה רבה יוני

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלסת

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר דניאל ניצן
    06/05/2007

שלום יוני
    אני מצטער, אך אינני יכול לתת אבחנה על סמך התיאור שלך. רק לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית שלך אוכל להתיחס באופן פרטני. אולם ברור שהכתובת שאתה צריך לפנות אליה, היא מרפאת פרקי הלסת. יש מרפאות כאלו במרכזים הרפואיים הגדולים, ובבתי הספר לרפואת שיניים - באונירסיטת תל אביב ובהדסה ירושלים.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת לסת
    מיטל
    04/05/2007

עקב בעיות שיניים וחניכיים רבות , נעקרו לי רוב השיניים בשני הצדדים למטה, למעלה יש לי 3 גשרי שיניים שמרכיבים את כל השיניים העליונות. בשנתיים האחרונות הסגירה יותר קשה ומאולצת והלסת התחתונה הלכה אחורה , דבר שיוצר מראה מעוות. אני בת 30 כיום מטפל בי רופא שיניים שמרכיב לי תותבות בשני הצדדים למטה. הייתי אצל רופא מומחה בפה בלסת ברמב"ם והוא אמר לי לאחר שהתייעץ עם רופאים נוספים שלאחר שאגמור את הטיפול של השלמת התותבות דבר שיגרום למצב של הרמת מנשך, לבצע ניתוח שיזיז את הסנטר קדימה והלסת העליונה קצת פנימה כי היא קצת בולטת (פגם גנטי) או משהו כזה פשוט לגרום לסגירה קלה יותר וטבעית ולא מעוותת.
    בכלל אפשרי לבצע ניתוח כזה מסובך?

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת לסת

הוספת תגובה

• ניתוחים בלסתות

ד``ר דניאל ניצן
    04/05/2007

שלום מיטל
    קודם כל - אם רופא מומחה הציע לך את הטיפול - כנראה שאפשר לבצע אותו....
    ולגוף התשובה : קיימים ניתוחים אסטטיים רבים ומגוונים בלסתות - ניתן להזיז כל לסת בכל שלושת המישורים במרחב, ועל ידי כך לתקן מצבים של לסת (אחת או שתיים) בולטת, סטיה בקו האמצע, חוסר סימטריה, בעיות מנשך, ועוד.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה מתחת ללסת
    mimi
    04/05/2007

שלום!
    לפני כשלושה שבועות הייתה לי דלקת בשן בינה, נתנו לי אנטיביוטיקה ואמרו לי כי אני חייבת
    להוציא אותה בהקדם. לאחר שהדלקת עברה הבחנתי בגולה קטנה מתחת ללסת באותו צד של השן הדלקתית. הגולה לא כואבת. מה זה יכול להיות? זה קשור לדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    גולה מתחת ללסת

הוספת תגובה

• גולה תת לסתית

ד``ר דניאל ניצן
    04/05/2007

שלום מימי
    קשה לי לענות על סמך התיאור שנתת. אני מציע לך לפנות לרופא המטפל על מנת שיבדוק אותך, ויפנה אותך במידת הצורך להמשך בירור.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מה18.4 ....
    רוני
    04/05/2007

מצטערת שאני כותבת רק עכשיו פשוט עדיין לא הלכתי לרופא כי כל הזמן דחיתי את זה וזה כבר ממש נוראי כי זה מעיק עליי יותרר מיום ליום!!
    הפלטה שכתבתי עליה זאת פלטה מיישור שיניים (שהסתיים לפני שנתיים וקצת..) פשוט התכוונתי שהיא שקופה כי היא לא מהפלטות הרגילות עם הפס הזה מברזל.. בגלל זה חשבתי שאולי זה גרם לבעיה..
    קבעתי תור לרופא שיניים שלי אבל הוא לעוד שבועיים ואני לא בטוחה שדווקא אליו אני צריכה ללכת..
    חייבים ללכת לכירורג.. או למי..? ז"א מה האפשרויות ואם זה משנה למי הולכים? במיוחד במצב שלי שהוא לא משהו כי אני לא יכולה לפתוח את הפה\= ואני גם לא רוצה לחכות שבועיים כי זה כואב לי וגם גורם לי לכאבי ראש.. שלא נדבר על זה שאני לא יכולה לאכול....
    אין לי סד לילה וגם לא היה לי. אף פעם לא היתה לי הבעיה הזאת של קליקים בלסת או קושי בפתיחת הפה או כל דבר שקשור..
    ועוד משהו..מותר לעשות ניתוחים בלסת רק מגיל 17?? ובאיזה מצבים בדיוק עושים ניתוח?

סליחה על כל השאלות.. ותודהה רבה רבה!!=]

לקביעת תור
    סגירה
    המשך מה18.4 ....

הוספת תגובה

• קליקים בלסת

ד``ר דניאל ניצן
    04/05/2007

שלום הלה
    הכתובת שאת צריכה, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, היא מרפאה לפרקי הלסת. יש מרפאות טובות באוניבסיטאות בתל-אביב ובירושלים, וכן במרכזים הרפואיים הגדולים, כגון תל-השומר.
    ניתוחים לשיפור האסטטיקה של הלסתות מתבצעים בדרך כלל רק לאחר סיום הגדילה, שזה בממוצע גיל 15-17 לבנות, או 16-18 לבנים.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלסת בזמן שתיית אלכוהול
    איריסרמתשרון
    01/05/2007

מזה שנים, יש לי כאבים בלסתות בזמן שתיית אלכוהול, וממש לא משנה מה.
    הכאבים נפסקים אחרי כמה דקות של הפסקת השתיה.
    האם זו אלרגיה למשקאות חריפים?
    אני גם חורקת שיניים בלילה על פי דברי רופא השיניים וזה גורם לי לכאבים במפרק הלסת.

הוספת תגובה

• כאבים בלסת בזמן שתיית אלכוהול

ד``ר דניאל ניצן
    01/05/2007

שלום איריס
    התופעה שאת מתארת אינה מוכרת לי. אם היא מפריעה לך, אני מציע לך לפנות ליעוץ במרפאה לכירורגיית הפה והלסתות באחד המרכזים הרפואיים הגדולים.
    לגבי ההרגל של חריקת שיניים בלילה, זו תופעה נפוצה מאוד, ורופא השיניים שלך יכול להכין לך "סד-לילה" שעשוי לעזור.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לסת
    נעמה המיואשת
    01/05/2007

האם יש אפשרות בגיל 24 לתקן את הלסת ללא ניתוח לשבירת לסתות ?או שזה כבר גיל מאוחר ואין סיכוי שזה יצליח. האם יש עוד דרכי טיפול?(הכוונה שהלסת העליונה קטנה מהתחתונה כרגע)

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון לסת

הוספת תגובה

• תיקון לסת

ד``ר דניאל ניצן
    01/05/2007

שלום נעמה
    ניתן לתקן מצב של לסת תחתונה בולטת בכל גיל. כדי להציע לך דרכים חלופיות, במידה וישנן, עלייך להיבדק באחת המרפאות הגדולות המטפלות בניתוחים כאלה ( למשל: בתל-השומר או בבילינסון ).
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה ושתל
    הדס
    29/04/2007

אני צריך לעקור שן בינה שסביב השורש שלה יש דלקת, והשן הטוחנת שלידה נעקרה כבר מזמן. הייתי אצל שני רופאי שיניים, ושניהם המליצו רק על שתל אחד במקום הטוחנת אך לא במקום הבינה. אך בעוד שרופא אחד המליץ לעשות את העקירה ואת השתל באותו הטיפול, השני המליץ על העקירה בטיפול הראשון, ואת השתל בטיפול נפרד מאוחר יותר.

האם יש יתרון כלשהו לאחת מהשיטות. או שמא לכל שיטה יתרון משלה. מהם?

תודה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה ושתל

הוספת תגובה

• עקירה ושתל

ד``ר דניאל ניצן
    29/04/2007

שלום הדס
    כפי שהבנת, ניתן לבצע עקירה ושתל באותה פגישה (השיטה נקראת השתלה מיידית), ולעיתים יש צורך בהמתנה של מספר שבועות בין העקירה לביצוע השתל.
    שתי האופציות טובות, ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. הפרמטרים לבחירת השיטה המתאימה ביותר הם רבים ומגוונים, ואין תמימות דעים מוחלטת לגביהם. לכן אין סיכוי שאצליח לפרט את כולם ולהבהיר את הסוגיה במלואה במסגרת המצומצמת של הפורום.
    עצתי לך היא ללכת עם הרופא שאתה נותן בו אמון, ולהניח לו לבחור את השיטה המתאימה לך ביותר.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צי'סטה בחניכיים
    רפי
    27/04/2007

אני בן 44 התגלה אצלי צי'סטה בחניכיים הקדמיים בגודל של 5 ס"מ, אני אמור לעבור ניתוח להוצאת הצי'סטה, הרופא אמר שקודם אעשה טיפולי שורש בשיניים הקידמיות ולאחר מכן את הניתוח שככל הנראה ישאיר לי חור בחניכיים ואז אצטרך לעבור עוד ניתוח באזור האגן לסתימת החור בחניכיים, לי זה נראה קצת מפחיד ומסובך, האם ההגיו9ן לא אומר קודם להוציא את הצי'סטיה ולאחר מכן טיפולי שורש, ומה לגבי החור שישאר בחניכיים? אנא עזור לי במידע אני חסר אונים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צי'סטה בחניכיים

הוספת תגובה

• ציסטה

ד``ר דניאל ניצן
    29/04/2007

שלום רפי
    מכיון שלא ראיתי את הצילומים שלך, אני יכול להתיחס רק באופן כללי.
    במקרים רבים הגיוני יותר לבצע טיפולי שורש בשיניים שהיו הגורם לציסטה, ורק אחר כך להוציא את הציסטה, אך כל מקרה לגופו, ויש להתיעץ עם הרופא המטפל.
    אני מנוע מלהמליץ על רופא מסוים, אולם ברור שאתה זקוק למומחה לכירורגיית הפה והלסתות. רשימה של המומחים לכירורגיה, ניתן למצוא באתר האינטרנט של הסתדרות לרפואת שיניים. כמו כן ניתן להתיעץ עם הרופאים במחלקות לכירורגיית הפה והלסתות באחד מהמרכזים הרפואיים הגדולים - תל השומר, איכילוב, בלינסון, רמבם, הדסה וכו' .
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים מתוך שינה
    מירב
    25/04/2007

סיפרו לי שיש לי נטייה לחרוק שיניים מתוך שינה. מעבר לכ שזה משגע את כל מי שישן איתי בלילה :)
    האם יש לזה גם בעיות בריאותיות? ממה זה נגרם ואיך אפשר לטפל בזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים מתוך שינה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים

ד``ר דניאל ניצן
    25/04/2007

שלום מירב
    הנטיה לחרוק או להדק שיניים בלילה היא נפוצה מאוד, והיא כנראה סוג של ביטוי/תגובה ללחצים הנפשיים שהם מנת חלקנו היומיומית.
    פעולת השחיקה או ההידוק לאורך זמן עלולה לגרום לבעיות, כגון כאבים בשרירי הלעיסה ובפרקי הלסת, הרס איטי של השיניים, ועוד.
    למזלך הרב, לשחיקה לילית (בניגוד לשחיקה ביום) יש פתרון פשוט ויעיל, הנקרא סד לילה. זהו סד מאקריל שרופא השיניים שלך יכול להכין (בעזרת טכנאי המעבדה).
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה כלואה ועששתית
    רפי
    21/04/2007

אני בן 49 מטופל בתרופות ליל"ד
    עלי לבצע עקירה כרורגית של שן בינה כלואה ועששתית. הניתוח הזה שיתבצע ע"י מומחה פה ולסת מאד מלחיץ אותי ורק המחשבה עליו מעלה לי את לחץ הדם.
    ידוע לי שמשתמשים בניתוח בזריקת הרדמה מקומית המכילה אדרנלין.
    מה עלי לעשות האם מותר לי לקחת תרופת הרגעה כלשהי ?
    האם אני חשוף יותר לזיהומים וסכנת הסתבכות והאם רצוי לעבור את הניתוח הזה בתא לחץ בבית חולים?

הוספת תגובה

• עקירת שן כלואה ולחץ דם

ד``ר דניאל ניצן
    21/04/2007

שלום רפי
    אין בעיה לעקור שן בינה כלואה עם התרופות ליתר לחץ דם. לא צפויים סיבוכים מיוחדים השונים מהרגיל, ואין שום ספרות מדעית התומכת בביצוע הטיפול בתא לחץ. ברוב המכריע של המקרים אין בעיה לבצע אלחוש מקומי עם אדרנלין משום שהכמות המגיעה לדם מזערית, ופחותה מהכמות שהגוף שלך מפריש באופן טבעי, עקב הסיטואציה הסטרסוגנית. השימוש באלחוש עם או ללא אדרנלין יישקל על ידי הרופא המטפל, ואם הוא כירורג מומחה אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהוא יודע את המגבלות, במידה וישנן כאלו במקרה שלך. ניתן לקחת תרופות הרגעה, אך רק ביעוץ הרופא המטפל.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "נגע"
    שרון
    21/04/2007

לפני כשנתיים סיימתי טיפול אורטודנטי
    בבדיקה אקראית נתגלה אצלי נגע לא ברור ותופס מקום (אוסטאובלסטי?)
    הנגע נמצא בין שיניים 34 ל 35 בלסת התחתונה
    יש צורך לעשות ביופסיה
    מה הסיכונים באיזור זה?
    מה הסיכונים בפעולה שכזו? (אני עדיין לא מדברת על תוצאות הביופסיה...)
    האם עובר שם איזשהו עצב שעלול להיפגע?
    זה יכול להיות קשור לטיפול האורדודנטי?

לקביעת תור
    סגירה
    "נגע"

הוספת תגובה

• נגע בלסת תחתונה

ד``ר דניאל ניצן
    21/04/2007

שלום שרון
    כפי שבודאי הסבירו לך, יש עצב שיוצא מהלסת התחתונה בין שיניים 34-35 , ופרוצדורה כירורגית במקום עלולה לגרום לפגיעה בו. זה הסיכון העיקרי בניתוח באזור הזה, וההשלכה של פגיעה כזו משמעותה חסר תחושה בחצי השפה התחתונה משמאל, שעלולה להיות בלתי הפיכה. מכיון שלא ראיתי את הצילום, איני יכול להתיחס לנגע עצמו. סביר מאוד שאין שום קשר בין הנגע לטיפול האורטודונטי שעברת.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נזהרים?

שרון
    22/04/2007

ראשית תודה על תשובתך המהירה
    אבל זה נשמע מפחיד...
    אם הנגע לא מפריע לי בשום צורה והוא התגלה באקראי
    האם שווה לקחת את הסיכון?
    האם כשפותחים את האיזור "רואים" את העצב או שבעצם החיתוך יש את סכנת הפגיעה?
    האם ניתן לעשות ביופסיה בצורה לפרוסקופית? (מקווה שהאיות נכון)

מהן ההוראות וההנחיות כרופא כדי להימנע מפגיעה בלתי הפיכה שכזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נזהרים

ד``ר דניאל ניצן
    01/05/2007

שלום שרון
    אינני יכול להגיב באופן ספציפי כי לא ראיתי את הנגע המדובר. אולם אם כירורג פה ולסתות המליץ לך על ביופסיה, כנראה שזה הטיפול המומלץ.
    אין היום טיפול לפרוסקופי שיכול להוות תחליף לטיפול הכירורגי הקונבנציונלי.
    לגבי התיאור הטכני שאתה מבקש - אני לא יכול להעביר לך את כל תוכנית ההתמחות בכירורגיה, שאורכה חמש שנים, במספר שורות אלה.
    עצתי לך - קבל חוות דעת שניה, ואפילו שלישית ורביעית, ולבסוף בחר מטפל ש"נראה לך", וסמוך עליו שהוא יודע מה הוא עושה.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה