מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותלילך21/04/2010
רציתי לדעת מה ההבדל בן צילום פנורמי לבין צילום נשך לשיניים והאם בצילום פנורמי יכולים לראות יותר טוב עם יש חורים או לא? ולפעמים עם מופיעים שחורים על השן בצילום פנורמי זה חייב להיות חורים או שזה יכול להיות משהו אחר? והאם שטיפת פה מזיקה לשיניים כי הרופאת שלי אמרה ששטיפת פה זה לא טוב לשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר גלית כהן23/04/2010נשך ופנורמי הם 2 צילומים שונים בתכלית. "חורים" רואים יותר טוב בצילום נשך. כל היתר: שורשים, עצם מחלת חניכיים וכד' יותר טוב בפנורמי. הם משלימים זה את זה.
יש הרבה סוגי שטיפות פה, יש כאלה שהן לשימוש לזמן מוגבל ולא לשימוש רציף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שתל אחרי עקירהליאור20/04/2010
אז ככה... עברתי עקירה כירורגית לפני 10 חודשים בצד שמאל למעלה, בשן השלישית מהסוף בצד שמאל למעלה, שן 26 אני חושב. לפני העקירה, הרופא שנתן לי הפנייה לעשות עקירה (אני חייל) אמר לי שאחרי חצי שנה-שנה אחרי העקירה, כדאי לעשות שתל במקום השן שנעקרה מכיוון שהשיניים עלולות לסגור את החלל שנוצר בפה בגלל העקירה, מה שיכול ליצור רווחים בין השיניים. זה היה נשמע לי קצת לא הגיוני וגם שאלתי אנשים שעשו עקירה בשיניים צדדיות שלא נראות לעין, והרבה מהם אמרו שהם לא עשו שתל או כתר במקום. השאלה שלי האם יש הגיון במה שהרופא בבסיס אמר לי וכדאי לעשות שתל? אני חייב לציין שמבחינת אסתטיקה או נוחות, אין לי צורך בשתל\כתר בגלל שהעקירה לא מפריעה לי לאכול והיא גם לא נראית לעין גם כשאני מחייך. אני רק רוצה לדעת האם זה עלול ליצור לי רווחים בין השיניים או לגרום לבעיות אחרות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא צדק בהחלט
ד``ר גלית כהן23/04/2010כשיש רווח זה גורם לתזוזת שיניים, הן אלה שמאחורי העקירה והן שיניים בלסת הנגדית. חשוב מאד לשקם את השן, בטח בגילך הצעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםרוני19/04/2010
שלום, אני בן 63, יש לי שתי פלטות נשלפות לכל הפה ולצערי אני לא מצליח לשים אותם יותר מכמה דקות וכל הזמן מוריד אותם, לכן אני מעוניין לעשות שתלים לצורך כתרים קבועים.
שמעתי שמשתילים 8 שיניים: 4 למעלה ו- 4 למטה - שמהוות בסיס ועליהן שמים פלטות קבועות - האם זה נכון להשתיל רק 8 שיניים לכל הפה? האם קיימת שיטה עדיפה ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר גלית כהן23/04/20104 שתלים בכל לסת, זה פתרון מצויין לתותבות הנשענות על שתלים, אבל עדיין תותבות. עמ לעבור לגשר קבוע (דומה יותר לשיניים) יש צורך בדכ בשמונה-שישה שתלים בכל לסת.
הכל תלוי כמובן במצב הלסת, מצב העצם ועוד המון גורמים. צילום ובדיקה מקיפה מחוייבים לפני מתן תשובה מדוייקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש כפולאלי19/04/2010
לאחרונה לאחר 20 שנה ללא טיפולי שניים ( לפני 20 שנה המון סתימות אפורות ועמוקות )
לאחר ביקור שיננית נשברה לי חתיכת שן פניתי לרופא דרך אינטרנט והוא המליץ טיפטולי שורש מאחר והסתימות מאוד גדולות הסכמתי וכך אני נמצא כרגע לאחר מבנה בשני שיניים (לאחר טיפול שורש) כרגע מאוחר לשאול עם זה היה חובה (לא היו לי כאבים ) אולם ההמלצה של הרופא לעשות לי כתרים חצי אציליים מחוברים יחדיו !!! האם זה טוב לבצע כתרים צמודים כמקשה אחת !!! אנא המליצו לי מה אליי לבקש !!! האם טוב יותר כתר בודדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במצב השיניים
ד``ר גלית כהן23/04/2010ככלל אם לשיניים יש מספיק תמיכה, עדיף לשחזר כל אחת לחוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים וגיל ההתבגרותויויאן19/04/2010
שלום, אני בן 17, באמצע גיל ההתבגרות..
תמיד השיניים שלי היו יפות ישרות ולבנות ברוך השם, אבל לאחרונה כשאני מתחיל להתפתח, השיניים נראות קטנות ...מה שגם הלסת עוד לא התפתחה וזה ניתן לראות , האם יש קשר? האם זה יכול לבסתדר בע"ה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הבדלים בין צמיחת הלסת לשיניים
ד``ר גלית כהן23/04/2010הלסת עוד תגדל קצת, השיניים כבר לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטת שינייםא18/04/2010
שלום,
בגיל 15 לצערי עשו לי סתם 3 סתימות,בזמן האחרון ( 8 שנים לאחר מכן ) אני חש כאב חזק בזמן
אכילת מאכלים מתוקים ספציפית מתחת לכל אותן סתימות.
הבוקר פניתי לקליניקה פרטית במטרה להחליף אותן, ורופאה צעירה החלה לשם בדיקה בלבד לשרוט לי את השיניים באמצעות מעין מלקוש קטן.
גם את אלה עם הסתימות וגם את אלה הבריאות.
לאחר גמרה אומר שצריך אני לעשות 6 סתימות בצד השני של הלסת (איפה שהכל בסדר).
ששאלתי בפחד מדוע עושה פעולה זאת טענה היא על מנת לבדוק את מצב השן.
מאז יש לי תחושה לא כל כך נעימה בשיניים אותן שיפשפה. ואני די מפחד שעשתה לי נזק, גם לבריאות והאם יכול להיות שהדבר יכול להאיץ את התפוררות הסתימות הנוכחיות?
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זונדה
ד``ר גלית כהן23/04/2010הרופאה בדקה את השיניים עם מכשיר מתכתי חד בשם זונדה. הוא אינו מסוגל לשרוט את השיניים. אם לא היתה משתמשת בזונדה, הבדיקה לא היתה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשינייםטלי18/04/2010
שלום
מהי תוחלת החיים של אשה לצורך חישוב פיצוי בגין פגיעה בשיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להפנות שאלה זו לעו"ד
ד``ר גלית כהן23/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בחניכייםאיריס18/04/2010
שלום רב !
כנראה שיש לי דלקת בחניכיים מכיוון שיש לי ליד שן אחת נפיחות קלה .התחלתי לגרגר עם מלח
וסודה לשתיה. האם יש עוד משהוא שאפשר לעשות ? אני רוצה לציין שיש לי פחד נוראי מרופא
שיניים ואין סיכוי שאלך לטיפול.
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא שיניים המטפל בחרדה דנטלית
ד``ר גלית כהן23/04/2010דלקת מעידה על בעיה.
יש רופאים המתמחים בטיפול במטופלים עם חרדה דנטלית, תופעה נפוצה מאד. רופאים המטפלים אפילו בהרדמה כללית במידת הצורך.
חבל להזניח, כי דוקא בגלל הפחד, את לא רוצ להגיע לטיפולים נרחבים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי17/04/2010
לפני כשנתיים וחצי - שלוש שנים עשיתי שני כתרים בשיניים 24,25 במרפאה של כללית סמייל.
והרופא שטיפל בי מצא לנכון לשים לי שני כתרים מחוברים.
אתמול עשיתי בדיקת שיניים במכבידנט שם אני מטפל לרוב, והרופאת שיננים אמרה לי שבכתר אחד יש אי התאמה ולכן צריך להחליף אותו , ומיכיוון שהכתרים מחוברים צריך להחליף את שניהם.
ושאלתי: מכיוון לפי הנראה יש רשלנות של הרופא בכללית סמייל . האם עליהם להחליף את הכתרים על חשבונם.
מקווה לתשובה מהירה ומנומקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות על טיפול
ד``ר גלית כהן20/04/2010אין תקנות לגבי אחריות על טיפול. סיבת אי ההתאמה יכולה להיות טעות של הרופא או טיפול לקוי שלך שגרם להתפתחות עששת. בכל מקרה החיבור בין 2 הכתרים אינו העניין, כי ניתן להפריד בינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כתר מודבקמשה17/04/2010
שלום!
אשתי ואני עברנו השתלות שיניים ואח"כ הדבקת כתרים.לאחר כמה חדשים,חזרנו לביקורת.אצל אשתי התגלתה דלקת באחד השתלים והרופא הזמין אותה לטיפול.הרופא ניסה להוריד את הכתר שנפרש על כמה שתלים אך הכתר נשאר יציב ולא ירד,גם לאחר הרבה מכות פטיש קלות.הרופא הפסיק את הטיפול והזמין אותה לאחר שבוע ע"מ לחתוך את הכתר סביב השתל ששם נתגלתה הדלקת.אני מבקש לשאול שתי שאלות: האם נכון לעשות כך? והאם אין תמיסה להורדת הדבק,המודבק על השתל. בתודה מראש-משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבק
ד``ר גלית כהן17/04/2010אין כל תמיסה הממיסה דבק דנטלי. אם כתרים לא יורדים עם המכשירים המיועדים להסרת כתר, אין ברירה אלא לחתוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהמאיה17/04/2010
אני נמצאת בתהליך הלבנת שיניים. הביאו לי סד עם חומר שאני אמורה לישון איתו כל לילה.
בלילה הראשון הכל היה בסדר.
בלילה השני (אתמול) הרגשתי עיקצוצים בחניכיים (נאמר לי שזה טבעי וזה יכול לקרות) אבל בבוקר כשהתעוררתי חלק מהחניכיים, בין השיניים היו רגישות והפכו לשחורות-סגולות.
ניסיתי לחפש מידע באינטרנט ומצאתי שזה כוויות מהחומר וזה אמור לעבור לבד.
מה עלי לעשות? האם להמשיך להשתמש בחומר גם היום בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן17/04/2010שמת כנראה יותר מדי חומר
את לא אמורה להרגיש עקצוץ בחניכיים, זו דליפה של חומר.
התופעה חולפת לא לדאוג, אבל הייתי עושה הפסקה של מספר ימים עם ההלבנה עד שיחלימו החניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שן עקב מכהסמדר17/04/2010
לפני מספר ימים נשברה לי (אני בת 28) שן קדמית עליונה עקב מכה (חלק ממנה)ובנוסף אני חוששת שהשן נראית בולטת יותר משהיתה.
א. האם יתכן שכתוצאה ממכה השן תזוז בשלמות וביציבות ללא התנדנדות או דימום?
ב. האם צפוי שהשן תחזור למקום כמו שיניים שעברו יישור שיניים ולא קובעו? אם כן תוך כמה זמן?
תודה שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה לשן
ד``ר גלית כהן17/04/2010יתכן ששן תזוז כתוצאה מחבלה, בדכ זה מלווה בדימום מהחניכיים.
רוב הסיכויים שהשן לא תחזור למקומה לבד
בכל מקרה חובה לפנות לרופא ומייד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשגיא יעקובי17/04/2010
שלום רב,
אני עברתי לפני שבועיים טיפול של חידוש טיפול שורש, הטיפול היה בשני שלבים ( נאמר לי ע'' הרופא שבראשון פשוט הוא הרג את העצב) אתמול ביצעו לי את הטיפול האחרון ,יש לציין שאחרי הטיפול הראשון לא התעוררו לי כאבים אלא קצת רגישות אבל אתמול אחרי הטיפול השני והאחרון (לפני מבנה וכתר)התעוררו כאבים איומים עד שאי אפשר אפילו ליגוע בשן ולישון כמו שצריך מפאת הכאבים .
שאלתי היא : האם זה דבר נורמלי או מצריך ביקור אצל הרופא?
תודה רבה על העזרה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן17/04/2010התופעה נורמלית בהחלט, אבל יש לפנות לרופא כי יתכן ויש צורך באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במוצץמאיה17/04/2010
בוקר טוב דוקטור ,
הבת שלי בת 3 חודשים עד עכשיו לוקחת מוצץ לעיתים רחוקות ולא התעקשתי
אבל לאחרונה היא התחילה למצוץ אצבע בליילה אז החלטנו לתת לה לישון עם מוצץ-
אני יודעת שמוצץ עדיף על אצבע השאלה שלי היא איזה מוצץ נחשב כלא פוגע במבנה השיניים
יש את האוונט או הנוק או המאמ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן17/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן17/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בלשוןמ.פ16/04/2010
שלום רב,
אמי בת 68 ומזה חודש ימים היא סובלת מחתכים בלשון, הם לא כואבים אבל המראה די " מפחיד"
היא נוטלת קומדין, וגם לאחר ביצוע בדיקות דם לפני שבוע היא החלה ליטול ויטמין B פעמיים ביום
לפני כשלושה שבועות היא ביצעה בידקת PPT והתוצאה היתה הרבה מעבר לנורמה (9.7)
היא גם עשתה בדיקה לפטריה בפה והתוצאה שלילית
לבעיית החתכים הרופאה נתנה לה משחה לפצעי פהORAL .. והיא מגגרת עם חלב עזים (תרופת סבתא)
אני לא יודעת האם אתם הכתובת אבל האם חוסר בויטמין B באמת גורם לבעיית החתכים בלשון? לבעיית השינוי בקרישת דם והכי חשוב על מה איך ניתן לרפא את החתכים בלשון?
מקווה שלא עשתי סלט בשאלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר burning mouth syndrom
ד``ר גלית כהן17/04/2010מתאים לתאור שתארת. את יכולה לקרוא על זה יותר ברשת. אם זה מציק פני עם אמך למומחה לרפואת הפה, או למחלקות לרפואת הפה באוניברסיטאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)