מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלבנה עם סודהריטה19/03/2010
קראתי באחד האתרים שניתן לעשות הלבנה ע"י טבילת של המברשת שיניים בסודה לשתייה-לצחצח ואז לצחצח רגיל עם משחת שיניים.
רציתי לדעת אם הדבר לא יכול לפגוע בשיניים או משהו בסגנון.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומלץ
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששתטל19/03/2010
שלום,
אני בן 20 וכל השיניים האחוריות שלי עם סתימות כתוצאה מהזנחה כאשר הייתי צעיר יותר.
בשנים האחרונות , ובמיוחד בתקופה האחרונה עלתה לי מאוד המודעות בנושא צחצוח ושמירה על השיניים.
אני מצחצח לפחות 3 פעמים ביום, מנקה עם חוט דנטאלי לאחר כל ארוחה, משתמש בשטיפות פה , עושה ניקוי אצל שיננית אחת לכמה חודשים, והרגלי התזונה שלי השתנו מאוד ואני כמעט ולא אוכל מתוקים (גם אוכל וגם שתייה).
למרות זאת, עדיין יש לי עששת, אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות. האם זה גנטי ואין פיתרון או שאפשר לפתור את הבעיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010בהחלט יש מרכיב גנטי, הרכב רוק ייחודי וכו', אולם המשך להקפיד על הגיינה טובה, שכן בלעדיה מצבך היה חמור עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה שחורה בחלל הפהענת18/03/2010
שלום רב,
בדופן הלחי (בחלק הפנימי) בתוך חלל הפה מופיעה נקודה אדומה שמתנפחת ומתמלאת בדם והופכת לבליטה שחורה (נראה כמו נקודת חן ). הבליטה מתפוצצת וחוזרת לגודלה המקורי כנקודה אדומה. לעיתים אני מרגישה את הנפיחות ולעיתים לא, עד שבמקרה כשאני פותחת את הפה אני מבחינה בבלוטה שחורה.
כרגע הבחנתי בשתי נקודות כאלה.
מה יכול לגרום לתופעה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לגשת לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שתלאלי18/03/2010
נפלה לי שן אחת קידמית תחתונה.
האם יש אפשרות לשתול (דיבל) שן אחת למרות שרופא השיניים טוען שצריך לעקור את כל ה4 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010איני יכול לענות ללא בדיקה, אולם, יש אפשרות לבצע שתל בודד. אם הרופא החליט לעקור 4 שיניים אז כנראה שהן אבודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר שקוףמלי17/03/2010
אני בת 15 ורציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות גשר שקוף , זה ששולפים אותו כאשר אוכלים אבל להשתמש בו רק כאשר אני נמצאת בבית, יושת וכ'ו. האם זה בכל זאת ישפיע על צורת השיניים אם אני ישתמש בו באיטיות כלומר בלעיתם די רחוקות.. וכמה דבר כזה עולה בערך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בשן- קור וחוםנועה16/03/2010
לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים באחת השיניים הטוחנות העליונות. הכאב נגרם אפילו ממגע אצבע, רוח, שתייה ואכילה. סוג הכאב הוא של רגישות. מה עוד שהלכתי לבדוק זאת ואמרו לי שהשן תקינה לחלוטין.
לפני כמה חודשים התחלתי לחרוק שיניים וחשבתי שאולי יש קשר. יש לי סד ולאחרונה אף הפסקתי לחרוק והרגישות עדיין קיימת באותן עוצמות.
שמעתי על הקצאת שורשים, מעין טיפול שורש אבל אני ממש רוצה להמנע מטיפול בסדר גודל כזה. מה אני אוכל לעשות כדי להקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010איני יכול לאבחן ללא בדיקה, אך על סמך התיאור שלך יתכן שמדובר ברגישות בצוואר השן כתוצאה מנסיגת חניכיים. פנה לבדיקה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בטיפולי שינייםאמא במצוקה15/03/2010
שלום רב, אני אמא לילד אוטיסט, המתגוררת בפתח תקווה, בעלי מוגבל ומובטל ואנו מתקיימים מקצבת ביטוח לאומי. מצב השיניים שלי בכי רע ואני נמנעת מלצאת את גבולות הבית מפאת הבושה. אני זקוקה נואשות לפלטה בלסת התחתונה והעליונה. אשמח ואודה מקרב לב לכל עזרה אפשרית. תבורכו מן השמיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010פני לשירותי הרווחה והם יפנו אותך למסגרות המעניקות טיפולי שיניים לנזקקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהנטלי15/03/2010
היי, לפני כחודש התחילו לי כאבים בלסת התחתונה (השן בינה הרביעית שלי התחילה לבקוע) זה היה מלווה בכאבים קלים ומדי פעם עובר וחוזר. ביומיים האחרונים טיפה התנפחה לי הלסת התחתונה ויש לי כאב שמדומה לכאב ממכה יבשה. השם בינה עדיין בשלב התפתחות אבל רציתי לדעת אם הכאבים או הנפיחות הינם שכיחים. אני לא יכולה לישון על הצד הכואב וכשאני נוגעת בשן יש לי את אותם הכאבים שאני מרגישה בסנטר.
אודה לך מקרב לב אם תשיב לי בהקדם מכיוון שהכאבים והנפיחות הקלה הם לא כל כך נסבלים. את 3 שיניי הבינה האחרות שלי לא הרגשתי ככה וגם לא הייתי צריכה לעקור ולפי חלל הפה שלי אני חושבת שיש לשן מספיק מקום לצמוח.
תודה, נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010לרוב הכאבים אינם חולפים אלא מחמירים. בדרך כלל מדובר בזיהום סביב כותרת השן. יש לגשת לבדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן שלא עוברתאורית15/03/2010
לפני כחודשיים נפלה לי סתימה בשן קדמית.רופא השינים סתם לי את השן אך המשיכו כאבים. כיון שלא נצפתה דלקת, היה חשד לרגישות לסתימה ולכן הסתימה הוחלפה מספר פעמים. הכאבים לא פסקו. לבסוף הרופא התחיל בטיפוןל שורש ואז התברר שכן היה מדובר בדלקת . הפנים שלי התנפחו ובחדר מיון חתכו לי את החניכיים וניקזו לי את המוגלה. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיוויט פורטה ל10 ימים. חיכיתי מספר שבועות כדי שהרגישות בחניכים תעבור ובאתי להמשך טיפול שורש. הרופא ראה בצילום שיש עדין דלקת ונתן לי אוגמנטין לשבוע. הטיפול לא עזר והרופא אמר לי לקחת שוב אוגמנטיו במינון שונה. כעבור שבוע הדלקת עדין לא עברה, והרופא אמר לי לקחת עוד שבוע אוגמנטין כאשר הוא פתח חור בסתימה זמנית כדישהדלקת תתנקז משם. יש לי מחר תור, אך אני עדין מרגישה כאבים בשן. אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית על כל השתלשלות הענינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010איני יכול לאבחן רק על סמך תיאור. צריך לבדוק מהו המקור לדלקת (חניכיים או שיניים) ובהתאם לכך לטפל. האנטיביוטיקה מסייעת בטיפול אך אינה יכולה לפתור את הבעייה לבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות של רופאorle15/03/2010
שלום....יש לי שאלה שהתחלתי טיפול בשיניים שלי לא היה לי כאבים בכלל עכשיו רב השיניים כאבים לי וזה מוזר לי כי בכלל לא היה לי כאבים אני עושה שן אחד סתימה מתחל כאב בשן שלידו עושה עושה סתימה מתבקק שזה לא עזק ואני צקיכה טיפול שורש למהלשלם פעמים למה לא יודעים מההתחלה שצריך טיפול שורש ומשהו שיותר מרגיז שרופא השינים עשה לי בטעות טיפול שורש בשן אחרי שאמרתי לו שכאב לי בשתיה קרה והוא התבלבל והוא זרק את זה עליי ואמר שאני אמרתי שהשן הזה כאב אני לא מבינה רופא לא צריך לאבחן אזה שן צריכה טיפולשורש את האמת נמאס לי לא מספיק שהוא עושה לי סתימה ואחר כך טיפול שורש ואז אני משלמת פעמים גם עושה לי טעיות
טיפול שורש בשן בריא זה מזיק האםעכשיו אני ארגיש כאה בגלל שהשו היה בריא???(אני בדיכאון מכל המצב הזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים לאחר ארוחהא.א.14/03/2010
מה האמת לגבי צחצוח השיניים לאחר ארוחת צהריים? פעם אמרו שלא כדאי בגלל החומציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציחצוח שיניים
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010מספיק לצחצח בוקר וערב. ריבוי ציחצוחים אינו מומלץ בגלל נזק מכני פוטנציאלי לחומר השן. לגבי החומציות- ישנה גישה חדשה לפיה יש להמתין לפחות 30 דק' לאחר הארוחה לפני שמצחצחים שיניים כדי לא להפר את מאזן המינרליים באמייל השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטום חריציםגלי14/03/2010
שלום,
כאשר מבצעים איטום חריצים בשיניים לילדים האם יש הכרח לערוך צילום שיניים קודם או שזה בסדר גם ללא צילום? הרופאה אמרה שאין סימנים לעששת.
תודה ויום טוב, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010צילום מבוצע לשם אבחנה (כגון עששת). איטום חריצים מבצעים בשיניים ללא עששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בקו החניכיים כתוצאה משטיפת פהטלי14/03/2010
שלום
רופא השיניים שלי טוען כי כתמים בקו החניכיים ובין השיניים הינם תוצאה של שטיפת פה
אשמח לחוות דעתכם המקצועית
בברכה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד``ר עדי אריאלי22/03/2010ישנן שטיפות פה שגורמות להכתמה, אך זו יורדת בקלות באמצעות ניקוי ופוליש אצל השיננית. מה שנצבע בדרך כלל הוא הפלאק שנותר על השיניים, ולכן רצוי לצחצח היטב לפני השימוש בשטיפות פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן הטוחנתאורי10/03/2010
לצוות הרופאים שלום רב! בזמן לעיסה יש לי כאב חד וחזק בשן טוחנת תחתונה. הרופא הבודק, שגם ביצע צילום השן, הסיק שאין צורך בטיפול שורש, כי אין לי רגישות לחום וקור וטען שהלחיצה על השן היא כנראה אסימטרית. הוא השחיז ושינה מעט את פני הכותרת. זה לא עזר ולאחר טיפול נוסף שגם כן לא עזר, דחה את הטיפול לתקופה כדי לראות אם חלים שינויים. בינתיים, כל פירור שמגיע לשן זו גורם לכאב. השאלה שלי: מה יכולה להיות הסיבה ומה הפתרון. אודה מאוד לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלעיסה
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010האופציות הן רבות: יש לבדוק את חיות השן ולוודא שהשן אינה נימקית, יש לבדוק אופציה של שבר בשן, יש לבדוק מצב חניכיים ועוד. לכל אפשרות יש טיפול אחר ויש לאבחן תחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשורש מתחת לכתרנתנאל10/03/2010
שלום!
לאחר בדיקה כללית אצל רופא שיניים, הרופא אמר לי שהשיניים שלי במצב טוב ולייתר ביטחון הוא שלח אותי לצילום שיניים. בצילום התגלה שיש לי דלקת קטנה בשורש מתחת לכתר שנעשה בו טיפול שורש בעבר (יש לציין שכיום אין לי כלל כאבים).
המלצתו הייתה לעקור את השן, לבצע שתל ועליו להרכיב כתר.
שאלתי היא- האם חייבים לבצע את הטיפול הנ"ל או שישנה אפשרות לטפל בדלקת ללא עקירת השן?
ואם אני כן חייב לבצע את הטיפול הנ"ל, איזה סוג של כתר ושתל כדאי לי להשים בפה?
אשמח לתשובה בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010זה תלוי באיזה תהליך דלקתי מדובר, מיקומו וגודלו ומהי הסיבה להתפתחותו. יש לבצע אבחנה ובהתאם לכך לטפל. לעיתים חידוש טיפול שורש וביצוע מבנה וכתר חדשים פותר את הבעייה ללא צורך בעקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)