מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלוראיתן22/08/2010
שלום
לאחר שחייה בבריכה, יש לי תחושה מצמררת ולא נעימה בשיניים בעקבות הכלור. האם ישנו חומר כלשהו למרוח בטרם השחייה למניעת רגישות זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יש לך נסיגת חניכיים
ד``ר גלית כהן23/08/2010פנה לבדיקה אצל רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת לאחר טיפול שורשרינת21/08/2010
שלום רב,
לפני חצי שנה, באמצע טיפול שורש ראשוני פתאום הרופא קדח בצורה אשר זעזעה את כל הראש.
זאת אומרת אחרי שהוא קדח זמן מה, הוא הזהיר אותי ואמר שעכשיו ארגיש זעזוע בזמן הקדיחה ואכן ה ר ג ש ת י.
מעולם לא נתקלתי בזה קודם, למרות שאני אחרי 5 טיפולי שורש.
האם יש הסבר לכך ? ?
כתוצאה מהזעזוע קיבלתי למחרת סחרחורת שנמשכה 3 ימים שבהם שכבתי במיטה, לאחר מכן היו לי סחרחורות כל פעם שהסתכלתי כלפי מעלה או התכופפתי. לאט לאט זה השתפר אבל עדיין איני יכולה לשכב על הגב או על צד שמאל.
איך אני אמורה להמשיך בטיפול השורש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטט במהלך טיפול שיניים
ד``ר גלית כהן21/08/2010ה"זעזוע" שהרגשת הוא פשוט מכשיר (מקדחה) שגורמת לרטט רב יחסית. (בגלל שהיא עובדת על מס נמוך יותר של סיבובים בדקה) המכשיר הזה נמצא בטיפול שוטף במרפאת שיניים. הוא משמש לניקוי אזורים עמוקים . למיטב הבנתי אין כל קשר בינוו לבין הסחרחורת שהרגשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של הרדמה וכא לאחר יומיים.רחל20/08/2010
שלום רב.
בתי בת 7 והיא עברה טיפול שורש כולל זריקת הרדמה.
הטיפול התקיים ביום רביעי 18.08.10.
מיד לאחר הטיפול היה לה מן בליטה קשה וכואבת באיזור הטיפול - נראה חיצונית.
במשך היום עדיין היו כאבים בעיקר במקום המדובר.
לא ראיתי אותה עד היום בשעות הצהריים - היא מתלוננת על כאב במקום, ממש לא מאפשרת שאגע בלחי.
היא נראית כאילו היא אחרי הרדמה - החיוך עקום וזה ניכר גם בזמן דיבור.
מה לעשות? אני מתלבטת אם ללכת דחוף למיון.
תודה מראש
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי חוזרת לרופא לבדיקה
ד``ר גלית כהן21/08/2010מישהו צריך לבדוק את האזור. אם את לא מוצאת רופא שיניים , פני למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה אלמנובי20/08/2010
האם שתיית מיץ פטל מזיקה לשיניים
אודה לתשובה של מה בדיוק נפגע ומדוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה ממותקת
ד``ר גלית כהן21/08/2010סוכרים מזיקים לשיניים בכך שהם מהווים מקור מזון לחיידקים בפה ואלו מפרקים את הסוכרים ומפרישים חומצה הגורמת נזק לשיניים.
כמובן הכל תלוי בכמויות ובצחצוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר לעומת שתל?יעל19/08/2010
היי,
נשברה לי שן קדמית שמצריכה טיפול שורש ואני מתלבטת בין שתל לבין כתר.
מה היתרונות והחסרונות של כל אופציה מבחינת: חוזק השן, מה נראה יותר טוב, נוחות ואיכות הלעיסה, החזקת מעמד לאורך שנים, סיכונים וסיבוכים לרבות השפעה אפשרית על החניכיים, עלויות בסדרי גודל. מהן סיכויי ההצלחה בכל אחת מן החלופות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר או שתל.
ד``ר גלית כהן21/08/2010אם השן ניתנת לשיקום עי טיפול שורש וכתר, אין שאלה בכלל וברור שיש לשקם עי טיפול שורש וכתר ולא לעקור את השן ולהתקין שתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- בעיות חניכייםאורטל19/08/2010
שלום רב,
אני בת 28 ועישנתי בערך חמש שנים. במהלך החמש שנים הללו, נוצרו אצלי בעיות חניכיים, יש לי נסיגת חניכיים לא פשוטה, השיניים נראות ארוכות מן הרגיל וכן, השיניים הצהיבו ויש עליהן כתמים שלא ירדו גם אצל שיננית.
בחודש האחרון נגמלתי מעישון ורציתי לדעת האם יש סיכוי שמחלת החניכיים תעבור?, האם יש סיכוי שהחניכיים ירדו מעט וכך השיניים ייראו פחות ארוכות?, האם יש סיכוי שהכתמים בשיניים ירדו במשך הזמן?
כלומר, עד כמה ניתן לשקם את השיניים ובעיקר את החניכיים לאחר גמילה?
תודההה אני מבוהלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וחניכיים
ד``ר גלית כהן21/08/2010ראשית , עישון תורם למחלת חניכיים אך ודאי אינו הגורם הבלעדי.
חשוב לפנות למומחה לחניכיים אם בגילך את מציגה מחלה מתקדמת כפי שציינת.
ככלל צביעה ניתנת לניקוי והורדה, אך הרבה יותר קשה ל"החזיר חניכיים". תיקון נסיגת חניכיים מתריך ניתוח חניכיים ולכן ראשית פנייה למומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים וצחצוח?מ'19/08/2010
שלום,
לפני כחצי שנה ירד לי דם כאשר צחצחתי שיניים, וכעבור יומיים - הדימום חלף. לא הייתה לי נפיחות בחיך.
מזה כ-4 ימים, ישנה נפיחות של החיך הפנימי (בשן אחרת), וכן, דימום קל.
כשאני נוגעת עם האצבע ב"פצע המדמם" - לא רואה דם.
אני צחצחת שיניים עם מברשת חשמלית כ-פעם עד ארבע ביום (כבר 5 ימים אני מצחצחת 3 פעמים ביום בגלל הדימום).
כשאני מצחצחת - אני מתעקבת על מיקום הדימום (גם כשהמברשת עובדת וגם כשלא)
האם אני צריכה לצחצח באיזור הדימום (ממש על הפצע? כי חשבתי אולי זאת אפשרות לחטא את הפתע)
האם אני צריכה לצחצח ללא משחה? (להרטיב את המברשת ו"לשטוף" את האיזור?)
כמו כן -
לעיסת דברים קשים כואבים לי (רק באיזור החיך שמדמם)
אשמח להצעות,
תודה,
מ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?????
מ'21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן21/08/2010אולי הבעיה לא רק בעיית חניכיים וגם אם כן צריך אבחון לפני הצעות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לצחצח במקום "הדלוק" או לא?
מ'21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים
ד``ר גלית כהן21/08/2010אם זו דלקת ודאי שכן,
אם זה נגע אחר, צריך טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיטה השקופהבר18/08/2010
שלום לכולם :)
לפני זמן מה כשגלשתי באינטרנט הופיע בצד פרסום של "השיטה השקופה",
והבנתי שכנראה אפשר ליישר את השיניים בלי לעשות גשר..
רציתי לשאול האם אתם מכירים את השיטה ואם כן- מה טוב ומה לא טוב בה, כי זה משהו יחסית די חדש ואני מפחדת לקחת סיכון וליישר את השיניים בשיטה הזו ואח"כ זה לא יצא יפה או יפגע בשיניים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריות ללא סוכררועי18/08/2010
שלום רב,
קראתי שבתום ארוחה מומלץ ללעוס מסטיק, ומוטב ללא סוכר, כדי לגרום להפרשת רוק שסותר את החומציות בפה. שאלתי היא האם מסטיקים וסוכריות שמתיימרות להיות ללא סוכר (כגון אורביט) שיש בהם ממתיקים כמו סורביטול ואיזומלט אינם מזינים את חיידקי הפה, שכן 97% ממשקל הסוכריה הוא פחמימות. האם חיידקים ניזונים מגלוקוז בלבד?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכריות ללא סוכר
ד``ר עדי אריאלי18/08/2010שלום א,
החיידקים הגורמים למחלת העששת זקוקים בעיקר לסוכרוז. ממתיקים מלאכותיים אינם בעלי משמעות בהתפתחות מחלת העששת. צריכת סוכריות ומסטיקים ללא סוכר אכן מגבירים את הפרשת הרוק (שסותר את החומציות שנוצרה בחלל הפה מפעילות החיידקים) וכך מפחיתה את הנזק שנגרם לחומר השן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לילדיםשרה18/08/2010
לבני בן ה-9 יש שיניים תחתונות עקומות. אחת בפנים אחת בחוץ. במעין זיגזג... השאלה באיזה גיל ניתן/אפקטיבי לעשות יישור שיניים. ברצוני לציין שרק לפני שנתיים החלו ליפול לו השיניים ועדיין לא כולן נפלו.
דבר נוסף, החניכיים מעל שני השיניים הגדולות הקידמיות מעט נפוחות, כמעין יורדות קצת על השיניים. האם זה טבעי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הרדמה יכולה להיות מקולקלת?שרה18/08/2010
אני בסידרת טיפולים בשיניים ואתמול קרה לי משהו ממש מוזר....
היה לי טיפול שורש. לפני הטיפול קיבלתי כמובן זריקת הרדמה וברגע שהרופא סיים את הזריקה היו לי דפיקות לב מואצות בצורה בלתי רגילה ורעדו לי הידיים. ממש הרגשתי כאילו אני עומדת להתעלף והדפיקות לב היו מהירות מהירות מהירות...
מה קרה בדיוק? יכול להיות שהזריקה היתה מקולקלת? יש דבר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר עדי אריאלי18/08/2010שלום שרה,
בחומר האילחוש המקומי יש אדרנלין ולעיתים זה גורם לדופק מואץ מיד לאחר ההזרקה אך זה חולף.
בהצלחה בטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבים מבקיעת שן בינהשלי17/08/2010
שלום,
אין לי מקום לשיני הבינה אך גם מסוכן לעקור בשל קירבה לעצב. חוץ מזה, בצילום רואים שבאחד הצדדים למעלה יש 2 שיני בינה, נעקור אחת, תצא אחת נוספת.
אחת השיניים בוקעת עוד קצת החוצה וזה כואב כי נושכת את הבשר שעל השן. האם ישנה דרך להקל על הכאבים, זמנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי18/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיק המכיל קסיליטול לילדיםדניאל16/08/2010
הבנתי כי מסטיק ללא סוכר מסוכן לילדים מאחר ויש בו ממתיק מלאכותי, ברם, הבנתי כי מסטיק המכיל קסיליטול כן בריא לילדים מאחר והממתיק הינו טבעי ומאושר ע"י האגודה לסוכרת.
א. האמנם כצעקתה?
ב. האם תוכלו לתת לי שמות של מסטיקים שמכילים קסיליטול וכן ניתן לתת לילדים שכן הילדים שלי מאוד אוהבים מסטיק אך מאז ששמעתי כי ממתיקים מלאכותיים אינם בריאים עבורם הפסקתי לתת להם.
הייתי נותנת להם מסטיקים ללא סוכר של MUST או ORBIT. אם אלה לא מומלצים לילדים איזו חב' כן מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסיליטול
ד``ר עדי אריאלי17/08/2010שלום דניאל,
קסיליטול הינו ממתיק מלאכותי שאינו גורם לעששת כמו הסוכרוז (סוכר). בנוסף, נמצא שקסיליטול אף תורם לעיכוב התפתחות עששת וזה יחודו יחסית לממתיקים מלאכותיים אחרים. לפי משרד הבריאות אין מניעה לשימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים ובלבד שאין צריכת יתר (הכמות המותרת המקסימלית מפורטת על אריזות המוצרים). לגבי המלצה של חברות כמובן שאני מנוע מלעשות זאת בפורום זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול, באיזה מידה הוא מזיק?שירה16/08/2010
לד"ר שלום וברכה,
לאחרונה קראתי על הסכנה בשתיית אלכוהול לבריאות הפה והוושת.
עד לפני תקופה מסוימת נהגתי לחטא את פניי במשך שנתיים בכל יום עם אלכוהול רפואי 70% בעזרת תרסיס.
כמובן שלא בלעתי את האלכוהול, אך הוא נגע בפי והיה אפשר לחוש את טעם האלכוהול לזמן קצר,
עד שהתאדה, ואף הרגשתי כי אני נושמת אותו.
האם יש להמנע מפעולה מסוג זה?
האם עלי להבדק?
האם עלי לחשוש?
איזה סוג של צריכת אלכוהול מזיקה?
יש לציין כי מעבר לכך נמנעתי מאז ומתמיד מצריכת אלכוהול או עישון.
תודה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פה עם אלכוהול
ד``ר עדי אריאלי17/08/2010שלום שירה,
אלכוהול אינו חומר אנטיבקטריאלי המתאים לשימוש דנטלי משתי סיבות: השפעתו על חיידקי חלל הפה זניחה ובנוסף הוא גורם לגירוי לא רצוי לרקמות (בוודאי בריכוז 70%). יש שטיפות מסחריות המתאימות לשימוש בפה ויעילות יותר לשמירה על הגיינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים צמודים ללא רווח בינהםטלי15/08/2010
האם זה נכון לעשות כתר צמוד לכתר או לשן ללא רווח בינהם?לא נוח לי כי ברצוני להשחיל חוט דנטלי לניקוי או קיסם ואי אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים צמודים
ד``ר עדי אריאלי17/08/2010שלום טלי,
נקודת המגע בין כתרים כמו גם בין שיניים חייבת להיות הדוקה כדי למנוע דחיסת מזון ברווח. בו זמנית, נקודת המגע גם חייבת לאפשר מעבר חוט דנטלי או קיסם וזה צריך להיבדק על ידי רופא השיניים.
אם אינך מצליחה להשתמש בחוט דנטלי או בקיסם פני לרופא השיניים שיבדוק זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)