מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה על לשון, דחוף דחוףמוטרד15/04/2010
שלום רב,
אני משתמש בניסטטין (תרחיף) ומטפל בפטרייה שיש לי על הלשון ואני מיואש מהמצב שלי, נא לעזור לי במידת האפשר. אני כבר משתמש בתרופה 15 ימים, 3-4 מ"מ , 3 פעמים ביום.
לעומת שלפני יומיים היה מצב הלשון טוב מאוד וכמעט ירד חלק גדול מהפטרייה, אבל נשאר קצת ואני המשכתי בטיפול, אתמול בבוקר כשהתעוררתי בבוקר ראיתי שהפטרייה צמחה והמצב הדרדר, ובנוסף לכך, כשבמהלך היום השתמשתי בתרופה היא צמחה עוד יותר, כלומר השלב השני של הצמיחה קרה מיד לאחר השימוש בתרופה. במילים אחרות כשהשתמשתי בתרופה ומיד לאחר בליעתה, ראיתי שהפטרייה תופסת שטח עוד יותר גדול. למה זה קורה? ולמה יש צמיחה במהלך הלילה?
כשאני ציינתי שהפטרייה צמחה, אז התכוונתי שהיא צמחה והיה הרעה במצב אבל לא הגיעה למצב ההתחלתי שלפני שהתחלתי את הטיפול.
כל זה קרה לעומת שאני מקפיד על הטיפול ועל הוראות הרופא.
מה אפשר לעשות על מנת לזרז את תהליך הטיפול וההחלמה?
האם יש תרופות אחרות יעילות יותר?
אשמח לקבל ממך כל הערה, עצה...כי אני חייב להיפטר מהפטרייה הזאת..
אני השתמשתי בהתחלה בדקטרין (במשך יומיים) אבל הפסקתי כי לא הצלחתי למרוח אותו על כל הלשון, הפטרייה אצלי תופסת שטח גדול.
אני בן 24.
נבדקתי אצל רופא שיניים והוא נתן לי דקטרין ואחר כך ניסטטין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בלשון
מוטרד15/04/2010בנוסף להודעה הקודמת, ברצוני לדעת אם יש מאכלים מסויימים שמומלץ להימנע מהם שעלולים להיות "מזון" לפטרייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מידע
קרן22/04/2010עליך להימנע מסוכרים שהם חגיגה לפטריה , לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה ,
לגרגר מים עם כמה טיפות עץ התה
לפזר קאפסולה של חיידיקים טובים על הלשון
אם כל זה לא עוזר אין מנוס מטיפול ססטימתי - כדורים
אבל ראשית תאשר שזה באמת פטריה - ייתכן ויש לך לשון גאוגרפית?
עשית משטח , ביופסה ? אבחנו את סוג הפטריה ? ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להשתמש בקורטיזון
קרן22/04/2010לא להשתמש במשכות שיש בהם סטראודים , הם מקלים לטטח הקצר אך לטווח הארוך הם דווקא גורמים לפטרייה להתרבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור לרופא
ד``ר גלית כהן17/04/2010אולי התפתחה פטריה מסוג אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר או שתלמושון15/04/2010
שלום
עשיתי עקירה על שן ן 15
שן מספר 16 עברה חידוש טיפול שורש לפני כ8 חודשים (וכעת עם כתר זמני) קיבלתי אישור שאני יכול לעשות כתר קבוע.
ושן מספר 14 בריאה.
לאחר עקירת שן 15 ואחרי שעשיתי צילום סי.טי נאמר לי שאני יכול לעשות או שתל (עם הרמת סינוס פתוחה).
ומצד שני לעשות גשר.
הדעות של הרופאים היו שניתן לעשות את שניהם (רופא אחד שעושה את השתלים) אמר שמבחינתו תעשה שתל מכיוון שזו העבודה שלי, אבל מכיוון שמדובר בפרוזדורה כירוגית רצינית, הוא אמר שאולי כדאי לשקול גשר.
ומכאן מה כדאי לעשות, מבחינת שיקול כלכלי עדיף גשר כמובן אבל האם הפרוזדורה הזו שווה את הכסף, והאם פגיעה בשן 14 הבריאה היא בעייתית או לא?
אגב לגבי שן 16 שעשיתי חידוש טיפול שורש אני אמור לבוא לבדיקה נוספת עוד כשנה.
אגב אני בן 32, מעשן קלות, בריא
תודה מראש על העזרה בהחלטה
מושון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר או שתל
ד``ר גלית כהן17/04/2010ככלל תמיד עדיף להמנע מהשחזת שן בריאה.
תשובה ספציפית יותר מצריכה לראות צילומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשיניים לאחר סתימות ולאחר שינרונית15/04/2010
1. ביצעתי ניקוי שיניים לפני חודש וחצי, והשיננית יצרה מין 2 שריטות על החלק האחורי של שתי השיניים הקדמיות, והתמקדה גם הכמה בלסת התחתונה מלפנים ומאז יש לי כאבים ורגישות לכל דבר שאני שותה, וללא שום גירוי חיצוני רוב הזמן גם.
הרופא שלי לא ידע מה לומר לי
2. לפני כחודש ושבוע שוחזרה סתימה בשן 35, הסתימה לפי הגליון לא הייתה עמוקה (מסתבר שזו שטיפלה בי סיימה לימודם בהדסה לפני כמה חודשים).
היא הרחיבה את הסתימה, ופצעה את החניכיים עם הרצועת אלומיניום שמרכיבים, פצע שהחלים רק לאחר שבועיים.
באמצע הסתימה, היא אומרת "שהחלק העליון של הסתימה נשבר כי אין לו אחיזה טובה", ניקתה רק חלק מהאמלגם למעלה, וכשסיימה ובאה להוריד את התומך מתכת, מסתבר שהיא שברה חתיכה מהשן והשחיזה קצת.
רגישה לקור וחום, ועדיין יש ממנה כאבים קטנים, האם זה תקין?
בשן 16 בוצעה סתימהלפני יומיים, ע"י הרופא שלי עקב כאב ורגישות לקור, עדיין יש ממנה כאבים, האם זה תקין?בנוסף החניכיים כאבו באזור מעל השן עוד כשמרח את המשחה שמקלה על ההזרקה, ועדיין יש שם כאב ונפיחות, ממה זה עלול לנבוע.
אני מודה לכם מאוד על העזרה בברכה רונית
חג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר טיפול שיניים
ד``ר גלית כהן17/04/2010לאחר ניקוי בהחלט תתכן רגישות לקור, לא בשל פציע או נזק לשיניים, אלא בעקבות הסרת אבנית שכסתה על שורש שעכשיו הוא חשוף. זה בסדר. יש טיפול לרגישות. פנה לרופא או לשיננית.
אני לא יכולה להביע דעה לגבי סתימות ללא בדיקה וצילום, אך ככלל תתכן רגישות לאחר ביצוע סתימות, אפילו למשך מספר שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה ועל שאתם פה לעזור
רונית24/04/2010בכל שאלה ולו בקטנה או הכי שטוטית, טוב לדעת שיש למי לפנות בכדי להתייעץ, ללמוד ולהפיג חששות, או ללמוד איך לנקוט בסיטואציות שונות
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שינייםטל14/04/2010
יש לי שחזור קומפוזיט בשן קדמית בחזית. האם שימוש במשחת שיניים צבעונית למשל בצבע כחול עשויה לגרום לקומפוזיט לשנות צבע?פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים לא תשפיע על צבע השחזור
ד``ר גלית כהן17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת שינייםדנה14/04/2010
אני בת 27 וסובלת משחיקת שיניים חמורה של הלסת התחתונה מזה 7 שנים. יש לי סד לילה אולם
עושה בו שימוש בחמש השנים האחרונות. עקב כך החלו להופיע אצלי כאבים עזים בלסת- ביום ובלילה, כאבי ראש חזקים מאוד וקושי בלעיסת מזון.
1. אילו טיפולים אוכל לעשות להורדת המתח והרגעת השחיקה?
2. האם יש סיכוי שאם אשתמש בקביעות בסד, הבעיה תיפתר במשך הזמן?
3. אני בנאדם רגוע ושליו מאוד יחסית, אז כיצד יכול להיות שאני שוחקת שיניים בכזו עוצמה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שיניים
ד``ר גלית כהן17/04/2010קודם כל תשתמשי בסד. זה לא יעבור לבד. לאחר 5 שנים יש לבדוק שהסד עוד מתאים.
אם לא יעזור יש מומחים לסגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמה שחורה על השיניים. שאלות !!!עדי14/04/2010
הכתמה שחורה על השיניים.למה ? איךמונעים ושאלות נוספות.
אני בן 24, ובערך בגיל 18 התחילה להופיע לי הכתמה על שיניים מסויימות בלסת העליונה. הכתמה ירוקה-שחורה שלא בולטת מהשן אלא ממש על השן, כלומר אם נוגעים בשטח ההכתמה אין הרגשה אחרת מנגיעה בשן לא מוכתמת.
במשך רוב השנים ההכתמה הייתה על שיניים ספציפיות ושינניות שונות טענו בפניי שהבעיה מקורה בחיידקים ידידותיים שלא מזיקים רפואית אך המחקר בתחום לא העלה מסקנות על איך ניתן למנוע בעיה זו- "כמו שהיא הגיעה, כך היא יכולה ללכת יום אחד אין סיבה להיווצרותם של החיידקים, כנראה משהו ברוק שלך"
להיווצרותם של החיידקים אין קשר למידת הצחצוח ולאיכות הצחצוח בתקופות שצחצחתי בהקפדה ובתקופות שצחצחתי פחות ההכתמה הגיעה תמיד כ-2-3 חודשים אחרי הביקור האחרון אצל השיננית.
שיננית אחת הסכימה להגיד לי איך היא מורידה ואיך אני יכול בבית להוריד את זה לבד- סודה לשתייה... לפזר את האבקה הזו על המברשת ולצחצח- ביצעתי- לא עבד. אבל זה מה שהיא אמרה שהיא עושה לי אצלה וזה יורד.
האם מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול להעלים אותם לבדי ?
והאם באמת העניין אסטתי בלבד ? ומה יכולות להיות הסיבות להיווצרות זו ?
איני מעשן ומעולם לא עישנתי, איני שותה משקאות בעלי צבע כהה בעיקר מים ודיאט ספרייט, לא לוקח כדורים מכל סוג שהוא או תוספים כלשהם. ובאופן כללי אדם בריא.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא בהקדם האפשרי.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעה כרומטוגנית
ד``ר גלית כהן17/04/2010לצערי, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שהוסבר לך, פרט לכך שסודה לשתייה לא תעזור.
אין לך דרך להסיר זאת לבד.
זו בעיה רק אסתטית, החיידקים הללו ידידותיים. היתרון של התופעה הוא שכשיש אוכלוסיה של חייקים אל , יש בדכ פחות אוכלוסיות של חיידקים אלימים יותר לחניכיים. אנשים הסובלים מצביעה זו סובלים פחות מבעיות חניכיים "חצי הכוס המלאה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בשן -המשךטל13/04/2010
בהמשך לשאלתי אודות הנפילה אשר שברה חלק מן השן הקדמית, רופא השיניים אבחן בבדיקה כי השן אכן זזה ממקומה ונעשתה בעקבות המכה מעט בולטת משהיתה. האם הדבר מגדיל את הסיכויים לפגיעה בחיות השן ולהשחרתה בהמשך? יש לציין כי המכה ארעה לפני כשבוע ועדיין אין סימני השחרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחרת שן לאחר חבלה
ד``ר גלית כהן13/04/2010אם השן זזה ממקומה סיכויי הפגיעה בעצב גבוהים יותר ובעקבותיה השחרת השן. אבל הזמן יגיד את שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חודש אחרי עקירהטל13/04/2010
שלום,
עקרתי ב-23.2 את שתי שיני הבינה בלסת העליונה, ובשבו-שבועיים האחרונים מאוד כואב לי בחניכיים במקום בו עקרו לי את השן הימנית, וגם החניכיים שמעל הטוחנת האחרונה(צמודה למקום העקירה) כואבות,
בדקתי זאת אצל רופא השיניים שלי והוא אומר שזה בגלל שאני מצחצחת חזק, אך למרות שמאז אני מצחצחת הרבה פחות בחוזקה, הכאב לא פוחת.
מה זה יכול להיות? האם יכולה להיווצר מכתשית יבשה אחרי חודש וחצי (כי אני חושבת שזו מכתשית)....
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן13/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים אחרי עקירה
חן14/04/2010שלום לך!
היה לי את אותו הדבר ,
הרופא הסביר לי בתוך אזור העקירה ,המכתשית ,
נכנס אוכל וגרם לדלקת-מכתשית יבשה.
הרדים לי,ניקה טוב את המקום כולל שטיפות למניהם,
גרם להווצרות דימום -קריש דם ותפר.
אפילו לא לקחתי אנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהאולג12/04/2010
שלום
יש לי שיניים נורא רגישות, אני כל הזמן סובלת מצמרמורות שנורוא מציקות לי.
לכן אני משתמשת במי פה כמה פעמים ביום.
אני נורא מפחדת להזיק לשיניים .
שימוש אינטנסיבי במי פה עלול להזיק באיזשהו אופן?.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד``ר עדי אריאלי12/04/2010תלוי באיזה סוג מי פה את משתמשת. ברוב הסוגים אין בעיה להשתמש פעמיים ביום. קיראי את הוראות היצרן שעל האריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילהאייל12/04/2010
לא מזמן התחלתי לישון עם סד לילה בגלל שריר תפוס בלסת.
הבעיה היא שאני קם בבוקר אני מרגיש כאילו הסגירה של הפה השתנתה(התוחנות לא יושבות כמו שצריך על התוחנות) בזמן השינה... אחרי מספר דקות זה חוזר למצב הרגיל. השאלה אם זה לא יגרום לי נזק בטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה
ד``ר עדי אריאלי12/04/2010יש לוודא שסד הלילה מאוזן נכון. איזון לא נכון של סד הלילה בהחלט עלול לגרום לנזק סיגרי. מכיוון שסד הלילה משנה את תחושת המגע בסגירה, אז בהסרתו יש מטופלים שמתארים תחושות דומות לזו שתיארת וזה לרוב תקין. למרות זאת אני ממליץ לך להיבדק אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחניכים בזמן השינהשירלי12/04/2010
שלום,
אני בת 30 ולאחרונה (חודש אחרון) אני מרגישה שבמהלך השינה אני ישנה כשהלסתות נעולות בחוזקה ויוצרות לחץ על השיניים.
כשאני מתעוררת אני משתדלת להרפות ולישון עם פה פתוח אבל לא תמיד ניתן לשלוט בכך..
הדבר גורם לי לכאבי שיניים חזקים הנמשכים יום - יומיים.
מה אוכל לעשות? האם זה משהו חולף הנובע מלחץ? (למרות שלדעתי אין סיבה בולטת, אני לא חושבת שאני במתח/ לחץ..).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידוק שיניים
ד``ר עדי אריאלי12/04/2010הידוק שיניים לילי היא תופעה מוכרת. הטיפול בה הוא התאמת סד לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשן קדמיתטל11/04/2010
לפני כשבוע נשבר לי חלק מהשן הקדמית עקב נפילה. אני חוששת שבנוסף לחלק שנשבר השן נראית יותר בולטת משהיתה. האם יתכן שעקב מכה חזקה השן פשוט תשנה מקום מבלי שתנדנד אן תדמם אלא רק תעבור מקום ביציבות?
שאלה נוספת - במידה ונפגעה חיות השן תוך כמה זמן היא עלולה להשחיר?ה אם מדובר על ימים , שבועות או חודשים?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן
ד``ר עדי אריאלי12/04/2010שיניים בהחלט יכולות לשנות את מיקומן כתוצאה מחבלה. במידה ונפגעת חיות השן היא עלולה להאפיר תוך מספר ימים עד מספר חודשים. אני ממליץ לגשת לטיפול כמה שיותר מהר במקרה של טראומה לשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תאור טיפולזהבה11/04/2010
שלום, קיבלתי הצעת מחיר לשיקום הפה ההצעה כוללת שתלים מבנים וכתרים ע"ג השתלים
השאלה שלי מה המשמעות של:
1. רגנרציה מודרכת של העצם 1-3 שיניים? מה הכוונה?
2. חיוד לכל ישיבה (אפקסיפיקציה)?
3. כתר galavano מתכת אצילה כיפה לא מתכתית? ולאיזה שיניים עדיף לעשות כתר מסוג זה?
4. כתר מתכת חצי אצילה? לאיזה שיניים עדיף לעשות כתר מסוג זה אם בכלל?
5. מבנה יצוק לא מזהב מתכת חצי אצילה? לאיזה שיניים עדיף לעשות ואם בכלל?
השאלה שלי נובעת כי יש לי כבר כתרים ישנים מכוערים
שרואים שחור בין החניכיים לשן בגלל נסיגת חניכיים
חשוב לי לדעת איזה סוג טיפול לעשות, על מנת לא לחזור על אותה טעות.
אודה על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת חוות דעת נוספת
חן11/04/2010אני הייתי ממליץ לך לקבל עוד 2-3 תוכניות טיפול נוספות,
וכמובן הסבר מפורט מהרופא על כל פרט ופרט בטיפול ,
ורצוי מאוד לבחור ברופא על פי המלצה של קורב משפחה או חבר,
שעבר טיפול מורכב אצל רופא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר על תיאור טיפול? שאלה לרופא בפו
זהבה11/04/2010אודה על מענה לשאלותי מרופא מהפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום הפה
ד``ר עדי אריאלי12/04/2010רגנרציה מודרכת של עצם זהו הליך כירורגי הנועד למלא עצם באזורים בהם היא נדרשת (לרוב עבור שתלים). אפקסיפיקציה היא פרוצדורה המאפשרת ביצוע טיפול שורש בתעלות שורש רחבות. כתר גלבנו הוא כתר המורכב מחרסינה על גבי מתכת עם אחוז זהב גבוה- מתאים לאזורים עם דרישה אסתטית.
מבנה יצוק משלים את ליבת השן החסרה. על מנת לא לחזור על טעויות עבר כדברייך, ביחרי רופא המיומן בתחום שיקום הפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר עדי אריאלילילי08/04/2010
שלום,
רציתי לדעת האם אתה מקבל פציינטים באופן אישי במרפאה שאתה מנהל?
האם אתה תוכל לקבל אותי עם בני בן השנה וארבעה חודשים? נתקלתי בבעיה בשיניו והייתי מעוניינת שתחווה את דעתך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר עדי אריאלי09/04/2010כן. פרטי המרפאה רשומים למטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע משתנהיוליה08/04/2010
היי! השן הקדמית למעלה בפינה התחילה לשנות צבע - שן בריאה רק עם סתימה למעלה . השינוי הוא בפינה למטה - הדבר מאוד מציק לי כי אני עובדת עם האנשים והופעה שלי מאוד חשובה לי בעבודה. מה ניתן לעשות? האם צריך לעשות כתר למרות שהשן טובה או שיש אלטרנטיבה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע
ד``ר עדי אריאלי09/04/2010יש לבדוק מהי הסיבה לשינוי הצבע. לעיתים הסיבה היא אובדן חיות של השן ולעיתים מדובר במוקד עששת. בהתאם לכך יש לטפל. האפשרויות הן רבות: החל מסתימה בצבע השן וכלה בכתר או בציפוי חרסינה. לפעמים מדובר סתם בהכתמה חיצונית שיורדת בקלות בפוליש. הדבר מצריך בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)